Mi-e rușine să scriu autografe

Mi se pare super ciudat.

Nu mă deranjează să mă semnez pe carte, dar unii oameni au dorit și un mic mesaj și nu știu ce să scriu. Am încercat cu niște idei din carte, afirmații pozitive, chestii, clișee.

Mă simt ciudat, totuși. Ca și cum Bănel Nicoliță i-ar scrie lui Messi un mesaj pozitiv de încurajare – fii atent, iei mingea și te duci cu ea. du-te.. du-te… du-te.

Poate nu e chiar cel mai corect exemplu, nu mă simt inferior celor ce le scriu, dar faza e că nu mă simt nici superior. Și mi se pare că sunt ridicol când încerc să le dau sfaturi de viață oamenilor.

Apropo de ridicol, mă întreba soția dacă n-ar fi frumos să mergem pe la rude și prieteni să le dăm și lor cadou o carte cu autograf. Nu pot să fac asta. Mi se pare ridicol. Mă simt eu ridicol să mă duc la cineva și să-i dau cartea, simt că i-o bag pe gât. Mi se pare o acțiune atât de prețioasă și pretențioasă, nu-mi vine deloc să fac asta. Ca și cum m-aș pune singur pe un piedestal. It’s just a book. Cine vrea, poate s-o comande pe site, dar să se aștepte la niște autografe cam awkward până mă obișnuiesc.

7 răspunsuri la “Mi-e rușine să scriu autografe”

 1. Am cumpărat cartea, sunt nerăbdător să o citesc.
  Nu mă omor eu după cărți și cursuri de dezvoltare personală, dar cred cu tărie că aceasta nu va fi o carte obișnuită despre dezvoltare personală și cred că o să-mi placă.

  • Mulțumesc, am trimis-o azi, mâine îți ajunge. Ai dreptate, nu este o carte obișnuită de dezvoltare personală, în sensul că nu e pe rețeta clasică (și de succes) a altor cărți de gen. Îmi place să cred că e mult mai mult, dar vedem ce părere are și publicul.

   • Azi pe la 13 zice curierul că ajunge la mine.
    Pot să vin cu rugămintea să primesc și un autograf pe carte?
    Am niște prieteni în Oradea: (e tot „copilul” Simplenetului :) ), mă laud de mult că ajung pe la ei.

    • Am primit acum cartea. Mulțumesc pentru dedicație.
     I-am spus și lui Andrei al meu să o citească. Miștocar cum e ăsta mic, mi-a spus că era frumos dacă scria pe prima sau ultima pagină doar textul „Treci la muncă!”, iar restul să fie foi goale. :)
     Așa e generația asta, eu îi spun generația Roblox, iau totul în glumă. :)

     • Ha-ha, păi în mare cam asta e ideea, are dreptate. Nu e despre chakre și energii, e despre „treci la muncă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.