Tu iti sabotezi afacerea?

Am un prieten care are un site pe care ar vrea sa-l transforme intr-o afacere si caruia ii tot dau sfaturi pe care nu le urmeaza aproape niciodata.

Acum cateva zile, m-a rugat sa-i corectez niste setari pe la atributele configurabile ale produselor listate pe site, site ce ruleaza pe Magento, si am observat ca la partea de meta keywords si meta description el daduse copy/paste la descrierea produsului.

Am incercat sa-i explic ce ar trebui sa scrie la meta description insa raspunsul lui a venit destul de previzibil, ca de fiecare data: ” N-am timp sa stau la fiecare produs sa scriu”.

Cam asta e raspunsul lui de fiecare data cand incerc sa-l ajut cu idei. Idei care ar implica ceva munca din partea lui.

Cred ca isi saboteaza singur afacerea. Constient sau inconstient. E blocat undeva intre a vrea sa invete sa faca singur si a da bani ca sa-i faca cineva care se pricepe dar nu alege nicio varianta. Si sta. El are un site care ar putea merge dar treaba asta facuta de mantuiala ii saboteaza tot potentialul.

Campanii Adwords nu face, link building nu face, e-mail marketing nu face, continut unic, scris bine, axat pe beneficiile produselor pe care le vinde nu face, social media nu face, advertoriale nu cumpara, cupoane de reduceri nu ofera, ci doar sta si asteapta sa-i vina clientii din cautari pe Google.

In aceste conditii sa spui ca n-ai timp sa pui un meta description decent e o inconstienta.

Acum cativa ani, lucram la o firma de IT de la 9 la 18 iar in timpul liber dezvoltam mujo.ro. Munceam enorm, ajunsesem sa visez ca dau mailuri, scriu rapoarte, negociez, etc…

Pur si simplu visam ca munceam, nu puteam sa imi dau shutdown la creier si sa ma relaxez. Dupa vreo 2 ani pur si simplu nu mai puteam sa fac diferenta dintre vis si realitate. Nu mai stiam daca mi-am facut treaba la birou sau doar am visat ca o faceam si trebuia sa verific mereu de 2 ori ca sa fiu sigur.

Asta inseamna sa nu ai timp.

Gandeste-te ce faci tu ca sa iti cresti afacerea. Faci ce trebuie sa faci sau iti cauti scuze?

Tu iti sabotezi afacerea?


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *