Mi-a placut un vanzator de la Kaufland

IdeiStateam la coada la casa si, ca de obicei, casierul il intreaba pe unul din fata mea daca totul a fost totul ok.

Omul zice da, a fost ok, mai putin pretul.

– Ce nu a fost in regula cu pretul?, il intreaba casierul.

– Cam mare, raspunde clientul.

– Comparativ cu ce alt magazin?, il intreaba din nou casierul.

– Ei nu, asa… in general sunt preturi mari, zice omul, deja putin constient ca e bou.

– A, ok, ii raspunde casierul si isi continua munca.

Mi-a placut la nebunie faza asta.

Intrebarea „comparativ cu ce” e geniala.

Cine a facut vreodata vreun curs de vanzari stie ca asta e intrebare clasica, de manual, atunci cand cineva se plange de pret.

E prea scump? Comparativ cu ce?

Dincolo de chestia asta, ceea ce mi s-a parut super tare a fost cum omul s-a cam pleostit cand a inceput sa constientizeze ca de fapt problema e la el, ca nu are destui bani – ori nu castiga destui ori nu stie sa si-i gestioneze – si asta nu e nicicum problema saracului casier.

Stiu ca o sa par antipatic pentru ca rad de oamenii care n-au bani dar ganditi-va putin – vii la supermarket cu masina personala, ca boierul, cu nevasta si copil, toti cu smartphone-uri, si te plangi unui casier care abia castiga si el 700 lei pe luna ca nu-ti convin preturile?

Get the fuck out!

12 răspunsuri la “Mi-a placut un vanzator de la Kaufland”

 1. Man, imi place cum scri! Te urmaresc de putina vreme, dar imi place si am multe de invatat din articolele tale! Tine-o tot asa!

 2. Dar faza cu ” vii la supermarket cu masina personala, ca boierul, cu nevasta si copil, toti cu smartphone-uri” era chiar reala – adica definea acel om care s-a plans ?

 3. Cu singuranta vanzatorul acela nu va sta mult la Kaufland daca castiga sub 1000 lei net. Merita mai mult, din raspunsul sau dat clientului …

  • Nu cred ca e ceva special la acel vanzator. Toti cred ca intrebau la fel pentru ca asa au fost instruiti. Crezi ca nu li s-a facut un instructaj inainte .. ca deh e normal sa mai fie din astia care sa se planga..

   • Da, toti intreaba daca totul a fost ok, pe asta l-am prins eu cu o conversatie mai lunga, de obicei clientii zic da si pleaca.

 4. Am citit si eu cateva din articolele tale. Imi sunt de folos. Si nu pot trece mai departe fara a ti multumi pentru acest lucru. Imi place cum scrii. Concis. Emiti idei, nu scrii romane.
  Ps. Mi se pare mie sau ai ceva impotriva tehnologiei. Esti indreptat mai mult catre … origini; viata la tara daca se poate?! Daaa, am inteles ideea: diversi isi cumpara tehnologie de varf (fiindca are si vecinul sau colegul de clasa, nudin alte ratiuni) in detrimentul unei vieti sanatoase si mult mai… ieftine. Incerc sa le gasesc o scuza: poate asta isi doresc.
  Fratele meu da toti banii pe electronice: piese , unelte telefoane, laptop. Ce sa-i fac? Asta e pasiunea lui. Binenteles ca n-are bani sa se duca la doctor, de ex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.