Tot curajul din lume nu schimbă realitatea

Un pește sare și se zbate să iasă din acvariu. O găină încearcă să fugă din curte. Unde? Unde vrea să se ducă? Unde crede că ajunge? La ce? La o lume mai bună?

Noi, oamenii, care suntem și noi într-un Matrix, ce vrem? Este ieșirea din Matrix un obiectiv? Ce e dincolo de Matrix? Ce facem?

Sau ar fi un scop mai bun să înțelegem Matrixul, să înțelegem cum funcționează, pe ce principii se bazează și să încercăm să ne facem viața mai bună în Matrix? Să învingem sistemul prin el însuși? Sau să acționăm în contră?

9 răspunsuri la “Tot curajul din lume nu schimbă realitatea”

 1. Foarte tare, este cea de-a treia pastila (lipsa) din Matrix, cea de care vorbeste Zizek in „The Pervert’s Guide to Ideology”

  • Nu înțeleg mai nimic din ce zice omul ăla. Am încercat să mă uit la filmul de care zici, dar n-am reușit mai mult de 10 minute.

   • In al treilea paragraf ai descris exact ce inseamna a treia pastila :), „to perceive, not the reality behind the illusion, but the reality in illusion itself”. Zizek are jagonul lui lacanian filosofic, dureaza pana il decodifici, dar in spatele jargonului e ceva solid

 2. Un film mai down to earth decat „The Matrix”, este „They Live (1988)”.
  *Am ras bine la el :))
  Dupa ce il vezi, poti incerca din nou „The Pervert’s Guide to Ideology”.
  No smorhs yet? Sunt curios de ce poti scrie dupa ce iesi din Matrix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.