Experiența mea cu operația de deviație de sept

Bătrân.

Ăsta cred că e cel mai potrivit cuvânt care să exprime cum mă simt.

Mă simt bătrân.

Am nasul înfundat, nu prea mai aud cu o ureche, mă doare-n gât.

N-am energie, n-am chef de nimic, sunt obosit, nu mă odihnesc calumea, mă doare capul, mă dor ochii, mă dor oasele, mă dor toate.

Într-o zi, m-am dus cu fiică-mea la ORL și dacă tot eram acolo am zis să mă consulte și pe mine, nu mai fusesem la ORL din clasa a 7-a, când m-am operat de polipi.

Am aflat că nara dreaptă e aproape blocată, nu respir cum trebuie, nu se oxigenează creierul cum trebuie și că de fapt, nu sunt chiar așa de „bătrân”.

Mi-a recomandat să mă gândesc serios la o septoplastie (operația de corectare a deviației de sept), nu neapărat imediat dar, ca idee, e bine de făcut cât mai repede. Pe măsură ce înaintezi în vârstă lipsa oxigenării poate duce la diverse alte probleme, chiar și la probleme de inimă.

Mi-a spus că după operația de deviație de sept o să mă simt un alt om, o să-mi pară rău că n-am făcut-o mai devreme. Din ce am citit pe net asta spune toată lumea, că ești ca renăscut după operație.

Între timp, am fost la dentist și a trebuit să fac o intervenție la microscop, într-o poziție orizontală în care trebuia să stau cu gura deschisă cel puțin o oră.

N-am rezistat mai mult de 10 minute, simțeam cum nu pot să înghit, mi s-a închis gâtul, iar am făcut un mic atac de panică. Recomandarea a fost să mă duc la Iași sau București la o clinică care face cu sedare, în Bacău nu se fac SF-uri din astea, altfel n-am șanse să rezolvăm infecțiile de canal.

Având în vedere că toate problemele se pare că vin de la nas, am zis să încep de la origine, să rezolv deviația de sept, să respir calumea și de-acolo s-o luăm să rezolvăm pe rând și restul.

Așa că m-am hotărât s-o fac și am început să caut doctori.

100 de oameni mi-au dat 110 recomandări diferite, nici nu știi ce să faci, cu cine să mai vorbești.

La un moment dat m-am enervat și am ales la nimereală un doctor, nu mai puteam de atâta informație, simțeam că dacă mai stau să analizez și să supra-analizez o să mă lungesc și o să mă răzgândesc.

Am fost la doamna dr. Mihaela Popovici, care are cabinet și în Bacău dar operează în București la Euroclinic din rețeaua Regina Maria.

M-a consultat, mi-a făcut poze în nas și urechi, am hotărât să nu o lungim și peste 2 săptămâni mă operez. Septoplastie + rinoplastie, deci reparăm deviația și facem și puțin estetic.

Sunt într-un rollercoaster emoțional de când am luat decizia, am zile de frică totală urmate de zile în care sunt super încrezător că o să iasă bine.

O să actualizez articolul pe parcurs cu diverse informații, deja a început lumea să mă întrebe detalii, o să scriu tot aici, dacă aveți întrebări, lăsați comentarii.

……

Revin cu detalii.

Consultația a costat 350 lei, mi-a dat un anestezic în nas după care a băgat o cameră și mi-a arătat pe TV ce-i pe acolo.

Am făcut și un poligraf, e un aparat cu care dormi, cu senzori și niște tuburi prin care respiri și care îți face un grafic cu respirația în timpul somnului.

Nu sunt prea sigur de ce am făcut asta, care a fost utilitatea concretă dar mai bine să faci de toate și să n-ai nimic decât invers.

Mi-a dat să fac analize de sânge, urină și un exudat. Am făcut și examen cardiologic și EKG, computer tomograf, radiografie pulmonară.

Am mai făcut o consultație în care ne-am uitat pe analize și mi-a explicat chestii. La CT s-a văzut că deviația e mai masivă decât apărea la consultația inițială cu camera video.

În mod surprinzător, sinusurile sunt curate, nu am probleme cu inima, la fel, surprinzător cică pentru cineva cu o deviație așa masivă.

Sunt perfect sănătos.

Așa am fost dintotdeauna, nu prea sunt fan analize, mi le fac o dată la 10 ani, de fiecare dată au fost perfecte, toate valorile în zona mediană.

Mi-a mai dat să iau niște antihistaminice, niște pastile de curaj, niște calciu și un tratament pentru piele – Truvivity.

Nu mai știu cât a costat fiecare chestie în parte dar mi-am făcut un total general cu cât am cheltuit până acum și am ajuns undeva pe la 2700 lei.

Operația în sine o să coste 2500 de euro.

Am primit un mail de la Clinica Urechii Chirurgie cu confirmarea că au rezervat sala de operație la Euroclinic, mi-au atașat un pdf cu instrucțiuni preoperatorii și informații generale despre operația de dezobstrucție septo-piramidală, ăsta e numele complet al procedurii.

……

Lumea mă întreabă de ce e așa scump, puteam să ies mai ieftin.

Da, operația se poate face cu costuri între 500 și 5000 de euro. Eu am ales un preț mediu, de obicei așa aleg orice produs sau serviciu.

În special când vine vorba de sănătate, nu vreau să aleg cea mai ieftină soluție dar nici nu-mi permit să merg la doctorul vedetelor. O soluție de mijloc e ceea ce îmi permit și simt că ar fi și ok calitativ.

Am fost asigurat că se folosesc cele mai moderne metode, de exemplu coblația și nu se mai pun kile de vată în nas ci un sistem de tuburi de silicon.

Teoretic, procedurile astea moderne ar trebui să însemne o recuperare mai rapidă, mai puțină sângerare, minimalizează riscurile de complicații etc.

Deci cam asta ar fi în spatele prețului ridicat, e posibil să fie doar un placebo pentru mine, sunt conștient, dar așa mă simt eu bine.

…..

Cu o zi înainte de operație am fost la un consult preanestezic și la un control prechirurgical, am trecut în vedere ultimele detalii.

În ziua operației, la ora 7 dimineața, m-am prezentat, nemâncat și nebăut, la spital. După ce am semnat tot ce era de semnat m-au dus la cameră, foarte frumos, ai tot ce-ți trebuie: papuci, pijamale, halat, prosoape, gel de duș, șampon, pastă și periuță de dinți, kit de bărbierit etc…

Mi-au dat un gel special ca să fac duș, am tras niște ciorapi din ăia compresivi pe mine, pijamale apoi mi-au pus perfuzia.

La 9 am plecat spre sala de operație.

M-au așezat, pregătit, m-a întrebat o asistentă dacă sunt ok și apoi… psst, pssst, hai deschide ochii.

Am început să devin conștient, parcă mă trezeam dintr-un somn adânc, mă uit la ceas, era ora 14.

Eram așa de bucuros că eram în viață și trecuse tot, nu simțeam nicio durere, eram super high.

prima poză după operație
prima poză după operație

Pe măsură ce trecea efectul anesteziei începeam să-mi simt capul mare dar tot fără durere. Noaptea a fost mai greu, trebuia să respir pe gură și mi se usca foarte tare, beam apă non-stop, n-am reușit să mă odihnesc prea bine.

A doua zi dimineață, pe la 10, a venit doctorița și mi-a scos tampoanele din nas. Mi-a zis că am sângerat mult și a trebui să pună tampoane. După ce le-a scos, mi-a dat cu niște picături (Rinofug și Rinogel) și mi-a zis că pot să plec când vreau, sunt ok.

A doua zi după operație
A doua zi după operație

Scosul tampoanelor din nas e singura durere pe care am avut-o în toată experiența asta cu operația. E mai mult o usturime, o senzație ciudată, zici că-ți aspiră creierii pe nas, mi-au dat lacrimile instant.

În rest, absolut nicio durere, doar disconfort.

Cel mai mare disconfort pentru mine a fost cu gâtul, a durat 2-3 zile să mă obișnuiesc să respir pe gură, mai ales să mănânc, mă cam panicam că mă înec.

după câteva zile
după câteva zile

În ziua a patra am mers la o curățare, mi-au aspirat secrețiile, sânge, ce mai era pe acolo. Nici aspirarea asta nu e senzație plăcută.

În ziua a zecea după operație am mers să-mi scoată masca și tuburile de silicon din nas. Mi-a lăsat niște fire și mi-a mai pus o serie de plasturi.

după ce au scos masca
după ce au scos masca

E o senzație foarte mișto să ai nasul liber.

Nu e neapărat chestie de respirație, de aer, cât e de mirosuri, cel puțin la mine.

A fost o avalanșă de informație olfactivă, parcă nu mai era un singur miros format din mai multe diverse arome ci reușeam să identific foarte specific mirosuri, separarea lor era incredibil de bună.

Mă simțeam de parcă aș fi căpătat o superputere, e fantastică senzația.

după 2 săptămâni
după 2 săptămâni

Am mai mers la câteva controale, totul pare a fi în regulă, mi-au mai aspirat din nas și mă dau și eu acasă cu ser fiziologic.

Timp de o lună nu am avut voie să fac efort, nu am avut voie să stau cu capul aplecat pentru că îmi curge sânge din nas, n-am avut voie să îmi suflu nasul, putea doar să trag.

M-am mai dat cu Rinofug (doar dacă sângera, dar nu prea am sângerat) și cu Rinogel, apoi am trecut pe Respiran Hyal, apoi doar ser fiziologic. Am încercat și apă de mare dar îmi usca nasul, nu-mi plăcea și m-a lăsat doar pe ser fiziologic.

Control după 2 luni

După 2 luni de la operație încă îmi simt ciudat oasele, ca după o lovitură puternică, vârful e în continuare amorțit și am înțeles că o să se dezamorțească după aproape 1 an. Totodată, vârful ar trebui să mai coboare în timp, acum e ușor ridicat, sunt cu nasul pe sus.

Pot să-mi suflu nasul fără probleme, nu mă doare sau ustură. Mă mai dau cu ser fiziologic din când în când și o mai pun pe soție să-mi mai scoată cu penseta diverse coji ce se mai formează.

După ce îmi curăță cojițele respir super bine dar se formează destul de repede înapoi, sper ca odată cu trecerea timpului să nu se mai formeze și să rămân cu nasul liber. Acum încă mai am momente când îl simt înfundat.

Deocamdată încă mai am zile când parcă e mai umflat, zile când stânga e mai umflată decât partea dreaptă, zile când baza nasului e mai lată sau mai îngustă.

Acum, fiind nasul drept, se văd mai pronunțat celelalte defecte, cum ar fi nările, una mai lăsată și cealaltă mai ridicată. Am observat că e ușor să cazi pradă supra-analizării nasului și să devii obsedat că nu e perfect.

Control după 6 luni

După 6 luni de la operație, am mai fost la un control, totul e în regulă. Încă e semi-amorțit și mă doare dacă apăs pe nas din greșeală.

Odată cu venirea frigului am mai observat o chestie – nu mă mai deranjează frigul și vântul ca înainte.

Înainte îmi puneam căciulă în septembrie și o dădeam jos în aprilie – dacă mă prindea un curent, vânt sau frig la cap eram terminat pentru 2 săptămâni: muci, dureri de cap etc.

Acum m-a prins prima zăpadă (sfârșitul lui noiembrie) fără căciulă, am stat în curent, în vânt, m-am spălat pe cap și după 10 de minute am ieșit afară cu capul gol – nimic.

Simt că e mai frig, nu sunt dintr-o dată iron man, dar nu mă mai deranjează așa de tare și nu mai pățesc nimic, nu mă doare capul, nu muci, nu nimic.

Treaba e bună.

Control după 1 an

În principiu totule ok dar a apărut o perforație septală.

E mică (4 mm), nu e ceva care să mă deranjeze foarte tare și nici nu afectează cu nimic în afară de un ușor șuierat câteodată, dar mi-e ciudă că nu e totul perfect.

Nu dau vina pe nimeni, de la început am avut mucoasa foarte subțire și la un moment dat, pe la începutul anului, am intrat și cu nasul într-un geam. Mi-e ciudă maxim de faza asta, în 40 de azi de viață nu m-am lovit niciodată la nas și m-am lovit acum ca prostul, după operație.

Asta e viața, ce să-i faci.

În fine, de respirat respir bine, estetic arată puțin mai bine nasul, n-am de ce să mă plâng. Per total sunt mulțumit și cred că a meritat să fac operația.

285 de răspunsuri la “Experiența mea cu operația de deviație de sept”

 1. Si fiul meu a facut operatie de deviatie de sept si de asemeni a facut o reconstructie pentru ca avea nasul foarte stramb .
  Inainte de a face operatia asta, avea tot timpul probleme : i se infunda nasul , facea hemoragie nazala , racea repede, etc.

  • Și eu am nasul înfundat de când mă știu dar nu țin minte să-mi fi curs sânge din nas vreodată.

   • Bună Andrei.. Sunt operat de deviatie de sept de 4 zile… Și te a-și ruga sa îmi spui ce picături foloseai pentru decongestionarea nasului..

     • Salut, nu stiam unde sa scriu si am scris si eu aici, am facut operatia si eu si am cam 2 sapt si 2 zile, totul ok doar ca dupa atata timp inca mai simt in zona gingiei de sus ceva de parca ar fi umflat, asa este dupa operatie, se aduna si sange in acea zona unde probabil sunt niste nervi care au fost afectati, intrebarea e daca si tu ai avut senzatia asta si cat timp a tinut, este aproape de nas si imi da senzatia ca se infunda nasul dar nu e infundat ca respir bine

     • Eu am simțit anestezia în dinții de sus și gingie vreo 2-3 săptămâni cred, nu mai rețin exact.

  • „Odată cu venirea frigului am mai observat o chestie – nu mă mai deranjează frigul și vântul ca înainte.” Asta spui tu si te bucuri cu replici genul „Treaba e buna”. Realitatea este ca nu mai simti pentru ca ti-a futut receptorii. Oamenii nu mai apreciaza viata si devin insensibili la viata in sensul ca folosesc tot felul de substante ca sa nu mai simta viata asa cum este. Din cauza asta oamenii se alcoolizeaza, iau medicamente, tocmai pentru ca vor sa devina insensibili la viata. Asa se fabrica viitorii psihopati. Good luck with that!

   • Oamenii se uita la efecte din pacate, in loc sa caute cauza si s-o elimine. E ca atunci cand ajungi acasa si observi ca este inundata bucataria, iar tu te apuci sa aduni apa, in loc sa inchizi robinetul mai intai. :)

   • Simt frigul și vântul dar nu mă mai deranjează ca înainte.

    Înainte de operație, dacă mă prindea ploaia, vântul sau frigul, mă durea capul 2 săptămâni după aia.
    Acum simt că mi-e frig la urechi, simt când îmi bate vântul în cap, dar nu mă mai doare capul după aia.

    Mie asta mi se pare o normalitate pentru că toți oamenii din jur erau ok cu frigul și vântul, numai eu mă feream excesiv și purtam căciulă din septembrie până în aprilie.

    Dacă ție ți se pare normal să te doară capul la orice rafală de vânt, ce să zic, good luck with that!

    • Am un baiat care a facut operatie de deviatie de sept acum vreo 2 ani. Si e foarte multumit. Respira bine. Eu foloseam Bixtonim de vreo 20 de ani! Da…si am hotarat sa nu mai folosesc. O lupta cu ” dependenta”. Asa se vor micsora si „turbinele”. Vreau sa fac operatia si eu…pana acum” nu am avut timp’! Dar am probleme cu tensiunea arteriala, si nu sunt supraponderal, mananc ponderat, ma misc. Unde locuiesc (USA) imi cer vreo $10.000 pentru operatie( 2000 doctorul-5000-locatia-si 3000 anestezia si alte analize CT etc- fara asigurare)….Anyway….acum vreo 10 ani am facut sedinte de ACUPUNCTURA, ma durea capul zilnic,la cea mai mica rafala de vant, cald sau rece si imi intepenea ceafa. Dupa vreo 4 sedinte am realizat ca merg afara la 0 grade si nu simt nevoia de caciula! Asa am rezolvat cu durerile,sensibilitatile si va recomand sa incercati. Deviatia nu o poate rezolva acupunctura, nu a mers la mine…dar sensibilizarile se pot rezolva. Incercati.

   • mai cobaiule…ce.s vb.astea…nu.ti este rusine…vb.fara pic de respect fata de acest om care se vede de departr ca este un om decent spre deosebire de tine….te bagi in seama vierme ce esti…..du.te in vizuina unde iti este locul…nu cauta sa vb.cu oamenii…a.i inteles…

   • @Adrian- Cred ca esti exagerat cu comentariul tau. Daca „receptorii” erau foarte sensibili si dadeau informatii „false” trebuiau „calibrati” . Este suparatoare si agravanta atitudinea si comentariul tau sa nu mai spun limbajul. Psihopat esti tu! Mergi „sa te cauti”!

 2. Bătrîne!, așa cum o spui, eu o iau doar ca și glumă, și pentru că urmează o perioadă mai dificilă, să știi că din partea mea o să îți țin pumnii, nu ca să te bat, doamne ferește, ci așa se spune (și de fapt nici nu știu originea aceste vorbe).
  Capul sus, privirea înainte, și „Bătrîne” să rămînă doar ca și glumă ! Pentru că mai este nevoie de încă multe articole de scris, mai sînt încă multe de spus și de analizat, și aici pe blog trebuie să activezi în continuare. La capacitate maximă. :)
  Multă sănătate !

   • Zi-mi și mie te rog frumos dacă mai ai vreo nară i fundata ca eu m-am operat acum 1 luna jumate și nara dreapta pe care nu aveam probleme e o fundata… Îmi fac spălători mai îmi dai și cu o soluție nu știu cum se chiama și tot e infundata

    • Și eu am nara stângă puțin înfundată, deviația fiind la dreapta. Am mai fost la doctor și mi-a mai tăiat niște fire, mă curăț cu ser fiziologic și e relativ ok. Din ce s-a uitat doctorița nu e nimic în neregulă, probabil că se reface mucoasa și mai durează.

     • Salut, ce poti spune despre oboseala inainte si dupa?
      s-a schimbat ceva?
      Multumesc!

     • E dificil de estimat îmbunătățirea, precum și cauzele oboselii, dar mă simt mai bine în mod sigur.

    • Va rog sa-mi spune-ti si mie daca vreunul din voi care ari facut operatia de deviatie de sept aveati si urmatoarea simptoma: scurgeri nazale albicioase in gat din abundenta. Eu m-am operat acum 4 zile si tot mai am aceste simptome de scurgeri in gat. Daca ati avut spuneti-mi la cat timp dupa operatie v-au trecut? Va multumesc!

     • Au trecut secretiile albicioase din gat dupa operatie? Am aceeasi problema si vreau sa stiu daca operatia o poate rezolva.

    • Cat te-a costat si la ce spital ai facut operstia? Eu am deviatie de sept, ma infund mereu si sunt insarcinata.

     • La fel ca Andrei ..Regina Maria,Dr Mihaela Popovici de la Clinica Urechii Buc..eu am dat anul trecut in mai 2800€ doar costul interventiei + plus alte investigatii,analize 600-700€…sunt insarcinata in 5 luni acum si vreau sa zic ca sunt infundanta non-stop,noaptea e groaznic,imi zice sotul ca sforai ?,plus ca mi se infunda si urechile din cauza asta.Nici inainte de operatie nu aveam asa probleme,dar na..nu am vrut eu operatie sa pot respira bine in sarcina.

     • Și eu am făcut operatia de deviatie de sept acum doua săptămâni. Am plătit 4300 lei cu tot cu investigațiile dinainte plămâni, inima, și alte analize de sange ,plus testul covid,restul mi a acoperit cardul de sănătate .Operatie făcută la Medlife Brasov.

 3. Scurt ca e tarziu.
  Mi-am rupt nasul cu o minge de piele uda in liceu. N.am stiut. Pana la urma am ajuns la doctor unde mi l.a rupt la loc (prin surprindere ;))
  Cu ocazia operatiei care a urmat mi s.a rezolvat si deviatia de sept. Cred ca o au cel putin 50% din oameni.
  Vreo 2 ani am fost alt om. Polipii ii aveam scosi din generala.
  Ulterior am facut sinuzita. Cand se schimba vremea sau daca imi intra o firimitura de ceva in septul suborbital, ma infund mult mai rau ca inainte. Dureri de cap pana la voma.
  Iti urez succes cu operatia si sper sa ajungi la un doctor bun.
  Nu te astepta la minuni care sa dureze toata viata.

 4. Cum reusesti sa respiri, dupa operatie, cand esti racit si, mai ales, sa-ti sufli nasul?
  In plus, ai incercat sa faci terapie respiratorie in salina?

  • N-am răcit până acum, nici la salină n-am mers. De suflat nasul îl suflu normal dar imediat după operație n-am avut voie să-l suflu. Mă curăț aproape zilnic cu ser fiziologic pentru că încă mai am tot felul de chestii prin nas deci încă nu respir la 100%. Imediat după ce mă curăț e mai bine, se simte diferența la respirat.

 5. Hey…si eu sunt din Bacau si planuiesc sa ma operez.
  O recomanzi pr dr si cum esti acum dupa operatie?
  Acum cat timp te.ai operat?
  Multumesc

  • Pe 25 mai m-am operat, acum 6 luni. Sunt bine, e ok doctorița, sunt mulțumit.
   Singurele probleme sunt unele mici chestiuni de organizare/administrative gen nu intri fix la ora când ai programarea.

 6. Salut ! Am 23 zile de la operație rinoplastie cu deviație de sept făcută în București . După 23 zile am mancarimi si usturimi în vârful nasului foarte mari.Imi dau zilnic cu apa de mare , mi-am pus și vitamina A .Firele nu mi le-au scos , au spus că sunt absorbabile.Sunt foarte dezamăgit de rezultate operație .Poate trebuie să măi aștept până la 9 luni , dar din ce-am văzut pe net poze la alte clinici cu siguranță am luat țeapă. Am ales unde e mai ieftin și rezultatele au venit .Andrei Chira -te rog să-mi trimiți și mie poze Before operator sa mai îmi fac o idei.Pentru cei ce vreți să vă operați va dau un sfat sa vă interesați foarte bine unde vă operați .Pe net sunt tot felul de minciuni că nu ai dureri ,bla,bla,bla.Iti i.a bani și după ai te-arunca in stradă plin de sânge și dureri . Asta-i clinica privată !

  • Și pe mine mă mănâncă vârful nasului, chiar și acum după 6 luni de la operație. E încă amorțit, nu știu cât durează până să se dezmorțească.
   Și firele mele au fost absorbabile, doar că mi-au tăiat niște capete care rămăseseră mai lungi.
   Îmi pare rău pentru experiența ta neplăcută, eu nu avut altă durere decât cele 4-5 secunde când mi-au scos tuburile de silicon din nas.
   O să pun poze în articol deși nu mi se pare că se vede mare diferență.

   • Amorteala varfului ramane, dar se amelioreaza. Partea neplacuta dureaza putin peste un an. La mine asa a fost (rinoplastie + deviatie rezolvata in 2007. Estetica finala a nasului se instaleaza cam dupa 2 ani. Pana atunci ia diverse forme, de aceea si estetica uneori diferita (nu neaparat frumoasa) de la zi la zi.

 7. Înseamnă că nici tu ești mulțumit.Eu am făcut o radiografie azi sa vad ce-a făcut acolo. In radiografie se vede cum a lucrat . Am vizionat multe filmări pe YouTube și am să trag o concluzie după ce vad radiografiea.

  • Nu sunt 100% mulțumit dar nu știu dacă poți să fii vreodată 100% mulțumit. Cele 2 lucruri importante s-au rezolvat: respirația și baza nasului care era foarte lată. Restul sunt detalii și aștept, am auzit că durează cel puțin 1 an până să-și revină complet nasul.

   • Și mi-e mi-a tăiat cornetetel,dar problema că eu l-am avut strab rău (piramida nazală) și l.a îndreptat foarte puțin. De la început nu a vrut sa comunice cu mine , a zis ,că știe el ce face că a mai făcut d-eastea’?. Mi-a luat bnii direct la operație.Dupa operatie nu l-am mai văzut deloc.Jegos de doctor. Asta o spun că am mai am mai văzut pe forumuri că te mai vede la control.Asistenta mi-a scos mesele și stelele.Si ce zici că înainte de operație m.a pus sa semnez o declarație că indiferent de rezultat sa de eventualele complicații nu am voi sa ,protestez’ sau s.al demigrez pe internet că în caz contrar m.a va da în judecată și voi plati daune morale.bla.bla.bla..Ce m.a deranjat cel mai mult e că eu i-am plătit cat mi-a cerut respectiv 1700 euro , dar fără că eu sa vreo pretenție cu sa am nasul.

    • mam operat acum o luna si tot scuimp asa flegma gen si in nas simt asa ca e infundat cu si mam operat unde trebe la docotori renumiti nu simt asa cum ma asteptam

 8. Și mi-e mi-a tăiat cornetetel,dar problema că eu l-am avut strab rău (piramida nazală) și l.a îndreptat foarte puțin. De la început nu a vrut sa comunice cu mine , a zis ,că știe el ce face că a mai făcut d-eastea’?. Mi-a luat bnii direct la operație.Dupa operatie nu l-am mai văzut deloc.Jegos de doctor. Asta o spun că am mai am mai văzut pe forumuri că te mai vede la control.Asistenta mi-a scos mesele și stelele.Si ce zici că înainte de operație m.a pus sa semnez o declarație că indiferent de rezultat sa de eventualele complicații nu am voi sa ,protestez’ sau s.al demigrez pe internet că în caz contrar m.a va da în judecată și voi plati daune morale.bla.bla.bla..Ce m.a deranjat cel mai mult e că eu i-am plătit cat mi-a cerut respectiv 1700 euro , dar fără că eu sa vreo pretenție cu sa am nasul.

 9. Buna! Cum o cheama e foamna doctor, am si eu nevoie de operatie deviatie de sept si hiperteofie de cornete.
  Multumesc!
  Daniela

   • Andrei! Acum la aproape 1 an iti este mai bine?
    Eu am primit aceasta recomandare pentru ca mi s-a infundat complet o ureche si se pare ca este datorita deviatiei de sept severe.
    Imi este foarte frica sa fac aceasta operatie! sunt exterm de multe efecte adverse si doar 2 sau 3 efecte pozitive.

    Unii oameni inca nu isi simt nasul dupa 2-3 ani… nasul ii doare la atingere si dupa 2 ani. Anumite sensibilitati care le au pe viata!
    Bineinteles ca doctorii spun ca nu are nimic de-a face cu operatia dar se pare ca are.
    Tu cum esti? Crezi ca este o optiune ignorarea deviatie? tu daca ai avea de ales ai mai reface operatia sau ai cauta alta metoda?

    • Și eu am nasul amorțit, ar trebui să treacă în 1-2 ani, și mă doare dacă mă apăs sau lovesc. Cu sensibilitatea asta a nasului cred că rămâi toată viața.
     Totuși, nu aș schimba nimic, mă bucur că am făcut operația. Nu cred că există soluții, osul nu se mișcă de acolo cu sprayuri nazale. Pe termen lung, apar probleme de respirație, cu urechea și cu inima.

 10. Salut. Peste doua săptămâni am programare la operație (deviație de sept )in Londra Pt ca aici locuiesc.Operatia nu ma costa nimic fiind asigurat.Acum am nasul strâmb (nu foarte tare).Crezi ca se va îndrepta cu aceasta operație?

  • Nu știu. Oricum, operația de corectare a deviației de sept e una și îndreptarea nasului, care e o operație estetică, e alta.
   Eu am făcut și deviația și estetic.

  • Salut Mircea! Sunt și eu în UK, Scoția și vreau sa ma operez pentru o deviatie de sept nazal. Tu la ce medic ai aplecat prima data, pentru acesta procedura, la cel de familie?

 11. Salut! Am și eu o întrebare legata de operația pe care ai făcut-o. Operația pentru deviatia de sept nazal a fost facută endoscopic? Am citit ca genul asta de operație pentru deviatia de sept este fara durere si fara tamponament nazal. Mulțumesc!

  • Bună ziua. Ați făcut operația de deviație de sept? Ce ați ales pana la urma? Cum a decurs? Trebuie sa faci eu o astfel de intervenție și mi e tare teama. Am văzut ca un anume dr Filip Răzvandin Buc. promite ca face minuni fără dureri

   • Salut Gianina! Am facut operatia de deviatie de sept nazal si refacere a cornetelor nazale la inceputul lunii Aprilie, la spitalul privat Arcadia din Iasi. Am ales metoda cea mai moderna si totul a decurs bine. Am vrut si eu sa ma operez la doctorul Filip Razvan de la Spitalul Euroclinic din Bucuresti, dar am ales spitalul Arcadia din Iasi deoarece este mai aproape de casa. Daca vrei sa te operezi de deviatie de sept nazal, alege cea mai moderna metoda. Dai un ban, dar face.

     • Sal eu m am operat la Arcadia Iași, costa 6664 RON, prin coblatie, te duci în 10.000 RON cu toate cheltuielile de după drumuri, medicamente și restul de consulturi și curățări,operația nu doare deloc timp de refacere c după 3 săptămâni începi sa respiri binișor.

     • Adrian, am permisiunea ta sa-i raspund ;)?!

      Fa, Diana, @#@#@@# de @@#$R#$@# :( ! Te-ai gandit sa citesti de la inceput, poate scrie acolo ce intrebi tu, fa?!

     • Dan, foarte frumos te adresezi. Dacă te interesează atât de tare: da, am citit de la început și da, am întrebări! Nu mi place sa deranjez oamenii pentru ca nu am cu ce sa ma ocup!

    • Sal Adrian în cât timp ai început sa respiri bine… Și eh m am operat de deviație sept si cornete la Arcadia la doctor Daniel Rusu și am 14 zile și încă se infunda sau se lipesc nările… Nu mai pot ma dispera…

 12. Buna!

  As avea si eu o intrebare. Acum o saptamana am avut si eu o septorinoplastie deschisa, s-a corectat o cocoasa, septul care era foarte deviat spre stanga si cornetele care imi provocau mereu probleme si dureri insuportabile de cap. Pana acum mi-am revenit uimitor (fata de cum ma asteptam sa fie, eu fiind sensibila) – m-am umflat si invinetit foarte putin si mi-am revenit la normal repede. Dureri nu am, doar ca na, nasul e foarte infundat.
  Sunt o fire foarte fricoasa, asa ca de doua zile ma gandesc incontinuu la faptul ca ceva nu e in regula pentru ca, atunci cand ma uit in nas, vad septul (cel putin asta presupun ca e) foarte umflat, imi acopera intreaga nara parca. E normal, ai trecut si tu prin asta?
  Urmeaza sa merg la consulatatie, dar pana atunci, sunt putin ingrijorata.
  Merciii! Si ma bucur mult ca ai scapat de prolemele cu frigul. Le aveam si eu, astept sa vad daca scap si eu de ele.

  • Și mie mi s-a părut că am nasul mai înfundat ca înainte dar cu timpul se curăță. La consultația de 6 luni mi-a băgat camera în nas și se vedea până în gât. Nu te stresa, urmează instrucțiunile doctorului pentru curățarea nasului și ar trebui să fie bune.

 13. Salut, ai spus ca ai facut niste controale dupa operatie(pana la controlul de dupa 2 luni), cat te-au costat aceste controale?