Andrei Chira

Blog personal

Experiența mea cu operația de deviație de sept

LATER EDIT: la cererea doamnei doctor care m-a operat, i-am eliminat din articol numele și alte date personale.

Bătrân.

Ăsta cred că e cel mai potrivit cuvânt care să exprime cum mă simt.

Mă simt bătrân.

Am nasul înfundat, nu prea mai aud cu o ureche, mă doare-n gât.

N-am energie, n-am chef de nimic, sunt obosit, nu mă odihnesc calumea, mă doare capul, mă dor ochii, mă dor oasele, mă dor toate.

Într-o zi, m-am dus cu fiică-mea la ORL și dacă tot eram acolo am zis să mă consulte și pe mine, nu mai fusesem la ORL din clasa a 7-a, când m-am operat de polipi.

Am aflat că nara dreaptă e aproape blocată, nu respir cum trebuie, nu se oxigenează creierul cum trebuie și că de fapt, nu sunt chiar așa de „bătrân”.

Mi-a recomandat să mă gândesc serios la o septoplastie (operația de corectare a deviației de sept), nu neapărat imediat dar, ca idee, e bine de făcut cât mai repede. Pe măsură ce înaintezi în vârstă lipsa oxigenării poate duce la diverse alte probleme, chiar și la probleme de inimă.

Mi-a spus că după operația de deviație de sept o să mă simt un alt om, o să-mi pară rău că n-am făcut-o mai devreme. Din ce am citit pe net asta spune toată lumea, că ești ca renăscut după operație.

Între timp, am fost la dentist și a trebuit să fac o intervenție la microscop, într-o poziție orizontală în care trebuia să stau cu gura deschisă cel puțin o oră.

N-am rezistat mai mult de 10 minute, simțeam cum nu pot să înghit, mi s-a închis gâtul, iar am făcut un mic atac de panică. Recomandarea a fost să mă duc la Iași sau București la o clinică care face cu sedare, în Bacău nu se fac SF-uri din astea, altfel n-am șanse să rezolvăm infecțiile de canal.

Având în vedere că toate problemele se pare că vin de la nas, am zis să încep de la origine, să rezolv deviația de sept, să respir calumea și de-acolo s-o luăm să rezolvăm pe rând și restul.

Așa că m-am hotărât s-o fac și am început să caut doctori.

100 de oameni mi-au dat 110 recomandări diferite, nici nu știi ce să faci, cu cine să mai vorbești.

La un moment dat m-am enervat și am ales la nimereală un doctor, nu mai puteam de atâta informație, simțeam că dacă mai stau să analizez și să supra-analizez o să mă lungesc și o să mă răzgândesc.

M-a consultat, mi-a făcut poze în nas și urechi, am hotărât să nu o lungim și peste 2 săptămâni mă operez. Septoplastie + rinoplastie, deci reparăm deviația și facem și puțin estetic.

Sunt într-un rollercoaster emoțional de când am luat decizia, am zile de frică totală urmate de zile în care sunt super încrezător că o să iasă bine.

Costuri

Consultația a costat 350 lei, mi-a dat un anestezic în nas după care a băgat o cameră și mi-a arătat pe TV ce-i pe acolo.

Am făcut și un poligraf, e un aparat cu care dormi, cu senzori și niște tuburi prin care respiri și care îți face un grafic cu respirația în timpul somnului.

Nu sunt prea sigur de ce am făcut asta, care a fost utilitatea concretă, dar mai bine să faci de toate și să n-ai nimic decât invers.

Mi-a dat să fac analize de sânge, urină și un exudat. Am făcut și examen cardiologic și EKG, computer tomograf, radiografie pulmonară.

Am mai făcut o consultație în care ne-am uitat pe analize și mi-a explicat chestii. La CT s-a văzut că deviația e mai masivă decât apărea la consultația inițială cu camera video.

În mod surprinzător, sinusurile sunt curate, nu am probleme cu inima, la fel, surprinzător cică pentru cineva cu o deviație așa masivă.

Sunt perfect sănătos.

Așa am fost dintotdeauna, nu prea sunt fan analize, mi le fac o dată la 10 ani, de fiecare dată au fost perfecte, toate valorile în zona mediană.

Mi-a mai dat să iau niște antihistaminice, niște pastile de curaj, niște calciu și un tratament pentru piele – Truvivity.

Nu mai știu cât a costat fiecare chestie în parte, dar mi-am făcut un total general cu cât am cheltuit până acum și am ajuns undeva pe la 2700 lei.

Operația în sine o să coste 2500 de euro.

Am primit un mail de la Clinica Urechii Chirurgie cu confirmarea că au rezervat sala de operație la Euroclinic, mi-au atașat un pdf cu instrucțiuni preoperatorii și informații generale despre operația de dezobstrucție septo-piramidală, ăsta e numele complet al procedurii.

De ce am ales la privat

Lumea mă întreabă de ce e așa scump, puteam să ies mai ieftin.

Da, operația se poate face cu costuri între 500 și 5000 de euro, depinde udne vrei să faci, la stat sau la rpivat, depinde și de privat, unii sunt mai scumpi, alții mai ieftini. Eu am ales un preț mediu, de obicei așa aleg orice produs sau serviciu.

În special când vine vorba de sănătate, nu vreau să aleg cea mai ieftină soluție, dar nici nu-mi permit să merg la doctorii vedetelor. O soluție de mijloc e ceea ce îmi permit și simt că ar fi și ok calitativ.

Am fost asigurat că se folosesc cele mai moderne metode, de exemplu coblația și nu se mai pun kile de vată în nas, ci un sistem de tuburi de silicon.

Teoretic, procedurile astea moderne ar trebui să însemne o recuperare mai rapidă, mai puțină sângerare, minimalizează riscurile de complicații etc.

Deci cam asta ar fi în spatele prețului ridicat, e posibil să fie doar un placebo pentru mine, sunt conștient, dar așa mă simt eu bine.

Operația

Cu o zi înainte de operație am fost la un consult preanestezic și la un control prechirurgical, am trecut în vedere ultimele detalii.

În ziua operației, la ora 7 dimineața, m-am prezentat, nemâncat și nebăut, la spital. După ce am semnat tot ce era de semnat m-au dus la cameră, foarte frumos, ai tot ce-ți trebuie: papuci, pijamale, halat, prosoape, gel de duș, șampon, pastă și periuță de dinți, kit de bărbierit etc…

Mi-au dat un gel special ca să fac duș, am tras niște ciorapi din ăia compresivi pe mine, pijamale, apoi mi-au pus perfuzia.

La 9 am plecat spre sala de operație.

M-au așezat, pregătit, m-a întrebat o asistentă dacă sunt ok și apoi… psst, pssst, hai deschide ochii.

Am început să devin conștient, parcă mă trezeam dintr-un somn adânc, mă uit la ceas, era ora 14.

Eram așa de bucuros că eram în viață și trecuse tot, nu simțeam nicio durere, eram super high.

prima poză după operație
prima poză după operație

Pe măsură ce trecea efectul anesteziei începeam să-mi simt capul mare, dar tot fără durere. Noaptea a fost mai greu, trebuia să respir pe gură și mi se usca foarte tare, trebuia să-mi umezesc buzele non-stop, n-am reușit să mă odihnesc prea bine.

A doua zi dimineață, pe la 10, a venit doctorița și mi-a scos tampoanele din nas. Mi-a zis că am sângerat mult și a trebui să pună tampoane. După ce le-a scos, mi-a dat cu niște picături (Rinofug și Rinogel) și mi-a zis că pot să plec când vreau, sunt ok.

A doua zi după operație
A doua zi după operație

Scosul tampoanelor din nas e singura durere pe care am avut-o în toată experiența asta cu operația. E mai mult o usturime, o senzație ciudată, zici că-ți aspiră creierii pe nas, mi-au dat lacrimile instant.

În rest, absolut nicio durere, doar disconfort.

Cel mai mare disconfort pentru mine a fost cu gâtul, a durat 2-3 zile să mă obișnuiesc să respir pe gură, mai ales să mănânc, mă cam panicam că mă înec.

după câteva zile
după câteva zile

În ziua a patra am mers la o curățare, mi-au aspirat secrețiile, sânge, ce mai era pe acolo. Nici aspirarea asta nu e senzație plăcută.

În ziua a zecea după operație am mers să-mi scoată masca și tuburile de silicon din nas. Mi-a lăsat niște fire și mi-a mai pus o serie de plasturi.

după ce au scos masca
după ce au scos masca

E o senzație foarte mișto să ai nasul liber.

Nu e neapărat chestie de respirație, de aer, cât e de mirosuri, cel puțin la mine.

A fost o avalanșă de informație olfactivă, parcă nu mai era un singur miros format din mai multe diverse arome ci reușeam să identific foarte specific mirosuri, separarea lor era incredibil de bună.

Mă simțeam de parcă aș fi căpătat o superputere, e fantastică senzația.

după 2 săptămâni
după 2 săptămâni

Am mai mers la câteva controale, totul pare a fi în regulă, mi-au mai aspirat din nas și mă dau și eu acasă cu ser fiziologic.

Timp de o lună nu am avut voie să fac efort, nu am avut voie să stau cu capul aplecat pentru că îmi curge sânge din nas, n-am avut voie să îmi suflu nasul, putea doar să trag.

M-am mai dat cu Rinofug (doar dacă sângera, dar nu prea am sângerat) și cu Rinogel, apoi am trecut pe Respiran Hyal, apoi doar ser fiziologic. Am încercat și apă de mare dar îmi usca nasul, nu-mi plăcea și m-a lăsat doar pe ser fiziologic.

Control după 2 luni

După 2 luni de la operație încă îmi simt ciudat oasele, ca după o lovitură puternică, vârful e în continuare amorțit și am înțeles că o să se dezamorțească după aproape 1 an. Totodată, vârful ar trebui să mai coboare în timp, acum e ușor ridicat, sunt cu nasul pe sus.

Pot să-mi suflu nasul fără probleme, nu mă doare sau ustură. Mă mai dau cu ser fiziologic din când în când și o mai pun pe soție să-mi mai scoată cu penseta diverse coji ce se mai formează.

După ce îmi curăță cojițele respir super bine dar se formează destul de repede înapoi, sper ca odată cu trecerea timpului să nu se mai formeze și să rămân cu nasul liber. Acum încă mai am momente când îl simt înfundat.

Deocamdată încă mai am zile când parcă e mai umflat, zile când stânga e mai umflată decât partea dreaptă, zile când baza nasului e mai lată sau mai îngustă.

Acum, fiind nasul drept, se văd mai pronunțat celelalte defecte, cum ar fi nările, una mai lăsată și cealaltă mai ridicată. Am observat că e ușor să cazi pradă supra-analizării nasului și să devii obsedat că nu e perfect.

Control după 6 luni

După 6 luni de la operație, am mai fost la un control, totul e în regulă. Încă e semi-amorțit și mă doare dacă apăs pe nas din greșeală.

Odată cu venirea frigului am mai observat o chestie – nu mă mai deranjează frigul și vântul ca înainte.

Înainte îmi puneam căciulă în septembrie și o dădeam jos în aprilie – dacă mă prindea un curent, vânt sau frig la cap eram terminat pentru 2 săptămâni: muci, dureri de cap etc.

Acum m-a prins prima zăpadă (sfârșitul lui noiembrie) fără căciulă, am stat în curent, în vânt, m-am spălat pe cap și după 10 de minute am ieșit afară cu capul gol – nimic.

Simt că e mai frig, nu sunt dintr-o dată Ironman, dar nu mă mai deranjează așa de tare și nu mai pățesc nimic, nu mă doare capul, nu muci, nu nimic.

Treaba e bună.

Control după 1 an

În principiu totul e ok, dar a apărut o perforație septală.

E mică (4 mm), nu e ceva care să mă deranjeze foarte tare și nici nu afectează cu nimic în afară de un ușor șuierat câteodată, dar mi-e ciudă că nu e totul perfect.

Nu dau vina pe nimeni, de la început am avut mucoasa foarte subțire și la un moment dat, pe la începutul anului, am intrat și cu nasul într-un geam. Mi-e ciudă maxim de faza asta, în 40 de azi de viață nu m-am lovit niciodată la nas și m-am lovit acum ca prostul, după operație.

Asta e viața, ce să-i faci.

În fine, de respirat respir bine, estetic arată puțin mai bine nasul, n-am de ce să mă plâng. Per total sunt mulțumit și cred că a meritat să fac operația.

340 de răspunsuri

 1. Avatar Lenuta

  Si fiul meu a facut operatie de deviatie de sept si de asemeni a facut o reconstructie pentru ca avea nasul foarte stramb .
  Inainte de a face operatia asta, avea tot timpul probleme : i se infunda nasul , facea hemoragie nazala , racea repede, etc.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Și eu am nasul înfundat de când mă știu dar nu țin minte să-mi fi curs sânge din nas vreodată.

  2. Avatar Stoica Constantin..
   Stoica Constantin..

   Bună Andrei.. Sunt operat de deviatie de sept de 4 zile… Și te a-și ruga sa îmi spui ce picături foloseai pentru decongestionarea nasului..

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Doar ser fiziologic.

  4. Avatar Anr87

   Salut, nu stiam unde sa scriu si am scris si eu aici, am facut operatia si eu si am cam 2 sapt si 2 zile, totul ok doar ca dupa atata timp inca mai simt in zona gingiei de sus ceva de parca ar fi umflat, asa este dupa operatie, se aduna si sange in acea zona unde probabil sunt niste nervi care au fost afectati, intrebarea e daca si tu ai avut senzatia asta si cat timp a tinut, este aproape de nas si imi da senzatia ca se infunda nasul dar nu e infundat ca respir bine

  5. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu am simțit anestezia în dinții de sus și gingie vreo 2-3 săptămâni cred, nu mai rețin exact.

  6. Avatar Adrian

   „Odată cu venirea frigului am mai observat o chestie – nu mă mai deranjează frigul și vântul ca înainte.” Asta spui tu si te bucuri cu replici genul „Treaba e buna”. Realitatea este ca nu mai simti pentru ca ti-a futut receptorii. Oamenii nu mai apreciaza viata si devin insensibili la viata in sensul ca folosesc tot felul de substante ca sa nu mai simta viata asa cum este. Din cauza asta oamenii se alcoolizeaza, iau medicamente, tocmai pentru ca vor sa devina insensibili la viata. Asa se fabrica viitorii psihopati. Good luck with that!

  7. Avatar Adrian

   Oamenii se uita la efecte din pacate, in loc sa caute cauza si s-o elimine. E ca atunci cand ajungi acasa si observi ca este inundata bucataria, iar tu te apuci sa aduni apa, in loc sa inchizi robinetul mai intai. :)

  8. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Simt frigul și vântul dar nu mă mai deranjează ca înainte.

   Înainte de operație, dacă mă prindea ploaia, vântul sau frigul, mă durea capul 2 săptămâni după aia.
   Acum simt că mi-e frig la urechi, simt când îmi bate vântul în cap, dar nu mă mai doare capul după aia.

   Mie asta mi se pare o normalitate pentru că toți oamenii din jur erau ok cu frigul și vântul, numai eu mă feream excesiv și purtam căciulă din septembrie până în aprilie.

   Dacă ție ți se pare normal să te doară capul la orice rafală de vânt, ce să zic, good luck with that!

  9. Avatar Joe

   Am un baiat care a facut operatie de deviatie de sept acum vreo 2 ani. Si e foarte multumit. Respira bine. Eu foloseam Bixtonim de vreo 20 de ani! Da…si am hotarat sa nu mai folosesc. O lupta cu ” dependenta”. Asa se vor micsora si „turbinele”. Vreau sa fac operatia si eu…pana acum” nu am avut timp’! Dar am probleme cu tensiunea arteriala, si nu sunt supraponderal, mananc ponderat, ma misc. Unde locuiesc (USA) imi cer vreo $10.000 pentru operatie( 2000 doctorul-5000-locatia-si 3000 anestezia si alte analize CT etc- fara asigurare)….Anyway….acum vreo 10 ani am facut sedinte de ACUPUNCTURA, ma durea capul zilnic,la cea mai mica rafala de vant, cald sau rece si imi intepenea ceafa. Dupa vreo 4 sedinte am realizat ca merg afara la 0 grade si nu simt nevoia de caciula! Asa am rezolvat cu durerile,sensibilitatile si va recomand sa incercati. Deviatia nu o poate rezolva acupunctura, nu a mers la mine…dar sensibilizarile se pot rezolva. Incercati.

  10. Avatar dorin

   mai cobaiule…ce.s vb.astea…nu.ti este rusine…vb.fara pic de respect fata de acest om care se vede de departr ca este un om decent spre deosebire de tine….te bagi in seama vierme ce esti…..du.te in vizuina unde iti este locul…nu cauta sa vb.cu oamenii…a.i inteles…

  11. Avatar Joe

   @Adrian- Cred ca esti exagerat cu comentariul tau. Daca „receptorii” erau foarte sensibili si dadeau informatii „false” trebuiau „calibrati” . Este suparatoare si agravanta atitudinea si comentariul tau sa nu mai spun limbajul. Psihopat esti tu! Mergi „sa te cauti”!

  12. Avatar Mihai

   Cam cat a costat operatia fiului?

 2. Avatar Sorin

  Bătrîne!, așa cum o spui, eu o iau doar ca și glumă, și pentru că urmează o perioadă mai dificilă, să știi că din partea mea o să îți țin pumnii, nu ca să te bat, doamne ferește, ci așa se spune (și de fapt nici nu știu originea aceste vorbe).
  Capul sus, privirea înainte, și „Bătrîne” să rămînă doar ca și glumă ! Pentru că mai este nevoie de încă multe articole de scris, mai sînt încă multe de spus și de analizat, și aici pe blog trebuie să activezi în continuare. La capacitate maximă. :)
  Multă sănătate !

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mulțumesc.

  2. Avatar Marius

   Zi-mi și mie te rog frumos dacă mai ai vreo nară i fundata ca eu m-am operat acum 1 luna jumate și nara dreapta pe care nu aveam probleme e o fundata… Îmi fac spălători mai îmi dai și cu o soluție nu știu cum se chiama și tot e infundata

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Și eu am nara stângă puțin înfundată, deviația fiind la dreapta. Am mai fost la doctor și mi-a mai tăiat niște fire, mă curăț cu ser fiziologic și e relativ ok. Din ce s-a uitat doctorița nu e nimic în neregulă, probabil că se reface mucoasa și mai durează.

  4. Avatar Dorin

   Salut, ce poti spune despre oboseala inainte si dupa?
   s-a schimbat ceva?
   Multumesc!

  5. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   E dificil de estimat îmbunătățirea, precum și cauzele oboselii, dar mă simt mai bine în mod sigur.

  6. Avatar Iuliana

   Va rog sa-mi spune-ti si mie daca vreunul din voi care ari facut operatia de deviatie de sept aveati si urmatoarea simptoma: scurgeri nazale albicioase in gat din abundenta. Eu m-am operat acum 4 zile si tot mai am aceste simptome de scurgeri in gat. Daca ati avut spuneti-mi la cat timp dupa operatie v-au trecut? Va multumesc!

  7. Avatar Ana

   Au trecut secretiile albicioase din gat dupa operatie? Am aceeasi problema si vreau sa stiu daca operatia o poate rezolva.

  8. Avatar Flory

   Cat te-a costat si la ce spital ai facut operstia? Eu am deviatie de sept, ma infund mereu si sunt insarcinata.

  9. Avatar Mona

   Regina Maria, Dr Popovici de la Clinica Urechii Buc..eu am dat anul trecut in mai 2800€ doar costul interventiei + plus alte investigatii,analize 600-700€…sunt insarcinata in 5 luni acum si vreau sa zic ca sunt infundanta non-stop,noaptea e groaznic,imi zice sotul ca sforai ?,plus ca mi se infunda si urechile din cauza asta.Nici inainte de operatie nu aveam asa probleme,dar na..nu am vrut eu operatie sa pot respira bine in sarcina.

  10. Avatar Lumi

   Și eu am făcut operatia de deviatie de sept acum doua săptămâni. Am plătit 4300 lei cu tot cu investigațiile dinainte plămâni, inima, și alte analize de sange ,plus testul covid,restul mi a acoperit cardul de sănătate .Operatie făcută la Medlife Brasov.

 3. Avatar Calin Ungureanu
  Calin Ungureanu

  Scurt ca e tarziu.
  Mi-am rupt nasul cu o minge de piele uda in liceu. N.am stiut. Pana la urma am ajuns la doctor unde mi l.a rupt la loc (prin surprindere ;))
  Cu ocazia operatiei care a urmat mi s.a rezolvat si deviatia de sept. Cred ca o au cel putin 50% din oameni.
  Vreo 2 ani am fost alt om. Polipii ii aveam scosi din generala.
  Ulterior am facut sinuzita. Cand se schimba vremea sau daca imi intra o firimitura de ceva in septul suborbital, ma infund mult mai rau ca inainte. Dureri de cap pana la voma.
  Iti urez succes cu operatia si sper sa ajungi la un doctor bun.
  Nu te astepta la minuni care sa dureze toata viata.

 4. Avatar Claudiu
  Claudiu

  Multa sanatate.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mersi

  2. Avatar Ionela

   Buna Andrei,te rog daca poti sa imi ras la cate zile dupa operatie ti a scos tuburile de silicon. Multumesc

 5. Avatar Dan

  Cum reusesti sa respiri, dupa operatie, cand esti racit si, mai ales, sa-ti sufli nasul?
  In plus, ai incercat sa faci terapie respiratorie in salina?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   N-am răcit până acum, nici la salină n-am mers. De suflat nasul îl suflu normal dar imediat după operație n-am avut voie să-l suflu. Mă curăț aproape zilnic cu ser fiziologic pentru că încă mai am tot felul de chestii prin nas deci încă nu respir la 100%. Imediat după ce mă curăț e mai bine, se simte diferența la respirat.

 6. Avatar Iuliana

  Hey…si eu sunt din Bacau si planuiesc sa ma operez.
  O recomanzi pr dr si cum esti acum dupa operatie?
  Acum cat timp te.ai operat?
  Multumesc

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Pe 25 mai m-am operat, acum 6 luni. Sunt bine, e ok doctorița, sunt mulțumit.
   Singurele probleme sunt unele mici chestiuni de organizare/administrative gen nu intri fix la ora când ai programarea.

 7. Avatar Dragulin Constantin
  Dragulin Constantin

  Salut ! Am 23 zile de la operație rinoplastie cu deviație de sept făcută în București . După 23 zile am mancarimi si usturimi în vârful nasului foarte mari.Imi dau zilnic cu apa de mare , mi-am pus și vitamina A .Firele nu mi le-au scos , au spus că sunt absorbabile.Sunt foarte dezamăgit de rezultate operație .Poate trebuie să măi aștept până la 9 luni , dar din ce-am văzut pe net poze la alte clinici cu siguranță am luat țeapă. Am ales unde e mai ieftin și rezultatele au venit .Andrei Chira -te rog să-mi trimiți și mie poze Before operator sa mai îmi fac o idei.Pentru cei ce vreți să vă operați va dau un sfat sa vă interesați foarte bine unde vă operați .Pe net sunt tot felul de minciuni că nu ai dureri ,bla,bla,bla.Iti i.a bani și după ai te-arunca in stradă plin de sânge și dureri . Asta-i clinica privată !

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Și pe mine mă mănâncă vârful nasului, chiar și acum după 6 luni de la operație. E încă amorțit, nu știu cât durează până să se dezmorțească.
   Și firele mele au fost absorbabile, doar că mi-au tăiat niște capete care rămăseseră mai lungi.
   Îmi pare rău pentru experiența ta neplăcută, eu nu avut altă durere decât cele 4-5 secunde când mi-au scos tuburile de silicon din nas.
   O să pun poze în articol deși nu mi se pare că se vede mare diferență.

  2. Avatar Maria

   Amorteala varfului ramane, dar se amelioreaza. Partea neplacuta dureaza putin peste un an. La mine asa a fost (rinoplastie + deviatie rezolvata in 2007. Estetica finala a nasului se instaleaza cam dupa 2 ani. Pana atunci ia diverse forme, de aceea si estetica uneori diferita (nu neaparat frumoasa) de la zi la zi.

  3. Avatar cristina
   cristina

   buna la ce clinica ati facut?

 8. Avatar Dragulin Constantin
  Dragulin Constantin

  Înseamnă că nici tu ești mulțumit.Eu am făcut o radiografie azi sa vad ce-a făcut acolo. In radiografie se vede cum a lucrat . Am vizionat multe filmări pe YouTube și am să trag o concluzie după ce vad radiografiea.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu sunt 100% mulțumit dar nu știu dacă poți să fii vreodată 100% mulțumit. Cele 2 lucruri importante s-au rezolvat: respirația și baza nasului care era foarte lată. Restul sunt detalii și aștept, am auzit că durează cel puțin 1 an până să-și revină complet nasul.

  2. Avatar Dragulin Constantin
   Dragulin Constantin

   Și mi-e mi-a tăiat cornetetel,dar problema că eu l-am avut strab rău (piramida nazală) și l.a îndreptat foarte puțin. De la început nu a vrut sa comunice cu mine , a zis ,că știe el ce face că a mai făcut d-eastea’?. Mi-a luat bnii direct la operație.Dupa operatie nu l-am mai văzut deloc.Jegos de doctor. Asta o spun că am mai am mai văzut pe forumuri că te mai vede la control.Asistenta mi-a scos mesele și stelele.Si ce zici că înainte de operație m.a pus sa semnez o declarație că indiferent de rezultat sa de eventualele complicații nu am voi sa ,protestez’ sau s.al demigrez pe internet că în caz contrar m.a va da în judecată și voi plati daune morale.bla.bla.bla..Ce m.a deranjat cel mai mult e că eu i-am plătit cat mi-a cerut respectiv 1700 euro , dar fără că eu sa vreo pretenție cu sa am nasul.

  3. Avatar cornel

   mam operat acum o luna si tot scuimp asa flegma gen si in nas simt asa ca e infundat cu si mam operat unde trebe la docotori renumiti nu simt asa cum ma asteptam

 9. Avatar Dragulin Constantin
  Dragulin Constantin

  Și mi-e mi-a tăiat cornetetel,dar problema că eu l-am avut strab rău (piramida nazală) și l.a îndreptat foarte puțin. De la început nu a vrut sa comunice cu mine , a zis ,că știe el ce face că a mai făcut d-eastea’?. Mi-a luat bnii direct la operație.Dupa operatie nu l-am mai văzut deloc.Jegos de doctor. Asta o spun că am mai am mai văzut pe forumuri că te mai vede la control.Asistenta mi-a scos mesele și stelele.Si ce zici că înainte de operație m.a pus sa semnez o declarație că indiferent de rezultat sa de eventualele complicații nu am voi sa ,protestez’ sau s.al demigrez pe internet că în caz contrar m.a va da în judecată și voi plati daune morale.bla.bla.bla..Ce m.a deranjat cel mai mult e că eu i-am plătit cat mi-a cerut respectiv 1700 euro , dar fără că eu sa vreo pretenție cu sa am nasul.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Îmi pare rău.

  2. Avatar Costel

   Salutare!
   Aș vrea să vă povestesc experiența mea.
   Sunt genul de persoană care ajunge extrem de rar pe la doctori. Nu iau pastile decât extrem de rar și am oroare de anestezii. În urmă cu vreo 4 ani m-am operat de hernie inghinală, hernie pe care am dus-o vreo 5 ani cu centuri, etc, până când nu s-a mai putut. De operația de hernie inghinală toată lumea mi-a spus că e ușoară și banală, etc. Ei, pt mine nu a fost așa. Mi s-a făcut anestezie rahidiană (de două ori, că prima nu a nimerit unde trebuie). Apoi, pe masa de operație a început să mi se facă rău, m-am încălzit f tare și simțeam că-mi pierd cunoștința. Apoi, după operație, am vomat la greu, indiciu că nu am tolerat prea bine anestezia. Primele zile după operație au fost horor. Nu mi s-a pus sondă și mă duceam singur la toaletă, asta când mă puteam duce. Orice încordare a mușchilor durea îngrozitor. Apoi , am avut dureri oribile de spate și de cap, mult timp. Abia la vreo lună de zile pot spune că m-am recuperat destul de bine. Operația a fost făcută în spitalul județean Suceava și am fost f mulțumit de doctor. Nu a pretins și nu am dat nimic.
   Să trec la partea cu deviația de sept…Când aveam vreo 18 ani, faceam box cu mănuși, cu prietenii. Ne antrenam… Uite așa am primit un pumn care mi-a rupt binișor nasul și așa am stat cu el până în prezent. În timp cartilajul nasul a migrat ușor spre stânga, până a ajuns să obtureze aproape de tot nara stângă. Am făcut programare la o consultație la spitalul județean Suceava, pt a primi opinia unui specialist. Cochetam cu ideea operației, dar o cam evitam, mai ales din frica de anestezii și din o anumită neîncredere în sistemul medical. Doctorița din spital m-a programat direct la operație, în două săptămâni (se eliberase un loc). Cu inima cât un purice am ajuns în salonul operator, după acele două săptămâni. O doamnă doctor anestezist, foarte drăguță, mi-a spus să mă intind și că mi se va face anestezie totală. Mă temeam să nu mi se facă din nou rău, să nu fiu alergic la ceva ( am vrut să fac analize de alergie la o clinică privată dar nu m-am intersectat cu doctorul respectiv).
   Ei bine, de data asta a fost neașteptat de bine cu anestezia. Am adormit subit (asta a fost senzația), iar apoi m-a trezit o voce caldă. Operația era finalizată, trecuse mai puțin de o oră. Stând întins pe pat, am fost lucid din prima clipă. Am sunat-o imediat pe soție, care stătea cu inima cat un purice. Acum, când scriu medajul, am 12 ore de la operație, mă simt f bine, chiar mai pot respira un pic și pe nas, cu toate tampoanele pline de sânge din el . Tampoanele nu mă jenează deloc, nu mă doare capul, mă simt de parcă nici nu am fost operat. Sunt curios să văd cum arată nasul și cum voi respira după scoaterea tampoanelor. Un alt mare bonus e că nu m-am umflat deloc. De asemenea, după mine au mai fost operate două doamne și la ele a fost la fel experiența.
   Dacă puteți opt între anestezie locală și generală, mergeți pe generală oricând.
   Sunt recunoscător că totul a decurs așa bine până în prezent și nu m-a costat nimic ( am dat doar 100 de lei pt analize la o clinică privată).
   Imediat după operație, am mI avut o oră două buza puțin amorțită, iar apoi mi-am revenit complet.
   În concluzie, nu e regulă că la o clinică privată vei avea parte de o operație mai reușită.
   Le urez mult curaj celor care vor sa facă operația și să evite citirea experiențelor nereușite.

  3. Avatar Adina Nicoară
   Adina Nicoară

   Cine era acel medic?

 10. Avatar Daniela

  Buna! Cum o cheama e foamna doctor, am si eu nevoie de operatie deviatie de sept si hiperteofie de cornete.
  Multumesc!
  Daniela

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Doamna doctor mi-a cerut să păstrez confidențialitatea.

  2. Avatar Alin Stoicescu
   Alin Stoicescu

   Andrei! Acum la aproape 1 an iti este mai bine?
   Eu am primit aceasta recomandare pentru ca mi s-a infundat complet o ureche si se pare ca este datorita deviatiei de sept severe.
   Imi este foarte frica sa fac aceasta operatie! sunt exterm de multe efecte adverse si doar 2 sau 3 efecte pozitive.

   Unii oameni inca nu isi simt nasul dupa 2-3 ani… nasul ii doare la atingere si dupa 2 ani. Anumite sensibilitati care le au pe viata!
   Bineinteles ca doctorii spun ca nu are nimic de-a face cu operatia dar se pare ca are.
   Tu cum esti? Crezi ca este o optiune ignorarea deviatie? tu daca ai avea de ales ai mai reface operatia sau ai cauta alta metoda?

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Și eu am nasul amorțit, ar trebui să treacă în 1-2 ani, și mă doare dacă mă apăs sau lovesc. Cu sensibilitatea asta a nasului cred că rămâi toată viața.
   Totuși, nu aș schimba nimic, mă bucur că am făcut operația. Nu cred că există soluții, osul nu se mișcă de acolo cu sprayuri nazale. Pe termen lung, apar probleme de respirație, cu urechea și cu inima.

 11. Avatar Mircea

  Salut. Peste doua săptămâni am programare la operație (deviație de sept )in Londra Pt ca aici locuiesc.Operatia nu ma costa nimic fiind asigurat.Acum am nasul strâmb (nu foarte tare).Crezi ca se va îndrepta cu aceasta operație?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu știu. Oricum, operația de corectare a deviației de sept e una și îndreptarea nasului, care e o operație estetică, e alta.
   Eu am făcut și deviația și estetic.

  2. Avatar Adrian

   Salut Mircea! Sunt și eu în UK, Scoția și vreau sa ma operez pentru o deviatie de sept nazal. Tu la ce medic ai aplecat prima data, pentru acesta procedura, la cel de familie?

 12. Avatar Adrian

  Salut! Am și eu o întrebare legata de operația pe care ai făcut-o. Operația pentru deviatia de sept nazal a fost facută endoscopic? Am citit ca genul asta de operație pentru deviatia de sept este fara durere si fara tamponament nazal. Mulțumesc!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Sincer să fiu, habar n-am.

  2. Avatar Gianina

   Bună ziua. Ați făcut operația de deviație de sept? Ce ați ales pana la urma? Cum a decurs? Trebuie sa faci eu o astfel de intervenție și mi e tare teama. Am văzut ca un anume dr Filip Răzvandin Buc. promite ca face minuni fără dureri

  3. Avatar Adrian

   Salut Gianina! Am facut operatia de deviatie de sept nazal si refacere a cornetelor nazale la inceputul lunii Aprilie, la spitalul privat Arcadia din Iasi. Am ales metoda cea mai moderna si totul a decurs bine. Am vrut si eu sa ma operez la doctorul Filip Razvan de la Spitalul Euroclinic din Bucuresti, dar am ales spitalul Arcadia din Iasi deoarece este mai aproape de casa. Daca vrei sa te operezi de deviatie de sept nazal, alege cea mai moderna metoda. Dai un ban, dar face.

  4. Avatar Marius

   Salut.
   Marius ma numesc.
   Cum e dupa operatie si cat v a costat?

  5. Avatar Dragoș

   Sal eu m am operat la Arcadia Iași, costa 6664 RON, prin coblatie, te duci în 10.000 RON cu toate cheltuielile de după drumuri, medicamente și restul de consulturi și curățări,operația nu doare deloc timp de refacere c după 3 săptămâni începi sa respiri binișor.

  6. Avatar Diana

   Salut Adrian, poți te rog sa mi spui la ce medic ai fost, cât te a costat și in cât timp ți ai revenit? Multumesc

  7. Avatar Dan

   Adrian, am permisiunea ta sa-i raspund ;)?!

   Fa, Diana, @#@#@@# de @@#$R#$@# :( ! Te-ai gandit sa citesti de la inceput, poate scrie acolo ce intrebi tu, fa?!

  8. Avatar Diana

   Dan, foarte frumos te adresezi. Dacă te interesează atât de tare: da, am citit de la început și da, am întrebări! Nu mi place sa deranjez oamenii pentru ca nu am cu ce sa ma ocup!

  9. Avatar Dargos

   Sal Adrian în cât timp ai început sa respiri bine… Și eh m am operat de deviație sept si cornete la Arcadia la doctor Daniel Rusu și am 14 zile și încă se infunda sau se lipesc nările… Nu mai pot ma dispera…

  10. Avatar Cristina

   Urmeaza sa ma operez si eu la dr Rusu, cum va simtiti acum?

 13. Avatar Amalia

  Buna!

  As avea si eu o intrebare. Acum o saptamana am avut si eu o septorinoplastie deschisa, s-a corectat o cocoasa, septul care era foarte deviat spre stanga si cornetele care imi provocau mereu probleme si dureri insuportabile de cap. Pana acum mi-am revenit uimitor (fata de cum ma asteptam sa fie, eu fiind sensibila) – m-am umflat si invinetit foarte putin si mi-am revenit la normal repede. Dureri nu am, doar ca na, nasul e foarte infundat.
  Sunt o fire foarte fricoasa, asa ca de doua zile ma gandesc incontinuu la faptul ca ceva nu e in regula pentru ca, atunci cand ma uit in nas, vad septul (cel putin asta presupun ca e) foarte umflat, imi acopera intreaga nara parca. E normal, ai trecut si tu prin asta?
  Urmeaza sa merg la consulatatie, dar pana atunci, sunt putin ingrijorata.
  Merciii! Si ma bucur mult ca ai scapat de prolemele cu frigul. Le aveam si eu, astept sa vad daca scap si eu de ele.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Și mie mi s-a părut că am nasul mai înfundat ca înainte dar cu timpul se curăță. La consultația de 6 luni mi-a băgat camera în nas și se vedea până în gât. Nu te stresa, urmează instrucțiunile doctorului pentru curățarea nasului și ar trebui să fie bune.

  2. Avatar Amalia

   Multumesc mult! M-am calmat putin.

 14. Avatar ionut

  Salut, ai spus ca ai facut niste controale dupa operatie(pana la controlul de dupa 2 luni), cat te-au costat aceste controale?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   50-100 lei, nu mai rețin exact.

  2. Avatar ionut

   Totalul? Iar in cei 2500 de euro intra si cheltuiala cu spitalul euroclinic?

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   În total cred că am cheltuit puțin peste 3500 euro – 2500 operația + restul pe analize, controale etc. La Euroclinic nu am plătit nimic.

  4. Avatar ionut

   Ok, consultul preanestezic si controlul prechirurgical le-ai facut tot facut dimineata?
   Intreb ca si eu nu sunt Bucuresti.

  5. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Le-am făcut cu o zi înainte.

  6. Avatar Iuliana
   Iuliana

   Buna ziua.sotul meu are o deviatie de sept si urmeaza sa se opereze.aceasta operatie il va ajuta sa scape de sforait? Multumesc

 15. Avatar Cristi

  Am o Mare întrebare ,după cât timp după operație au putut să respiri pe nas .Operația mea a avut loc o săptămână în urmă iar eu inca nu pot respira deloc ,doar pe gura ,îmi fac griji că nu se desfunda

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   A durat ceva până să am nasul liber, cred că 3-4 luni.

  2. Avatar Cristi

   Da dar cât timp a luat sa poți respira macar puțin pe nas ?

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Cred că după vreo 2 săptămâni.

 16. Avatar Mile

  foarte util articolul pentru cine se pregateste de asa ceva, mersi fain!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mersi.

 17. Avatar Roco

  Salut am. Și eu deviație de sept de vreo 7 ani, am. Început sa am probleme nasoale în ultima vreme și cred ca se trage de la respirația necorespunzătoare, ți. Le zic sper sa îmi spui te rog dacă ai avut aceleași simptome : obosit rău de tot abia de îmi mai fac activitățile zilnice, gândire mai greoaie și ma concentrez greu, amețit, am și. Probleme la stomac și. Colon acum, presupun ca de la respirație necorespunzătoare ca nu se oxigenează bine organele.. Agitat, am mereu frica, stres, am stări de leșin câteodată, oricât dorm nu ma simt odihnit, poate ma poți ajuta cu informații mersi..

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Cam aceleași simptome le aveam și eu dar nu erau așa de grave.

  2. Avatar Dany

   Aceleasi simptome le am si eu. Ma operez saptamana viitoare. Puruitul nazal ma omoara. M am lasat de fumat si am mai multa energie respir si un pic mai binisor. Am cornetele marite si o deviatie de sept. La frig se declanseaza puruitul nazal

  3. Avatar Miryam

   Buna! Aceleasi probleme le intampin si eu.Intentionez sa fac si eu operatia cat mai curand. Imi cam lipseste curajul :)

   Rog recomandari vis a vis de medici, clinici, costuri! De preferat la privat

   Multumesc!

  4. Avatar Miryam

   Ma ajutati si pe mine cu un raspuns, va rog? Recomandari clinici private Bucuresti pentru operatia de deviatie de sept?
   Evident, care sa necesite o cat mai putina durere :)

   Ce parere aveti de varianta din link ul atasat? E o varianta buna de urmat?

   https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/deviatia-de-sept-nazal-operata-endoscopic-fara-durere-si-fara-tamponament-nazal

  5. Avatar Bela

   Buna.
   Cred ca cel mai bine este sa mergi la doctor si sa’ti spuna el de ce fel de interventie este nevoie pentru problema ta.
   Eu nu am intampinat nicio prbl dupa operatie…nu a durut,nu am sangerat,nu am avut tampoane nazale,nu m’am umflat,nu m’am invinetit si m’am vindecat rapid.Dar cred ca depinde si de organism.Acum la ultimul control o doamna zicea ca a sangerat foarte mult si era si foarte vanata.
   Eu am facut toate investigatiile la Clinica Urechii ORL Bucuresti si operatia la Regina Maria,dr Popovici.La 3 sapt dupa interventie nu prea am ce recomanda ?,nu a trecut timpul necesar pt a face asta,dar nu te lasa influentata de ce citesti pe net -pareri,recomandari-daca te hotarasti intr’un final sa faci pasul asta ,fii sigura de alegerea ta.
   Iti urez mult succes!!

  6. Avatar MIRYAM

   Multumesc mult @Bela!
   Ideea este ca anul trecut m am operat , tot la Clinica Urechii dr.Mazilu Roxana, de cornete nazale turbinotomie prin radiofrecventa. Ca sa constat ca nu a fost de niciun ajutor, acum 2 saptamani facandu mi curaj sa merg din nou la un consult orl.
   Am ajuns la Sf Pantelimon si mi s a spus ca , pentru a putea respira ca un om normal, trebuie neaparat sa fac operatie de deviatie de sept.
   Asa am lasat povestea si am incercat sa fac aerosoli , sa mai iau niste echinaceea astfel incat sa nu ma prinda vreo raceala etc. Doar ca toata lumea asta mi a spus,(si asta cred si eu), trebuie musai sa ma operez intrucat, nu ma odihnesc noaptea, cand ma enervez (am un job destul de stresant), nu pot respira absolut deloc, dureri mari de cap etc. (toate cele mentionate de Andre).
   Nu vreau sa ma operez intr-un spital de stat, nu vreau varianta clasica cu tamponamente, sangerari excesive etc etc.
   Vreau doar sa scap destul de repejor, o varianta minim invaziva, fara prea mare durere si fara o prea mare „varsare de sange”, cu o recuperare cat mai rapida.

   Stiu, e posibil sa cer prea mult, dar as vrea o solutie sau o ” varianta” cat mai apropiata de „dorinta” mea.

   @Bela, ce costuri au presupus interventia ?

   Multumesc mult, inca odata!

  7. Avatar Bela

   Lasa’mi te rog mail sa vorbim in privat ?

  8. Avatar Bela

   Sau scrie’mi la paladebela@gmail.com

  9. Avatar MIRYAM

   @Bela, uite aici:
   marilena.socol@gmail.com

  10. Avatar Octav

   Asta am facut eu acum 4 ore (01.07.2019, 10:00). Cu Eazvan Filip, la euroclinic. Septoplastie (adica deviatia de sept corectata) si turbinotomie (adica cornetele nazale).
   Pana acum nu doare deloc, doar o usoara jena, n-a curs sange deloc, n-m tampoane. Intra foarte mult aer pe nas acum, chiar si la cateva ore dupa operatie. Sper sa ramana asa, sa nu apara dureri si infundari.
   In concluzie, operatia endoscopica este treaba, vis.

  11. Avatar mihai

   aveti idee cat costa o astfel de operatie?

  12. Avatar silvian
   silvian

   Salut, fix problemele astea le am si eu, planuiesc sa ma operez cat mai curand.

   Tu le-ai rezolvat?

   Sau a rezolvat cineva problemele de care se vorbeste aici?

   Un raspuns m-ar ajuta foarte mult.

 18. Avatar Roco

  Mersi mult de răspuns, la. Mine presupun ca s au agravat ca am. De mulți ani, 7-8-9,nici eu nu mai țin minte, și seara de seara ma. Chinui sa adorm ca mi-e nasul înfundat, am luat atunci un. Picior în nas puternic, o sa ma operez peste câteva săptămâni și eu!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Succes cu operația și sper să fie bine.

  2. Avatar Cristi

   Salut! Ma gandesc si eu la aceasta operatie pentru deviere de sept, doar ca imi este putin teama. Tu ainreusit sa te operezi? Si daca ai facut-o, spune-mi te rog cum au evoluat lucrurile dupa operatie si cum te simti acum?

 19. Avatar Adina Nicoară
  Adina Nicoară

  Bună Andrei Chira!
  M-am regăsit in tot ce ai descris mai sus,la pașii cu spitalizarea.
  Am o săptămână de la operatie si din prima zi respir pe nas . Am asteptat 30 de ani sa imi fac curaj sa mă operez cu deviatie de sept si complicatiile aparute in urma deviatiei, ramasesem de ani buni fara miros, respiram doar pe gură.
  M-am operat la o clinică privată in Tg Mureș si dupa o săptămână de la operatie pot spune ca sunt foarte mulțumită de rezultate. Mă bucur ca mi-am făcut curaj sa mă operez chiar daca parerile oamenilor erau mai mult contra decat pro in legatura cu operatia si acest medic, Dan Berariu.
  Iti multumesc pentru tot ce ai scris pe această pagină.
  Recomand cu incredere serviciile medicale de la clinica Nova Vita din Tg Mureș si pe domnul doctor.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mulțumesc pentru mesaj, și eu recomand ca lumea să treacă peste frică și să facă operația.

  2. Avatar Ioana

   Buna Adina Nicoara ! Imi poti spune te rog cat a fost costul total pt operatie? Si eu as vrea sa ma operez la dr Dan !

 20. Avatar Gabriel

  Am aproape o săptămâna de la operație și vreau sa spun experiența mea de la controle pana la operație și mai rețin operația a fost făcută în Londra pentru ca aici muncesc nu a fost un moft , am început cu primul control la medicul de familie care deja mi-a dat trimitere la spital ca era deja târziu și necesita operație, comportamentul meu era sângerare dureri de cap și nas înfundat tot timpul , am ajuns la primul control la spital in care deja doctorul care și ma operat mi-a spus da trebuie sa faci operație ai o deviație de sept foarte rea nara dreapta este înfundată de tot , am făcut încă vreo 3 controale poze și analize și tot felul durata a 1 an pot sa spun pentru ca așa e sistemul nu ești prioritar mai ales când mergi prin sistemul de sănătate de stat aștepți , a venit ziua cu operația am intrat pe la 14:30pm pentru pregătire anestezie generală și la ora19:30 pm m-am trezit de la reanimare după o jumătate de ora am fost trimis în salon unde am rămas peste noapte bine-nțeles toată noaptea monitorizat si pastile calmante care Menționez nu am avut si nu am nici o durere, a doua zi la ora 11:00 mi-au dat drumul acasă cu o trimitere la farmacie pentru a curata nasul , și tota recuperarea acasă cu un control după 10 zile , de ce spun ca acasă pentru ca în nas am avut doape care sau topit pur și simplu la 3 zile nările au aspirat aer ușor sau eliberat pur si simplu singure nu mai rămâne decât sa merg pentru scoaterea protezei de pe nas , si recuperarea va fi de 6 săptămâni nu de un an , într-adevăr pana la un an nasul va fi sensibil dar totul a decurs ca și cum nu știu ce sa zic am tot văzut comentarii ca au fost pacienți cu nemulțumiri se poate ca am mai auzit dar depinde unde ce și cine îți face operația pentru ca sistemul sa schimbat foarte mult numai este cu dalta și ciocanul , mulțumit de operație 100% recomand și celor care au probleme .

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Majoritatea românilor merg pe cele mai ieftine soluții, de aia se plâng apoi pe net. Din păcate, suntem săraci, asta e viața în România, dacă mergi prin sistemul de stat dai de măcelari iar la privat puțină lume își permite să dea 3500 de euro pe operație.

  2. Avatar Dany

   Tot in London am si eu operatia. La ce spital ai facut operatia? Ms

  3. Avatar Gabriel
   Gabriel

   Watford foarte bun spital

  4. Avatar Diana

   Bună, poți sa ma contactezi te rog pentru detalii? Trebuie sa fac și eu operația dar am o frica… Multumesc

 21. Avatar Claudiu
  Claudiu

  Salut Andrei,

  Am si eu o intrebare legata de sforait. Inainte de operatie aveai aceasta problema? Dupa s-a rezolvat? Eu am o deviatie de sept, respir cat de cat pe nas doar ca noaptea sforai. Mi s-a propus operatia dar nu mi s-a garantat ca scap de sforait.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu am avut probleme cu sforăitul nici înainte și nu am nici acum.

  2. Avatar Mihaela

   Contra sforaitului sotul meu si-a cumparat aparat de respirat CPAP, avea apnee; a scapat de sforait; are si el deviatie de sept inca nerezolvata chirurgical.

 22. Avatar Andra

  Acum 5 zile am facut 2 operatii odata. Deviatie sept si cealalta de polipi. Am stat 3 zile in spital si am respirat binisor doar ca am avut dureri foarte mari de cap de ochi chiar si de dinti. Eu cand am facut RMN’ul au vazut ca aveam puroi in oraji pe nas si in sus pe frunte si deasupra ochilor. Am fost foarte rau imi curgea nasul cu secretii groase galbene aveam dureri din cauza puroiului si numai aveam deloc miros. Apropo m’am operat in Germania , totul a fost gratuit ptr. ca lucrez aici. Acum sunt de duminica acasa si am inceput sa am secretii galbene si sange si ma simt infundata. Pe partea drapta am avut deviatia de sept dar este mai bine in partea dreapta decat in stanga…din cand in cand mai suflu foarte usor nasul ptr ca imi curge secretie si nu o pot lasa inauntru. Peste 2 zile merg la control. Imi spui te rog ai avut secretii asa si iti curgea sange dupa operatie? Sau se poate se fie de la polipii si puroiul ce am avut sa elimine sa se curete…nu stiu imi fac griji. Mie mi’a dar o crema Bepanthen ptr nas , un spray Otriven si un ulei NasenÖl .. m’am mai curatat cu betisoare inmuiate in ceai de musetel ptr ca ma deranjeaza sangele si secretiile. Astept raspuns! Multumesc mult!

 23. Avatar Andraa

  Am uitat sa specific faptul ca am dureri in continuare si iau cate 3 pastile Ibuprofen de 600mg pe zi. Sper sa fie bine sunt cam speriata cu aceste secretii care arata ca un puroi sau nu stiu nici eu exact daca este puroi si pe deasupra este si sange dar sange nu foarte mult.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Și eu am avut tot felul de secreții, sânge uscat, am luat Nurofen și mi-am curățat nasul cu spray-uri și creme, o să vezi la control care e situația. Sper să fii bine și să nu existe probleme. Sănătate!

 24. Avatar Andraa

  Multumesc asemenea…sper si eu din suflet asta ca sunt speriata si numai suport durerile si starile astea dar macar sa fie bine….numai bine si Doamne ajuta la toata lumea care trec prin aceaste operatii!

  1. Avatar Gabriel
   Gabriel

   Nu știu de ce ai dureri pentru ca nu ar fi trebuit sa ai dureri și nici sângerări cum spui , eu am luat din 6/6 h câte o pastila din paracetamol 400 ml și iubrofen 500ml amândouă odată . Nu am avut nici un fel de durere . Acum fiecare doctor recomanda ce știe pentru dureri , mie aste mi sau recomandat astea le-am luat și nu am avut dureri . Și dacă fumezi renunța măcar o luna pentru ca va încetini vindecarea.

 25. Avatar Andraa

  Inca o intrebare as avea te rog….cam cat timp dupa operatie ti’a curs secretii si sange?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu mai țin minte exact, sânge uscat cred că am scos chiar și după 3-4 luni.

 26. Avatar Andraa

  Buna! Am fost astazi la control si mi’a aspirat ce nu ma puteam eu curata…sunt bine toata ziua am respirat foarte bine nu mi’a mai curs sange. Singurul lucru ciudat este ca inca nu am deloc miros…am incercat un parfum pe mana destul de puternic si nu simt nici macar 1% din miros…nu inteleg de ce…nu am apucat sa mai spun la doctor ca ma gandeam ca inca mai eram asa infundata dar respir foarte ok insa miros deloc…0 . Sunt speriata. O sa merg din nou sa intreb de ce…multumesc ptr raspunsuri. Sanatate!

  1. Avatar Codreanu
   Codreanu

   Am fost operată de deviatie de sept acum 3 saptamani la Iași,ziua respir ok pe nas dar seara tot pe gură.In timp o sa respir doar pe nas ?Nici gustul si mirosul nu îmi este ok acum ,am cerul gurii amorțit de la anestezie si acum!Nu prea stiu ce sa mai cred!

  2. Avatar Maria

   Bună, la cât timp ți a revenit mirosul? Am 2 sapt și nu simt miros sau gust deloc. Îmi imaginez ca e încă poate prea devreme, dar ma îngrijora va nimeni nu prea vorbește despre asta

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mie mi-au revenit după ce mi-au scos tuburile de silicon din nas.

  4. Avatar Elena

   Buna. Nu te ingrijora. Si eu am patit la fel. O sa isi revina incet, incet. Cred ca abia dupa vreo 2 luni mi- am recapatat complet mirosul.

 27. Avatar Gabriel
  Gabriel

  Momentan nu prea ai miros la început e ca și cum ai avea gripa dar îți va reveni mirosul nu te speria. Tot ce trebuie sa faci sa continui cu spălatul cu ser de 3 ori pe zi cel puțin așa mi sa recomandat mie câteva saptm bune 3,4 săptămâni . Dar în curând o sa ai și miros și o respirației buna

  1. Avatar Andraa

   Buna Gabriel! Acum am vazut mesajul cel dinainte(scuze) da fumez de fumat…o sa incerc macar sa le raresc nu cred ca le pot lasa asa usor….am dureri mari si acum de frunte, ochi obraji si dupa cap dar mi s’a zis ca e normal sa am dureri ptr ca eu am avut puroi mare care mi sa intins pe toata fata…adica a pornit de pe obraji in sus pe ochi si frunte si mi’a fost scos puroiul…sange numai imi curge doar mici secretii….si nu am miros insa durerile sunt ingrozitoare….le aveam si inainte dar nu zilnic…ce fel de ser sa folosesc ptr spalaturi? Mie mi s’a zis sa fac inhalatii cu ceaiuri si sa ma spal cu apa si sare. Mersi mult! Sanatate!

  2. Avatar Gabriel
   Gabriel

   Neil med ,SINUS RINSE sunt 60 comprimate, nu știu dacă se găsește la noi și are o pompița cu gradați de 240 ml se pune câte un pliculeț la o pompița și faci spălături 120 ml cu 120 ml în fiecare nara . Și pt dureri am recomandat medicamentele care ti le-am scris . Eu lucrez în Anglia aici am avut ocazia sa fac operația se agravare f tare și eu am avut puroi , și sunt mulțumit 100/% de operație nu mi sa pus tampoane în nas nimic am 15 zile de la operație ieri am fost la control și totul e bine . Dacă vrei ceva pot da fbk meu .

  3. Avatar Liana

   Bună Andraa,
   Ma regăsesc în postarea ta și mi s a recomandat aceeași intervenție. Sincer? Mor de frica! Poti sa mi spui cum te simți? Cum a evoluat starea ta de sănătate după intervenție? Cât a durat recuperarea? Mulțumesc celor care și au rupt din timp și au ajutat cu informatii

 28. Avatar ionut

  Deci dupa ce ai facut ultimul consult (care a costat 350 de lei) cu doamna dr. … ai fost programat peste doua saptamani pentru operatie?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Da, peste 2-3 săptămâni, cam așa.

 29. Avatar Florin

  Salut, aveai si dureri in varful capului.inainte de operatie ?.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu erau constante, doar când bătea vântul sau mă prindea curentul. Sau când ploua și mă udam pe păr. Mă durea în zona frunții, a sinusurilor. În vârful capului nu prea țin minte să mă fi durut.

 30. Avatar Florin

  Imi poti descrie durerea de cap din cauza deviatiei. Erau constante ?

 31. Avatar Bela

  Buna
  Si eu am m’am operat pe 9 mai la dna dr Popovici,septoplastie+rinoplastie.Azi la 7 zile dupa ,pot sa zic ca ma simt f bn.Respir pe nas ok(ieri am mers la aspirat si a curatat si niste cruste depuse),adica cat de ok se poate dupa o astfel de interventie.A fost putina frica inainte de operatie,dar nu de interventia in sine,ci de faptul ca nu voi putea sa respir pe nas dupa si chiar ma saturasem de atacurile de panica care erau la ordinea zilei,ca nu puteam respira cum trebuie,stateam cu grija ca voi reactiona urat.Pana la operatie s’a intamplat exact cum ai punctat tu Andrei mai sus cu toate procedurile preoperatorii ,cu toate ca dpmdv nu’i vad rostul Truvivity’ului (poti suplimenta cu alt gen de colagen mult mai bun,ieftin si mai sanatos,eu nu le suport,sunt scarboase,amare si ma ia raul cand mai arunc ochii sa citesc ingredientele ,care nu mi se par ok).Si ce m’a enervat cel mai tare ,este ca nu explica ce este acel Truvivity,doar te obliga sa’l procuri de la clinica lor.Am punctat lucrul asta inainte cu o zi de operatie(ca mi’e rau si ma mananca si pielea de la el) si mi’a zis,ok continuati cura de colagen cu ce ati luat dvs pana acum,e bine.Pai si atunci dc m’ai obligat sa cumpar porcaria aia??
  Interventia a durat 5 ore ,m’am trezit putin dezorientata ca nu stiam ce s’a intamplat,respiram pe nas,am respirat toata noaptea pe nas.Nu am avut tampoane nazale si nu am sangerat dupa.Prima si a doua zi am avut nasul mai infundant si inca eram buimaca de la anestezie.Si nu, operatia/nasul nu doare.Nu mi s’a umflat deloc fata,ochii si nici invinetit (nu stiu ce este la nas sub masca,dar pana luni la scoaterea ei sper sa dispara si sa fie un rezultat bun).Cu tratamentul de antibiotice,antiinflamator(nu l’am mai luat din a doua zi,nu’si avea rostul,nu erau dureri) si medrolul dupa operatie am avut prbl,m’au terminat la stomac,luand chiar pansamente si probiotice ,si noaptea care am pierdut’o la urgente nu a fost placuta deloc .
  Ce ma enerveaza este ca la externare,controlul de ieri si scoaterea mastii luni ,dna dr nu a fost/va fi prezenta ,ci medicul secundar,lucru care ma deranjeaza si cu care nu sunt de acord.
  Alt lucru enervant la orice intrebare adresata ,ca na te ingrijorezi ,te astepti ca dupa operatie sa fie totul mult mai bn raspunsul lor este mereu -A,e ceva normal dupa genul asta interventie.
  Acum astept rezultatele finale si 1 an de zile mi se pare f lung.Sunt constienta de schimbarile care vor aparea asupra nasului,atat la respiratie cat si estetic,dar sper sa fie totul bine din prima ca sincer nu as mai trece inca odata prin asa ceva.Oricum ei nu garanteaza nimic ,nu’si asuma nimic ,daca nu a iesit bn ,mai taiem odata.
  Toata distractia asta m’a ajuns 4000€ si daca ar fi nevoie de o rinoplastie secundara costurile vor fi mult mai mici(internarea,medicatia si sala de operatie).
  Mult succes tuturor care fac pasul asta si numai ganduri pozitive in tot

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Truvivity ăla cred că e combinație de-a lor cu Amway sau ce MLM o fi, nu mai rețin. Pe doctoriță nu prea o vezi, după operație s-a ocupat doctorița secundară de tot, nu mai rețin cum o cheamă dar a fost super profi și amabilă cu mine.

   Sunt detaliile astea care strică oarecum experiența, încă trăim în România și avem parte de servicii românești deși costurile nu sunt deloc mici.
   Eu am decis să merg cu energie pozitivă și să nu mă împiedic de mărunțișurile astea deși ai dreptate, nu e normal.

   Mult succes, însănătoșire grabnică!

  2. Avatar Bela

   Multumesc !!
   Nu mai am rabdare pana maine.Am ajuns la pctul maxim al nervilor,imi vine sa rup masca asta de pe fata :))

 32. Avatar ionut

  Eu voi face operatia peste doua saptamani. Am fost saptamana trecuta la ultimul consult, am pus o serie de intrebari, dar tot mi-au scapat vreo doua.

  Stiu ca dupa operatie, nu poti face decat dus in picioare cu apa calduta nu fiebinte, insa cu masca de fata cum trebuie abordata problema in timpul dusului? Ar trebui sa eviti sa-ti speli capul vreo cateva zile?

  Si mai e restrictia la sare vreo cateva zile dupa operatie, dar mi-a scapat motivul.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Dacă reușești să te speli fără să te uzi e ok, eu nu m-am spălat pe cap aproape 2 săptămâni, până când nu mi-au scos masca, am rezistat.
   Nu mai rețin exact dar am impresia că am luat niște cortizon sau cum se cheamă și de aia nu am avut voie sare pentru că în combinație cu medicamentul ăla te umfli sau ceva.

  2. Avatar Bela

   Te poti spala pe cap.Scrie si in instructiunile postoperatorii,dar cu capul pe spate ,fara sa uzi masca.Eu m’am spalat in a 4a zi si a 9a zi (am tinut masca 12 zile),fara probleme.Primele 7 zile mi’a prescris medrol si mi’a zis usor cu sarea ca in combinatie cu el te umfli si ceva de sebum,nu mai retin.Oricum usor cu sarea o perioada mai lunga,sarea retine apa.
   Mult succes!!

 33. Avatar Gabriel
  Gabriel

  Se poate șterge cu șervețele umede momentan , după ce se da masca jos se poate spală pe cap….

 34. Avatar Miha

  Buna tuturor.Cred ca am o oră de cand citesc pe-aici,a doua zi după septoplastie endoscopica sunt si eu.Ghinionul meu ca am probleme cu alergiile si de dimineață stranut întruna.N-am voie să suflu nasul,are cineva idee cum trec de noaptea asta?Mi-e si frica sa adorm ,sa nu ma sufoc in propriile,,secretii,,

  1. Avatar Bela

   Buna
   Pastilute-antihistaminice.Mie mi’a recomandat dr inainte (5zile) si dupa operatie(10 zile) Tamalis.
   Secretiile eu mi le’am aspirat cu aspirator de bebelusi la care am atasat un tubulet subtire,moale (ca cel folosit la clinica).
   Recuperare usoara!

  2. Avatar Miha

   Multumesc pentru raspuns Bela.Antihistaminice luam deja,de aceea nu inteleg cum am putut face asa o reacție atat de violenta. Din fericire ,astăzi stranutul s-a mai potolit.Aspiratorul de bebelusi este o idee bună și o sa o pun in practica imediat ce voi avea nevoie.Multumesc

  3. Avatar Artur

   Buna,ma gandeam sa folosesc si eu aspiratorul pt bebelusi,tinand cont ca nu am voie sa imi suflu nasul!Ma gandeam ca si doctorul la control tot un aspirator foloseste!Ati incercat dvs?Macar sa traga ce nu pot trage eu in gat!

  4. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Doctorul are un aspirator cu un fir subțire care ajunge mai adânc în nas spre deosebire de aspiratorul pentru bebeluși care nu intră prea mult. E ok de folosit dar nu curăță în adâncime.

  5. Avatar Artur

   Da,clar ca nu trage tot,dar cit de cit!Am incercat azi,e mult mai bine!
   Multumesc pt raspuns,sanatate tuturor!

  6. Avatar Adrian

   Si eu la o zi dupa operatia de deviatie de sept stranutam puternic, de imi era frica sa nu-mi sara din nas inelele de silicon, care au fost montate in nas la operatie. Dupa ce mi-au fost scoase acele inele de silicon, nu am mai avut probleme cu stranutatul. Dupa operatia de deviatie de sept, doctorul mi-a recomandat sa folosesc spay cu apa de mare, pentru igiena nazala si picaturi cu vitamina A. Si acum la 5 luni dupa operatie, inca le folosesc.

  7. Avatar Miha

   Sunt Deja,,veteran,,am 17 zile de la operație.Chirurgul zice ca e mulțumit de cum a iesit,eu una nu simt mare diferenta.De stranutat nu mai stranut(ulterior am aflat ca e normal după astfel de interventie)dar nici de respirat mult mai bine nu respir. Asa ca..la economisit bani si data viitoare merg pe rinoplastie.Am crezut ca septoplastia imi va rezolva problema dar ,după cum se vede treaba, nu prea.Daca e sa-mi rupă nasul bucatele si sa-l monteze la loc doar ca sa respir bine, so be it.

  8. Avatar Adrian

   Este inca devreme sa zici ca operatia de septoplastie nu a reusit. la 17 zile de la operatie. Dupa 4-6 saptamani poti sa-ti faci o impresie. Dupa operatie, ai fost la medicul care te-a operat pentru toaletare nazala, care se face periodic timp de cateva saptamani? Folosesti spray cu apa de mare si picaturi cu vitamina A?

  9. Avatar Miha

   Buna Adrian.Eu cred ca nu a reușit si iti spun de ce:la exterior nasul meu era perfect ok doar ca in interior, in nara dreaptă puteai vedea septul nasal. Niciodata nu o sa inteleg cum poti corecta asa ceva printr-o septoplastie, dar,ma rog,asta a recomandat medicul.La cum ma simt acum,ma indoiesc ca mai este inflamat interiorul de aceea am presupus că asa cum arata acum,acesta e rezultatul final.Cand privesc in interior in partea dreapta încă vad septul încălecat in nara.Bineinteles ca asta e obstructia pe care o am si de aceea a trebuit să mă operez.Apa de mare nu folosesc,imi cauzează sangerari nazale.Doar vitamina A si Nazonex.Spera ca asa se scrie.Am fost o săptămână intreaga zi de zi la control.Asa ca,sunt complet dezamăgită:(

  10. Avatar Adrian

   4-6 saptamani dupa operatie este normal sa mai apara sangerari nazale si sa-ti iasa niste chestii nasoale si lungi din nas care miros urat, cum mi-a spus si doctorul mie. Rau faci ca nu folosesti spray cu apa de mare pentru iginena nazala de 3-4 ori pe zi, care ajuta la curatarea nasului si la a respira mai bine. Eu folosesc spray cu apa de mare pentru igiena nazala de la Sterimar. Putin probabil sa ai sangerari nazale de la spray-ul cu apa de mare, poate mai degraba de la Nasonex. Citeste prospectul de la Nasonex, ai sa vezi ca poate cauza sangerari nazale. Acum organismul fiecarui om reactioneaza diferit dupa o operatie. La mine probabil a reactionat mai bine. Imi aduc aminte de o fata care s-a operat in aceeasi zi de deviatie de sept ca si mine si se plangea ca nu se simte prea bine dupa operatie dupa cca o saptamana, in timp ce eu eram ok. Poate femeile sunt mai sensibile.

  11. Avatar Miha

   Inainte de operație am tot încercat să scap de rinita.in Anglia mi-au prescris Beconase ,si tablete pt alergie zilnic. Orl-istul in tara mi-a prescris Sterimar si ,asa cum am spus, imi provoacă sangerari,din nu stiu ce motiv.In mod normal nasul meu nu sangera.Doar după apa de mare(am incercat de vreo 4 ori sa reiau spalaturile cu Sterimar si
   Marimer) ceea ce stiu,e ciudat.La un moment dat au spus sa nu mai folosesc niciun fel de apa de mare. Ma simt ok,nici macar dureri nu mai am.In decembrie merg in tara si inapoi la control sa vad ce nu a mers bine cu operatia.Ce vad eu in nara dreaptă garantat nu are ce cauta acolo.E stresant si supărător..

  12. Avatar Adrian

   Eu sunt in Scotia si am fost in Romania sa ma operez de deviatie de sept nazal, pentru a scapa de rinita alergica, sinuzite, migrene etc. Acum la cca 5 luni de la operatie sunt bine. Folosesc zilnic Sterimar „Nose hygiene and comfort”, Vitamina A picaturi si de cateva saptmani am inceput sa folosesc si Beconase deoarece stranutam iar, probabil de la vremea capricioasa de aici. Este posibil sa sangerezi de la Sterimar deoarece acesta curata nasul, iar 4-6 saptamani dupa operatie este normal ca nasul sa sangereze. Dupa operatie ai fost la doctorul care te-a operat pentru toaletare nazala saptamanal, care consta in aspirarea mucusului cu sange din nas, ca sa poti respira normal?

 35. Avatar Razvan

  Salut, ma bucur ca ai trecut peste asta cu bine. Acelasi lucru am și eu doar ca la mine e grav cu urechea ca nu este aerisita bine și abia mai aud cu ea.
  Întrebarea mea este, după operație ai început sa auzi mai bine cu urechea?

  1. Avatar Bela

   Buna
   Asa ti’a zis ca daca te operezi scapi de rinita alergica??Si la mine cam asta a fost prima intrebare cand am hotarat sa ma operez si mi’a zis ca nu o sa scap de alergii dupa o astfel de operatie.Am 3luni jumatate de la operatie si in momentul asta imi vine sa’mi scot ochii din orbita.Am reactionat mai rau anul asta la ambrozie fata de anii trecuti.Orice as folosi antihistaminice,decongestionante,creme ,nimic nu are efect.Singurul lucru ramas este sa ma mut intr’o tara unde chiar tin sub control ambrozia.
   Toaletarea nasului o poti face si acasa.Eu am folosit aspirator de bebelusi.
   Oricum recuperarea difera de la organism la organism.Eu una m’am recuperat foarte rpde.La 3 sapt dupa aveam nasul curat,nu am mai folosit nicio solutie pt nas si m’am reapucat si de sport.Imi spusese inainte de operatie 6-12 sapt pauza.Deci ca femeie pot sa spun ca nu’s asa sensibila ?

 36. Avatar Miha

  Buna tuturor. Adrian,am fost la control pentru curățare o săptămână consecutiv.Problema nu e rinita si alergia, de astea nu mai scap curand,problema e septul încă deviat si cum am spus,il vad încă in nara dreaptă.Practic nu vad nicio schimbare după operație.Orice a operat el acolo nu-mi aduce niciun beneficiu. Septul e deviat,nara e obturata si abia imi intra aer pe dreaptă. E frustrant, atâția bani si speranțe înroșite.Alergia normal că-mi blochează nasul,eu ma refeream strict la deviatia de sept care nu s-a corectat deloc după operație. Si o sa cer o explicație medicului,o merit.Eu am propus rinoplastie,el a mers pe septoplastie..Asa ca..nu mai stiu ce sa fac..

  1. Avatar Adrian

   Scopul principal al unei operatii de deviatie de sept este sa poti respira normal, cum mi-a spus si doctorul care m-a operat. Daca la 4-6 saptamani dupa operatie nu poti respira normal, inseamna ca este o problema si ca trebuie sa vorbesti cu doctorul care te-a operat despre asta. Eu personal de asta am si ales sa ma operez la un spital privat, stiind ca dau un ban dar face. Tu unde te-ai operat?

  2. Avatar Miha

   Buna .Adrian,eu tot intr-un spital privat m-am operat,in Iasi,doar ca am ales un medic de la un alt spital. Am investigat online ,citit opinii,experiențe si asa am dat de dumnealui. Dar cred ca m-am grabit cu ,,supararile,,si criticile.In interior,pe partea dreapta,nasul meu arata ciudat încă doar ca,ieri,am constatat că de fapt imi intra chiar mult mai mult aer decât înainte.Am fost super furioasă in ultimile zile însă nu e chiar asa rau cum am crezut.ieri a fost o zi in care nu m-a supărat deloc alergia si asa am constatat că nara dreaptă e de fapt funcțională.Ceea ce e bine.O sa continui tratamentul si mai vad ce o fi in viitor.Nu stiu in Scoția cum e dar in Anglia ai zero șanse ca cineva să-și bată capul prea tare cu o alergie.

 37. Avatar Mona Mony
  Mona Mony

  Nu recomand.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   De ce?

 38. Avatar Mona Mony
  Mona Mony

  Buna ! Si eu m-am operat la Dna dr., septoplastie + rinoplastie, si sunt foarte dezamagita. M-am ales cu un nas stramb, cicatrici, narile nu sunt la fel, fizionomie total schimbata in rau. Acum caut alt doctor si nu stiu pe cine sa aleg… si ce sa fac…nu recomand acest doctor.

 39. Avatar Elena

  Buna. Am si eu o intrebare ,dupa operatie ai avut o senzatie de cap infundat? Daca da….cam cat timp ?
  Multumesc

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Senzația de cap înfundat o aveam înainte de operație. faza e că nici nu-mi dădeam seama, era o senzație cu care mă obișnuisem și mi se părea normală. Abia după operație, după ce mi-au scos tuburile și mi-au curățat, mi-am dat seama cât de liber îmi simt capul.

  2. Avatar Popescu Alexandru
   Popescu Alexandru

   Salut Andrei! Numele meu este Alex si in ultima vreme ma bate si pe mine gandul sa ma operez doar ca frica ma impiedica. Inca de cand ma stiu racesc foarte des, tusesc tot timpul si am luat medicamente la greu ( la fel alte simptome fiind si pierderea de auz pe o ureche si lipsa de energie) … mi-a spus de curand un medic ca am devietie de sept pe nara stanga si ca ar fi indicat sa ma operez. La inceput iti spun sincer nu m-am putut impaca cu ideea dar acum in ultima perioada am inceput sa racesc din ce in ce mai des, tusesc tot mai tare si am tot timpul una dintre nari infundate. Spune-mi te rog cum te simti dupa 1 an si ceva de la operatie si daca pana la urma s-a meritat sau nu aceasta operatie?

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mie mi se pare că a meritat. Nu mai am probleme cu frigul și „curentul”, simt că respir mai bine, că intră mai mult aer. Nu e perfect, mi-a fi plăcut să iasă nasul și mai subțire, mai frumos, dar asta e altă treabă, estetică, narcisistă :)))

   Încă mai am probleme cu sensibilitatea, nu pot purta ochelari de soare prea mult timp, după jumate de oră încep să-i simt grei, dacă mă lovesc sau mă apăs din greșeală mai tare am o sensație de disconfort, mă doare capul. Ăsta e dezavantajul, cunosc persoane care și după 5 ani de la operație au nasul sensibil la lovituri, asta e.

   Per total însă mă bucur că am făcut operația. Încă mă mir cum de am avut curaj, nu-mi vine să cred câteodată :))

 40. Avatar Raluca

  Buna Andrei,
  Anul acesta am avut o mare problema cu urechea stanga, am mers pe la n medici pana am ajuns la Clinica Urechii. Problema era defapt de la nas. M-au operat dnele Popovici si Ilie pe 17.10.2019, maine scot masca, firele si tuburile de silicon. De abia astept. Se pare ca la mn(desi respiram doar 30% pe nas) a fost mai light totul. Fara vanatai, fara umflaturi si fara sangerari.
  Experienta la Regina Maria a fost oricum una surprinzator de buna(am mai fost internata anul asta la Sp Militar si la Panduri la Hociota).
  Sincer nasul nici nu prea ma mai intereseaza, mai rau decat inainte n-are cum sa arate. Cat despre respirat, am reusit pe nara dreapta din prima zi dupa operatie(inainte nu prea exista asa cv).
  Plus ca am scapat imediat de durerile infernale de sinusuri.
  Multumesc pt articol, pe mn m-a ajutat sa trec peste teama.
  Seara buna

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mă bucur că ești ok. Apropo, big like pentru doamna dr Ilie, foarte amabilă și profi, am uitat s-o menționez în articol.

  2. Avatar Raluca

   Update. Am dat masca, buturile, firele jos. Nasul arata senzational fata de ce aveam. Doamnele au facut minuni.
   Inca o data multumesc. Daca nu citeam postul tau poate nu ramaneam la aici l clinica.

  3. Avatar Mona

   Cat te-a costat consultatia pentru scosul firelor ? M-am operat si eu dar in afara tarii si acum in Bucuresti incerc sa aflu unde si cat costa sa-mi scoata firele.

  4. Avatar Raluca

   Scosul firelor si tot ce a urmat dupa, a intrat in pretul operatiei. Consultul initial a fost 350ron la dna chirurg.

 41. Avatar cristina
  cristina

  buna andrei ,

  eu m am operat acum 12 zile , dupa ce mi a dat atela jos am simtit cum nasul incepe sa se umfle , ( eu nu am avut tuburi de silicon in nas ) , ci doar o atela bine lipita (care m a chinuit mult atunci cand a fost data jos), cum spuneam , acum nasul mi se pare foarte mic , si varful gros parca as avea un nas de clovn , exista posibilitatea sa se faca mai subtire , deja intru in panica , mi se pare ca o gogoasa.. la tine a fost la fel?

  1. Avatar Mona

   Din cate am citit din recomandarile medicilor si experienta pacientilor, varful nasului ia cel mai mult sa se dezumfle.. pana la 1 an.

  2. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu am aproape 2 ani și vârful nasului e tot amorțit.

 42. Avatar Mihai Zanfir
  Mihai Zanfir

  In primul rand tin sa va felicit pentru acest blog. E linistitor sa citesti ca altii au aceleasi probleme ca si tine.
  Eu am facut operatia pt deviatie de sept si reducerea cornetelor prin radiofrecventa, acum 2 zile si am intrat pe acest blog sa vad daca ceilalti au aceleasi probleme ca si mine, respectiv scurgerile alea din nas cu lichid amestecat cu putin sange si cojitele.
  Ma intrebam daca e normal sa am aceste chestii si desi am intuit ca e ceva normal ca fac parte din procesul de vindecare, ma simt mai linistit, citind ca si voi ati trecut prin asta.
  Am crezut ca vindecarea va fi mult mai rapida dar se pare ca va dura saptamani, luni.
  Sunt destul de fricos si nu mi-a fost usor sa iau decizia sa fac operatia dar acum, privind in urma, am realizat ca operatia s-a facut fara dureri.
  Nici macar scoaterea pansamentului din nas, a 2-a zi, nu a durut.
  A fost o senzatie un pic neplacuta, dar doar atat.
  Ca fapt divers, pansamentul ala a fost umezit inainte sa-l scoata si contrar asteptarilor mele, nu se lipise cu sange de peretii nasului sau poate asa a fost la mine.
  Doctorita mi-a zis ca am avut sangerare mica.
  Acum se pare ca deranjul mai mare vizavi de operatia asta este perioada asta de vindecare cu scurgeri din nas si cojite.
  Ma gandesc ca e normal sa dureze vindecarea. Orice rana are nevoie de timp pt a se vindeca.
  Ca vorbeati de preturi, eu am facut operatia la Medlife Grivita Bucuresti la d-na doctor Apostol Ana Maria.
  Dansa e foarte empatica si mi-a dat incredere in mine de la primul consult, asa ca m-a facut sa-mi fac curaj sa fac operatia.
  Din intamplare era si un domn la controlul dupa operatie de deviatie si dansa mi-a spus sa vb cu el.
  Am stat de vorba 30 min cu el si mi-a zis ca nu a fost dureros deloc si in plus ca un alt prieten a facut operatia si nu l-a durut.
  Pretul a fost de 5000 Lei (inclus 1 zi de spitalizare care e 475 lei).
  NU stiu ce pret e oficial, dar eu am abonament la Medlife si poate asta a redus pretul, desi nu cred.
  De fapt costa 6000 dar am avut reducere 1000 de lei ca am venit cu trimitere de la doctorul de familie.
  Am vazut aici preturi foarte mari pt aceasta operatie si nu ma asteptam la asta.
  Conditiile din spital, au fost f. bune. Camera curata, frumoasa (ca de hotel), mancarea buna (iar eu sunt super pretentios), apa calda, toaleta misto.
  Se poate lua camera singur dar platesti dublu ziua de internare.
  Pt operatie e nevoie de 1 zi de spitalizare, a 2-a zi plecand de unul singur, cu masina. Ma simteam destul de bine dupa ce mi-a fost scos pansamentul.
  Respiram relativ ok, … pe nas.
  Ma intrebam si daca o sa am nasul vanat dupa operatie.
  NU e vanat absolut deloc, dar parca e putin umflat.
  NU ma doare cand apas pe el, dar varful nasului pare sa fie putin sensibil la apasare.
  Peste cateva zile ma duc la primul control dupa operatie.
  Ma astept sa mi se zica ca e totul ok.

  Cum ma simt?
  Cel mai important lucru e ca nu simt durere dar trebuie sa recunosc ca lichidul ala care-mi curge din nas (cu putin sange) si cojitele pe care mi le scot din nas, ma fac sa nu ma simt chiar bine.
  E mai mult un disconfort mental.
  De fapt cred ca e frica ca ceva nu e ok dar acum vad ca toti ati trecut prin acelasi disconfort asa ca m-am mai linistit.
  Am simtit o usoara presiune pe tample azi dimineata sau cand imi miscam brusc capul, dar nu suficient incat sa iau ceva de durere.
  Doctorita mi-a zis ca pot sa suflu nasul dar sa nu fortez asa ca azi mi l-am suflat de vreo 3 ori si a iesit mai mult lichid cu sange.
  Dupa ce l-am suflat parca respiram un pic mai bine.
  In principiu respir pe nas, e ok, dar parca as dori sa respir si mai mult aer.
  Pentru curatare, de 3 ori pe zi folosesc sprayurile urmatoare: apa de mare Synomarin, urmat de Bixtonim Xylo si Rinopanteina (Vitamina A si E).
  Iau antibiotice de 2 ori pe zi si un probiotic.
  Pt alergie mi s-a prescris Xyzal si mi s-a zis sa iau seara 2, in primele zile si daca ma simt ametit sa reduc la 1.
  Ei bine, azi am fost destul de ametit asa ca asta seara voi trece la 1. Sa vad cum ma simt maine.

  O sa scriu de ce m-am decis sa fac operatia, caci poate e de ajutor cuiva.
  Si inainte aveam probleme cu nasul dar nu asa deranjante. Aveam nasul destul de infundat doar cand raceam. Chestia e ca la un moment dat am inceput sa folosesc vasocontrictoare (Olynth si Septonazal) cam in fiecare zi pt cam jumate de an
  si asta a declansat raspunsul alergic al cornetelor nazale care s-au marit atat de mult incat imi obstructiona cam 90% din nas.
  Am incercat sa ma las de vasoconstructoare pt vreo 3 luni, in care am folosit apa de mare si Nasonex dar nu au avut cine stie ce mare efect iar cornetele nu s-au micsorat.
  Poate ca problema e ca aveam si o deviatie de sept nazala medie si cu cornetele nazale, facea ca substantele folosite sa nu ajunga sa acopere cornetele nici macar jumate.
  Cam astea erau problemele mele inainte sa ma decid sa fac operatia?
  – Respiram greu, am avut chiar si niste atacuri de panica.
  – Au fost momente cand a trebuit sa respir pe gura si asta mi se parea destul de neplacut.
  – Dormeam prost, de cand m-am lasat de vasoconstrictoare. Aveam insomnii mai puternice. Imi era greu sa adorm si daca adormeam, ma trezeam in timpul noptii cu nasul infundat si simteam ca nu pot respira. Gura imi era uscata caci in momentele alea respiram pe gura. Cineva mi-a spus ca m-a observat ca aveam apnee de somn, efectiv pt cateva secunde bune nu paream ca mai respir.
  – Vasoconstricoarele le luam doar seara ca sa pot adormi. Problema e ca atunci cand se ducea efectul, adica dupa cam 9 ore, simteam pt o perioada de vreo ora ca respiratia imi e si mai mult ingreunata. Erau momente cand trageam cu greu aer, chiar si pe gura si tot aveam impresia ca nu am aer suficient. Parea ca si cum ma sufocam.
  – Nu mai simteam mirosuri.
  – Ma simteam mai mereu obosit. Aveam foarte rar momente in care sa ma simt odihnit. Chiar si daca dormeam mai ok, tot ma simteam obosit. Dormeam obosit, ma trezeam obosit.
  – Ma durea capul din cand in cand. Durerile dispareau cu un Nurofen dar odata la cateva zile , ma trezeam cu o durere de cap si stiam ca e de la nas si respiratie.
  – Eram ametit deseori caci ma chinuiam sa-mi suflu nasul dar cum el era infundat, de fapt mi se infundau urechile si asta ma ametea.
  – Anul asta a fost prima data cand am fost la mare si am facut otita. In caz ca nu stiti, otita doare. Ma durea cand mancam si vorbeam. Eram in Grecia asa ca a trebuit sa ma duc la un doctor ORL.
  M-a curatat si mi-a dat un tratament dar nu am mai bagat capul in apa si mi-a fost si frica sa mai intru in apa asa ca partea a 2-a a concediului meu nu a fost placuta.
  Sunt sigur ca otita are legatura cu problemele mele legate de nas.
  – In trecut, cum dadea primul frig sau prindeam un pic de curent, mi se infunda nasul rau si trebuia sa fac sedinte de aerosoli si sa folosesc vasoconstrictoare ca sa respir.
  – Am citit despre riscurile ce pot aparea din cauza deviatiei? Amigdalita, probleme cu gatul, cancer, probleme cu inima, organe neoxigenate si alte complicatii ce puteau aparea de-a lungul timpului. Problemele s-ar fi agravat in timp.
  Cred ca dupa vindecarea completa a nasului dupa operatie, viata mea o sa imbunatateasca cu mult.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Îți mulțumesc pentru comentariu, sigur îi va ajuta pe cei ce vor mai citi. Experiențele oamenilor sunt diferite și e bine să existe cât mai multe documentate ca să poată lumea să-și facă o părere.

  2. Avatar Laurentiu
   Laurentiu

   Salut Mihai, ma regăsesc în cele descrise de tine, cum te mai simti? Am luat decizia sa ma operez dar nu știu la cine și unde. Te rog, daca ai disponibilitate lasă-mi adresa ta de mail. Mulțumesc pt. mesajul de mai sus si îți doresc sănătate.

  3. Avatar Constantin
   Constantin

   Te pot anita si eu. costiorga@yahoo.com

  4. Avatar Laurentiu
   Laurentiu

   Andrei, multumim pentru blog! Numai bine…

  5. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mulțumesc.

 43. Avatar Dan

  Andrei, perforatia de sept aparuta ulterior operatiei – s-a inchis sau trebuie „reparata”?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Am încercat cu niște creme dar nu s-a închis. Mi-a zis să o lăsăm așa că nu se întâmplă nimic.

 44. Avatar Adrian

  Doctorita trebuie sa spuna ce face bine pentru business-ul ei. Singura persoana care ar trebui sa aibe grija cu adevarat esti doar tu. Sper sa alegi intelept!

 45. Avatar Loredan

  Buna seara,
  M-am operat si eu de deviatie de sept ( septoplastie + turbinoplastie ) la Dl doctor Razvan Filip de la Regina Maria, spital Euroclinic, pe 8 ianuarie.
  Am citit acest forum de vreo 2 ori pana sa imi fac curaj sa fac operatia si tot acest forum m-a ajutat in periaoda de recuperare in care ma gasesc si acum si as vrea sa’i multumesc in primul rand lui Andrei dar si celorlalti care au comentat situatia lor, a fost de mare ajutor.
  In primul rand as vrea sa mentionez ca sunt foarte multumit de rezultat, eu am avut o deviatie destul de urata plus o lovitura din clasa a 10-a care a agravat f mult situatia. Respiram f prost, aveam toate problemele care au fost enumerate de voi mai sus ( raceam des, urechi infundate, gat iritat si plin de secretii dimineata, somn prost cu sforait si apnee, probleme de concentrare etc ). Astazi la 19 zile de la operatie simt ca respir asa cum nu am respirat niciodata si se poate si mai bine cand recuperarea o sa fie completa.
  Despre operatia in sine, in ziua operatiei totul a fost exact ca in relatarea lui Andrei, la mine a fost putin mai ieftin totul pana acum ( toate consultatiile + operatie si internare m-au dus in jur de 2500e ). Durerea este practic inexistenta la aceasta operatie facuta de acest dom doctor, nu am avut nici un fel de tamponament nazal, nici un fel de masca si nici fata nu mi s-a invinetit. Eu credeam ca o sa fie way way worst pt ca stiam ca e o deviatie urata cu complicatii nasoale.
  Dupa operatie am stat o seara in spital si dimineata am plecat acasa. Nasul a fost destul de infundat in prima saptamana dar tot puteam sa respir putin. Din a 2-a sapt lucrurile au inceput sa devina din ce in ce mai bune, respir din ce in ce mai bine.
  Eu am avut tot timpul probleme cu urechile din cauza nasului si nici acum nu sunt complet desfundate si inca am un fel de tinitus de care sper sa scap in timp cu o respiratie mult mai eficienta si o oxigenare mult mai buna a creierului.
  Recuperarea este destul de anevoioasa si trebuie respectati toti pasii cu strictete, rabdarea este foarte importanta ( nu va lasati prada autoexaminarii pentru ca o sa va faceti viata grea )
  In concluzie recomand acest doctor, are o atitudine pro pacient, de la prima consultatie si pana in ziua de azi s-a comportat exemplar cu explicatii asupra tuturor aspectelor legate de operatie si recuperarea de dupa.
  O seara faina!

  1. Avatar Robert

   A trebuit sa-ti scoata ceva din nas care sa provoace dureri ? Fire, tuburi sau altceva?

  2. Avatar Loredan

   Dupa operatie am avut nasul complet liber si am respirat foarte bine pentru cateva ore, apoi s-a infundat si in primele 10 zile a fost destul de greu de respirat pe nas. Odata la o saptamana ma duc la aspirat si atunci imi baga pentru 30 de min niste tampoane ude in nas ca sa mi se umezeasca secretiile si sa imi aspire tot ce este acolo, treaba asta nu produce nici un fel de durere, doar putin discomfort.

  3. Avatar Mona

   La ce clinica mergi penru curatare nazala ? Aspiratul e faccut de dr sau asistent ?

  4. Avatar Loredan

   Spitalul Euroclinic, acolo m-am operat si acolo am si fost pentru curatare eu fiind din Bucuresti. Aspiratul este facut de doctor.

  5. Avatar Dana

   M am operat si eu de deviatie de sept si cornete nazale acum doua saptamani, pt ca nasul nu se desfunda fara picaturi , aveam urechea dreapta infundata uneori un tinitus si durerere de gat, senzatie de frig in permanenta, ma simteam de parca eram racita tot timpul.
   Te as ruga sa mi spui daca ai scapat de urechea infundata si tinitus in urma operatiei .
   La mine e prea devreme sa mi dau seama.
   Multumesc

  6. Avatar Loredan

   Nu am scapat in totalitate, inca se infunda si banuiesc ca nu e neaparat de la deviata de sept, tinitus am avut si eu si inca mai aud uneori tiuituri in urechi. Oricum este o imbunatatire clara a situatiei

 46. Avatar Diana

  Buna tuturor!
  Eu nu am simptome atât de grave cum au alții. La mine mai mult nara dreapta e astupat dar se mai destupa câteodată și se astupa cealaltă, deci de respirat respir mereu binișor cu o nara. Am deviație de sept spre dreapta dar ce ma deranjează e ca îmi pierd auzul câte un pic, sa zic aud 80%. Toate acestea sunt ca nu respir bine cu nasul. Nu am alte simptome cum ar fi durere de cap, insomnie…
  Întrebarea este: ce metoda folosesc medicii, am înțeles cândva se îndrepta cu ciocanul dar am auzit de metoda cu laser, se face în România asa?
  Sunt din Iași și nu știu la cine sa ma duc. Am o frica și întind operația mai mult de 5 ani, nu am curaj ?. Multumesc

 47. Avatar Claudiu

  Buna Loredan,și eu sunt programat la Dnul doctor Filip !
  Intrebarea mea este dacă ma pot duce la sala după prima luna de recuperare ,adică dacă pot face efort !
  Merci !

  1. Avatar Loredan

   Salut,
   Depinde de cat de repede te recuperezi, eu am facut miscare mai intensa (gen alergat si carat chestii mai grele) dupa 3 sapt. Cel mai bine o sa te lamureasca dl doctor.
   Multa bafta!

 48. Avatar Loredan

  Salut,
  Depinde de cat de repede te recuperezi, eu am facut miscare mai intensa (gen alergat si carat chestii mai grele) dupa 3 sapt. Cel mai bine o sa te lamureasca dl doctor.
  Multa bafta!

 49. Avatar Mihai Zanfir
  Mihai Zanfir

  Ma intreba cineva mai sus la ce doctor m-am operat. In comentariul meu am scris ca la d-na doctor Ana Maria Apostol de la clinica Medlife Grivita din Bucuresti.
  Dansa doar ce a scris un blog despre mituri despre operatie de deviatie de sept:

 50. Avatar Mihai Zanfir
  Mihai Zanfir

  Am vazut ca multe persoane sunt infricosate de aceasta operatie. NU are de sa va fie frica. NU doare mai deloc.
  Nu stiu daca se face cu laser sau ciocan dar cu siguranta nu simtiti durere. Eu unul nu am simtit nici o durere in timpul operatiei, la scoaterea pansamentului si nici dupa ;)
  Saptamana viitoare voi trimite un alt prieten sa se opereze la aceeasi d-na doctor la care m-am operat eu.

 51. Avatar Flory

  Cat te-a costat si la ce spital ai facut operstia? Eu am deviatie de sept, ma infund mereu si sunt insarcinata.

 52. Avatar Flory

  Ai facut anestezie locala sau generala? Mihai Zanfir. Sper sa intri sa citesti si mesajul meu .

 53. Avatar Radu

  Salut! Ai avut cumva la un momentdat si un miros urat in nas, la putin timp de la operatie? M-am operat de o saptamana si am momente cand am un miros foarte urat, nu stiu daca ar fi motive de ingrijorare, insa medicul mi-a zis ca este ceva normal, ca apare la unii pacienti.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Da, am avut un miros de mortăciune la un moment dat, dar pe o perioadă foarte scurtă.

 54. Avatar Simion

  Draga Andrei,
  Am făcut și eu aceeași operație de putin timp la Euroclinic și într-adevăr a fost okay prestația doamnei doctor sunt mulțumit de operație și de recuperare și cred că în acest moment dacă aș fi pus din nou să optez aș face la fel . Eu am avut nasul desfundat imediat după operație și vârful nasului nu este foarte amorțit.
  Cu voia ta aș vrea ca oamenii să știe ce se întâmplă…. În afară de 2700 € operația mai sunt analize investigații și consultări care se duc în total la 1000 € pana in operatie inclusiv rmn ecografie sange etc și diverse așazise stimulente pe care nu ai de unde le cumperi și acelea mai costă 500 € și pe care numai la dânșii te găsești în altă parte nu …să dau un mic exemplu doar acel Truvivity pastile pulbere și calciu care pentru operație au costat în jur de 800 RON să nu mai zic de Rynogel care la Laboratorul din Bacău nu cred că e o coincidență că e tocmai din Bacău laboratorul costă șase lei în timp ce la Clinca Urechii costă 50 RON si este obligatoriu cat mai mult să nu mai spun că cele două consulturi gratuite imediat după operație au avut grija să le facă pe ambele în prima săptămână după aceea să coste si să fie 120 RON consultul la medicul primar + separat alte investigații deci atitudinea lor pe tot parcursul interacțiunii este să ia cat mai mulți bani cu putință permanent. Profesionalismul doamnei doctor cred că este okay dar oamenii trebuie să știe că sunt costuri paralele care aproape egalează într-un an de zile costul operației….Și permanent ai senzația că vei fi scuturat de bani în mod brutal absolut orice interacțiune ai cu dansii ….

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Așa este, există costuri suplimentare. La mine a fost operația 2500 euro și am mai cheltuit încă aproximativ 1000 euro cu altele (consultații, pastile, drumuri, analize etc).

 55. Avatar Gianina

  Mulțumim!

 56. Avatar Gabriel

  Salutare!

  Ati experimentat careva (care aveti/ati avut deviatie de sept) si ameteli? Acum o luna m-am trezit dimineata intr-o ameteala cumplita. Ametelile au continuat si in zilele urmatoare dar mai putin intense si de durata scurta. Am fost initial la un neurolog care mi-a prescris medicamente antivertij (Betaserc, Arlevert) care au ameliorat foarte mult senzatia de ameteala si mi-a recomandat un consult ORL. Asa am ajuns acum o saptamana la Clinica Urechii la dr. Lucian David, unde dupa ce am efectuat cred toate testarile posibile (am lasat vreo 1500 de lei), inclusiv un CT 3D (alte 500 de lei) sa concluzioneze ca nu e o problema de ureche interna ci una provocata de deviatia de sept (care e serioasa si imi provoaca intradevar probleme de respiratie, stare de oboseala acuta) si a recomandat un consult la dr. Popovici. Dar e posibil sa provoace astfel de ameteli?
  Apropo de spitale private si preturi: acum 2 saptamani, baiatul meu a fost operat pentru deviatie de sept (e mai curajos decat mine) la Spitalul Monza de catre dr. Mocanu. Costuri: operatia 10.300 lei, teste(inclusiv Covid) si alte cheltuieli 1.700 lei. De mentionat ca sunt incluse in pret si controalele postoperatorii (pana acum au fost 5).

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu personal nu am avut amețeli.

  2. Avatar Elena

   Buna. Personal am avut ameteli inainte de operatia de sept..dar propriu zis erau ca o stare de betie mai mult ,nu o ameteala in care sa imi pierd echilibru.Am facut si teste vestibulare inainte si totusi nu proveneau de la urechea interna dupa spusele unor medici….dar dupa operatia de deviatie de sept ametelile s- au redus semnificativ, chiar aproape disparut. Mentionez ca am si o spondiloza si tasare de vertebre care deasemenea poate fi o cauza a ametelilor.
   Sanatate multa!

  3. Avatar Maria

   Buna ziua, imi puteti spune cum se simte băiatul dumneavoastra ptr ca si eu am fost operată de Dl.Dr.Mocanu si primele 3 săptămîni am fost bine acum dupa o luna am nasul infundat si nu pot respira deoarece foarte greu reusesc să scap ne mucozitatile din nas

  4. Avatar Gabriel

   Buna seara,
   Vindecarea a durat ceva mai mult decat de regula deoarece a avut mucoasa inflamata atat inainte dar si dupa operatie . La el primele 3 saptamani au fost mai dificile deoarece nasul era infundat mai tot timpul. Incepuse sa ne cam dispere situatia. Noroc ca ne duceam de 2 ori pe saptamana la control si se mai desfunda nasul cand il curatau. Acum este bine, respira fara probleme. Ar trebui sa luati legatura cu dansul si sa va mai duceti la un control.

  5. Avatar Marius

   Buna ziua! Am facut aceeasi operatie ca fiul dvs la acelasi doctor acum 3 Saptamani jumate. Imi puteti spune in cat timp s a recuperat el? Inca am cate o nara infundata alternativ.
   Era dependent de sprayuri de nas inainte de operatie?
   Multumesc

 57. Avatar Raluca

  Buna, Va scriu si eu deoarece ma confrunt cu o problema. Acum 10 zile m-am operat si eu de deviatie de sept si cornete marite. Operatia am facut-o in Danemarca pentru ca aici locuiesc. A decurs totul bine in timpul operatiei. Dupa ce m-am dezmeticit din anestezie, am plecat acasa. Am mers dupa 3 zile sa imi scot tampoanele din nas. Mi le-au scos si m-au aspirat si asta a fost tot. Nu control, nu aspirat din nou, nimic. Mi s-a spus sa fac acasa apa cu sare de mare si sa curat cu un irigator pentru nas. M-am descurcat singura. Ideea e ca am inceput sa ma simt rau ca si cand as fi avut o mare gripa. Am mers la medicul de familie si acesta mi-a spus ca am infectie. Acum iau antibiotic si dupa terminarea lui am sa merg iar la un control. Nu am miros mai deloc si nu prea respir pe nas decat dupa ce il curat. S-a confruntat cineva cu aceasta problema, adica infectie dupa si lipsa mirosului? Va multumesc!

  1. Avatar Loredan

   Da si eu m-am simtit slabit, eu imi urmaream pulsul destul de des pana in operatie iar dupa operatie am observat ca era constant peste 80 bpm unde inainte era pe la 55 60 in relax mode. Corpul lucreaza la o intensitate mai mare pentru a vindeca ranile, de respirat clar nu o sa respiri normal decat dupa cateva saptamani si o sa simti prograsiv diferenta. Mirosul, la fel, reapare progresiv dupa cateva saptamani.
   Este aproape imposibil sa nu simti chestii nasoale in primele 2 sapt mai ales, corpul se confrunta cu o situatie deosebita si reactioneaza ca atare, eu chiar aveam impresia ca am septicemie in prima saptamana :))
   Multa rabdare si sanatate!

  2. Avatar Raluca

   Multumesc frumos pentru raspuns Loredan. Astazi am fost din nou la doctor pentru ca am terminat antibioticul. Nu mai am infectie. Acum astept sa imi revina mirosul ca deja ma apuca nervii pentru ca nu pot mirosi nimic.:))

 58. Avatar Elena

  Buna .Nu te speria. Si eu am patit la fel. Dar nu este infectie. Asa este senzatia dupa operatie. Eu am luat antibiotic prescris preventiv dupa operatie timp de 5 zile . Senzatia de racita am avut destul de mult timp nu mai imi aduc aminte exact.Mirosul cred ca mi a revenit dupa vreo 2 sau 3 saptamani dar progresiv. Odata cu vindecarea iti recuperezi pe rand functiile nasului.
  Sanatate si recuperare rapida !!

  1. Avatar Elena

   Si ….am uitat sa mentionez ..totusi dupa operatie ..normal ar fi sa te vada dr-ul orelist.Se face control post operatoriu cel putin 3 luni.

  2. Avatar Raluca

   Buna, Elena. Multumesc pt raspuns. Da asa ar fii normal dar aici in Danemarca te opereaza si dupa te arunca acasa. Eu am mers la medicul de familie si el mi-a facut un test pentru infectie. Mi-a luat sange dintr-un deget si in cateva minute iese rezultatul. Infectia am avut-o ca na, avand grija singura de nasul meu, oricat ai incerca acasa tot nu o poti face asa steril ca la spital. Imortant e ca a trecut. Acum astept mirosul sa vinaa:)) Multa sanatate la toata lumea!

 59. Avatar Albert

  Salut! Acum o saptamana m-am operat la Arcadia, deviatie de sept + cornete nazale. Ideea e ca in urma operatiei am ramas cu niste dureri de cap si de nas insuportabile plus ca zona este extreeeeem de sensibilă… sunt practic dependent de analgezice. A mai fost cineva operat si a avut aceste dureri postoperatorii (nas, tâmplă, dinți)? Există motive de ingrijorare sau vindecarea mea e mai lentă? Multumesc!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Doctorul ce zice?

 60. Avatar Albert

  Nu prea zice…intre timp au cedat durerile. Am ramas totusi cu o sensibilitate in zona. Ideea e ca am starea mult mai alterata decat inainte de operatie.

 61. Avatar Adrian Bolocan
  Adrian Bolocan

  Cred că sunt și eu deținătorul acestei probleme, am citit articolul și o parte din comentarii. Văd că toată lumea a optat pentru operația la privat… la stat nu a făcut nimeni această operație?

 62. Avatar Lucica

  Buna, Andrei! Cum te simti acum? Si eu urmeaza sa fac operatie de sept si cornete nazale la d.ba doctor Popovici. Recunosc, sunt speriata ca nu stiu cum voi fi dupa operatie.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mă simt bine, respir cum trebuie dar în continuare am vârful amorțit și am dureri de cap atunci când port ochelari de soare sau mă lovesc din greșeală la nas, a rămas o sensibilitate acolo.

  2. Avatar Mona

   Si eu am fost operata in mai anul trecut ..deviatie de sept si acum am probleme cu urechea stanga ,infundata si o durere surda (inainte de operatie nu am avut prbl cu urechea).Clar necesit o alta interventie ,pe care nu o voi mai face la ea .

 63. Avatar Lucica

  Ai avut concediu medical? Poate doctorita sa imi dea? Ma gandesc ca daca operez la privat, s.ar putea sa nu beneficiez.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu nu am avut concediu, nu sunt angajat, dar cred că ar trebui să beneficiezi de concediu medical. S-ar putea să mă înșel, mai bine verifică la firmă.

  2. Avatar Dargos

   Maxim 14 zile primești, atât am avut eeu după operație.

 64. Avatar Flatzu

  Salutare tuturor,
  Marti pe 20 Oct am facut operatia de Septorinoplastie, aprox 4 ore.
  Sunt in Germania si lucrez aici, operatia fiind gratuita.
  Deci mi-au indreptat septul nazal in nara dreapta, era lipit inspre pomet, apoi cocoasa de pe piramida nazala au dat-o jos, apoi vârful nasului l-au facut egal deoarece era un pic intr-o parte.
  Cand m-am trezit dupa operatie aveam un ghips special cu aluminiu pe nas, iar in nas tuburi siliconice si tampoane.
  Foarte rau a fost prima zi sa inghit cu acea presiune avand nasul infundat complet.
  A doua zi mi-a scos tampoanele deoarece nu aveam sangerari, doar niște flegme cu sange vechi, uneori proaspat. La scoaterea lor nu am avut nici o durere, si le-am vazut ca erau destul de lungi.
  Dupa scoaterea tampoanelor simteam diferenta, o respiratie foarte buna. Intre timp se mai infunda nasul.
  A treia zi mi-a schimbat ghipsul cu unul ce pare gen plasticat, deci nu am bandaje pe obraz nici pe mustata nici pe frunte cum ai avut tu Andrei. Nici la primul ghips nu am avut.
  Astazi am o saptamana si o zi, iar vineri merg sa imi puna un alt ghips.
  Dupa acea aspirare/curatare in nas la medic, simt ca respir foarte usor, dar imi e si foarte rece in spatele nasului in zona frunții si nu pot respira afanc deoarece e mult aer rece, asa il simt. Acu ma gandesc ca de peste 15 ani de cand am septul dus, nu mai respiram pe nas (doar o nara era ok, cealalta era 90 % infundata), doar pe gura. Si e ca noul nascut, trebuie sa invat sa respir..
  In continuare sunt sub acelasi tratament ca la inceput, cu spray apa de mare, ulei nazal si o crema nazala sa nu fac vreo infectie cred.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mă bucur că e totul bine. Îmi amintesc și eu senzația aia când îți intră aer în nas după ani de zile de respirat prost, așa e, trebuie să reînvățăm să respirăm.

 65. Avatar Ciprian
  Ciprian

  Bravo Andrei! Am citit cu mare atentie articolul si toate comentariile. Am toate simptomele descrise de tine si de cei care au comentat (Senzatia de ,,batranete,, oboseala permanenta, respiratie grea, amigdalita, raceli dese, tras ,,curent,, dureri de cap, insomnii, atacuri de panica, dimineata trezit obosit,…etc.). Am fost acum la Urgente ORL Timisoara ptr urechea infundata si un medic rezident mi-a gasit deviatia de sept avansata pe nara stanga. Bineinteles mi-a recomandat operatia ptr deviatie de sept. Frica mare dar o sa fac operatia. Sincer imi este frica ca dupa operatie o sa respir doar pe gura 24 ore si sigur o sa ma panichez. Sincer dupa toate comenturile pe care le-am citit, toti au fost la privat cu costuri mari si rezultate nu chiar pe masura. Eu cred ca o sa risc si o sa merg cu bilet de trimitere sa fac operatia la un spital de stat chiar daca si aici o sa am cheltuieli care se apropie de cele de la privat. Poate o sa am noroc de un rezident indemanatic care a invatat de la cei cu experienta. Banii as prefera sa ii dau dupa operatie daca va fi o reusita. Intrebarea mea catre tine Andrei este daca dupa operatie mai ai senzatia de ,,batranete,,? Te simti mai ,,oxigenat,, mai plin de viata? Multumesc ptr articol! Foarte util!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Da, simt că intră mai mult aer în mine, câteodată parcă e prea rece.

 66. Avatar Dana

  Buna.Si eu sunt din Timisoara dar m am operat la Polisano la Sibiu acum o luna de deviatie de sept , cornete marite.A doua zi dupa operatie am plecat acasa.
  Am putut respira pe nas dupa vreo trei zile.Nu te panica, nu e cine stie ce.Nu am avut nici un fel de durere dupa operatie.
  Problema mea cu urechea infundata , insa nu s a rezolvat din cauza ca am o amigdalita cronica iar medicul mi a spus ca ar trebui sa scot amigdalele
  Asa ca dupa sarbatori , daca durerea de gat nu trece, asta o sa fac.
  Deci curaj si multa sanatate!

  1. Avatar Cristian
   Cristian

   Câte zile stai internat pt operație de deviatie de sept si cornete nazale. Mie mi-a spus că trebuie să stau 5 zile la spital de stat cu bilet de trimitere si nu costă nimic. Apropo a făcut cineva operațiile astea la stat ?

  2. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Servus Dana,trebuie sa ma operez si eu mâine la Polisano. Poți sa-mi spui cum s-a facut operatia? Cu radiofrecventa, coblatie sau clasic? Ai avut meșe in nas?
   Multumesc

  3. Avatar Lascar Dana
   Lascar Dana

   Servus!
   Metoda folosita depinde de medicul care te opereaza.
   Pe mine m a operat prof.Cosgarea de la Cluj.
   Am avut niste tubulete in nas pana a doua zi dimineata.
   A fost o senzatie neplacuta , ca sa fiu sincera, dar apoi am putut respira pe nas
   S a mai infundat uneori timp de o sapt.dar am avut voie sa pun picaturi si spray de curatare.
   De atunci totul a fost bine, merita sa faci operatia cu siguranta!
   Sanatate multa si curaj!

  4. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Multumesc de raspuns, ma opereaza Alin Tudor Popescu. Cu Cosgarea am avut o experienta neplacuta. Mi-a luat 480 de lei pe consultatie si mi-a zis ca totul e din capul meu, că nu am nimic. Am fost la Elias, la Insitutul ORL Dorin Hociotă din București. Toti au zis deviatie de sept si cornete marite, numai el ca e inchipuire. Ai putut respira cu tubuletele? Ma operează a mâine si abia joi pot pleca. Mi-a frica sa nu am parte de meșe in nas, sa respir numai pe gura.
   Scuze de deranj, poate îmi mai poți răspunde o data.
   Numai bine,
   Gigi

  5. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Cu tubuletele in nas , respiri doar pe gura.Nu ai cum altfel , e neplacut. Nu am avut voie sa beau apa si simteam un gust rau in gura si tot am incercat sa inghit , sa scuip si pe masura ce inghiteam tubuletele din nas le simteam in gat.Am chemat dr si i am spus , le a mai tras putin afara dar a zis ca trebuie sa stau cu ele pana a doua zi.Imi simteam nasul ca la o raceala , cand ai nasul atat de infundat incat trebuie sa respiri doar pe gura.
   Nu m a durut nimic doar acest disconfort
   Din pacate dr Cosgarea opereaza clasic si asta a fost.
   Am primit perfuzii cu antibiotic si antiinflator, spitalul f curat., anestezisti buni.Nu trebuie sa ti faci griji.
   S ar putea acest dr sa foloseasca alta metoda , nu stiu dar oricum o noapte in spital trece repede, sa nu bei apa cateva ore , eu doar mi am udat buzele pt ca le simteam f uscate.
   Bafta si sa auzim de bine!!!!

  6. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Servus Dana, am venit la 8,asa auzis, mi au luat singe, ekg. Am inteles de la cei din salon ca abia la 15 se opereaza, e o singura sală de operatie. Scuze ca te deranjez, dar e bine sa primesti incurajari.
   Numai bine,
   Gigi

  7. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Buna!
   Eu am mers cu toate analizele facute inclusiv test covid.
   Dr Cosgarea opereaza doar sambata la Polisano, cred ca are sala rezervata.
   O sa fie bine cu siguranta.
   Curaj!

  8. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Servus Dana,vreau sa te intreb cum ai scapat de crustele din nas. Azi este a treia zi, mi s-a spus ca pot sufla nasul usor.

  9. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Servus Dana, m-au luat pe la 15, 30 si a durat 2 ore. Cred ca m-a facut tot clasic ca mai curge singe, mi-au pus tubulete de silicon dar vad ca se poate respira pe ele, dar am fost rugat sa respir pe gura. Apa am putut bea numai dupa ce amvenit in salon si mincare dupa 6 ore de la operatie, cam pe la ora 23.
   Numaibine simultumesc mult ca ai avut rabdare cumine
   Gigi

  10. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Buna!
   Ma bucur ca esti bine!
   Multa sanatate iti doresc!

  11. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Buna!
   Eu am folosit spray de curatare Sinomarin .Tub mare , cantitatea pulverizata sa fie suficienta.Foarte bun a fost.
   Se gaseste la farmacia spitalului daca esti din Sibiu.
   La Tm am gasit doar tub mic si nu i acelasi lucru.
   Numai bine!

  12. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Servus Dana, au trecut 10 zile si nasul e tot infundat. Ieri am fost la control. Mi a curatat un pic nasul, a zis ca e ok si sa vin peste o săptămână. Nu știu când voi putea respira normal.
   Numai bine

  13. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Servus Dana,
   Azi am fost externat, dar abia mâine la ora 15 imi scoate tuburile din nas. Parca is facute din ațe,is legate cu fir prins pe nas cu leucoplast. Pot respira prin ele, mi-a curs sânge, acum numai niște secreții. Sa vad cum va fi mâine. Numai bine.

  14. Avatar Gigi Amenam
   Gigi Amenam

   Eu n am putut respira prin ele si erau f lungi , le simteam in gat.
   O sa fie bine cu siguranta!

 67. Avatar Ciprian
  Ciprian

  Ms

 68. Avatar Raluca

  Buna, Revin și eu cu o întrebare. M-am operat acum 6 luni de deviatie de sept și cornete mărite și încă nu pot respira bine pe nas. Tot timpul îl simt înfundat ca și cum as fi răcită. Dimineata ma trezesc cu gatul uscat pentru ca nu pot respira deloc pe nas iar ziua când încerc sa respir simt ca nu întra suficient aer. Tind sa cred ca am făcut aceasta operație fix degeaba. Nu exista nici o diferență. Imi puteți da un sfat legat de aceasta problema?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Recomandarea mea este să mergi la medic, eventual și la un altul, pentru o a doua opinie.

  2. Avatar Dragos

   te salut , sunt la a 7 zi dupa operatie , simt ca am fire acolo defapt si doctorul a spus ca sunt fire , o sa imi cada singure firele ? daca da dupa cat timp ? multumesc anticipat pentru raspuns

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Se resorb singure firele, dar nu mai țin minte în cât timp.

 69. Avatar Maria

  Buna Raluca , unde te-ai operat ?pentru ca aceiasi problema o am si eu si sunt operată din luna iune, Am fost si la control si mi -a spus ca am facut o alergie pe care o tratez de 2 luni cu sprei nazal rinoclenil dar degeaba

  1. Avatar Andrei

   Dute la alt medic eu mam operat si ma simt foarte bine

 70. Avatar Lenuta

  Bună, m-am programat pentru operatie in aprilie. Eu respir pe gura de câțiva ani, trebuia sa fac operatia la privat dar pentru ca sufăr de o boală ( miastenia gravis) trebuie sa fac la spital public. Va rog dacă cineva a avut această experiență să-mi spună cum a fost. Mulțumesc

  1. Avatar Dragoș

   Buna Lenuța,nu vei simți nici o durere după operație și nici în timpul ei ….doar ca recuperarea e mai anevoioasă… Cel puțin pentru mine a fost vreo 14 zile eu m am operat la privat Arcadia Iași de cornete nazale și deviație de sept …înainte respiram bine dar am făcut hipertrofie nazala parca ceva de genul ..se umflau cornetele nazale și nu mai puteam respira pe nas și mă panicam și de asta am făcut și deviația de sept cu ocazia asta …respir bn acum după 3 luni …..m am operat pe 25 noiembrie

 71. Avatar Alex Cazimir
  Alex Cazimir

  Am citit cu atenție articolul ,scris de altfel foarte bine si detaliat.
  Citind partea cu atacul de panica de la dentist m-am regăsit având exact aceeași problema.Recent am avut nevoie de un tratament dentar unde s-a folosit diga
  o membrana de latex cu rame metalice.Dentistilor le place să o folosească dar pt mine a fost groznic pentru că stand înclinat simțeam toate lichidele cum se aduna in gat si nu puteam înghiți ,tocmai din cauza problemelor nazale.Se formează un fel de vacuum din cauza obstrucției nazale .Medicii nu cunosc destul de mult despre asta ..Ba mai mult daca mai ai si astm se poate agrava prin aspirarea lichidelor ,in fine..
  Menționai de dureri de gat sau gat uscat postoperator.Acelea nu se datorează faptului că respiri pe gura ci faptului că ai fost intubat pt că operația a fost cu anestezie generala.
  Acum la câțiva ani după operație,s-a meritat sau nu?
  Prin comparație respiri mai bine acum?
  Ma gândesc să mă operez dar inca sunt in dubii din cauza unor probleme cronice cu gatul pt ca mi-e teama că se vor agrava din cauza intubării.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Singurele mele probleme pe care le am sunt că încă îmi este amorțit vârful nasului și simt un disconfort când port ochelari de soare, deci când mă apasă ceva pe nas. De respirat, respir mai bine și nasul arată mai bine (am făcut și estetic), deci pentru mine a meritat să fac operația.

 72. Avatar Doru

  Te apreciez pentru ce ai scrie si e bine de citit pentru cine are nevoie de informatii . Eu am 4 zile de cand am facut operatia si ma simt ok , deabea astept sa vad rezultatele peste o luna doua . Poate sunt putin mai norocos ca am facut operatia in Germania ( locuind aici ) . Acum cu rabdare so recuperare speram sa fie mult mai bine redcat inainte.

 73. Avatar Florin

  Salut Andrei, mersi ca ti-ai impartasit experienta aici.
  Nu imi dau seama, operatia ce ai facut-o e similara cu zice aici – https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/deviatia-de-sept-nazal-operata-endoscopic-fara-durere-si-fara-tamponament-nazal ?
  Intreb pentru ca si eu am o deviatie de sept si ma deranjeaza din ce in ce mai mult. Nu ma intereseaza partea estetica. Sunt cam 50/50 daca sa o fac sau nu.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Din ce am citit acolo, nu pare la fel cu ce am făcut eu. Cred că se referă strict la deviație, fără estetic.

  2. Avatar Loredan

   Am lasat eu un comentariu mai jos despre operatia avuta cu Dr Razvan Filip la Regina Maria la Euroclinic.

  3. Avatar Florin

   Mersi Loredan! Cum esti la mai bine de un an dupa? Totul ok? Regrete?

  4. Avatar Loredan

   Nu am nici un fel de regret, a fost o decizie f buna sa ma operez, clar situatia este mult mai buna ca inainte, respir pe ambele nari f bine, pana sa ma operez nu puteam sa respir pe nas daca mergeam.. am ramas surprins sa descopar ca se poate respira pe nas si cand alergi:).
   Sunt si cateva chestii mai ciudate, pe o nara se formeaza in continuare coji odata la 1 2 zile da se elimina destul de usor, inca mai am prob cu urechile dar nu la fel de rau ca inainte, si sforaitul nu a fost rezolvat, e un pic inbunatatit.
   Multa bafta!

 74. Avatar Florin

  Ok, merita sa urmaresc pista atunci.
  Ai vazut video-uri cu cum se face operatia inainte/dupa pe youtube de exemplu? Perforatia pare o greseala a medicului daca nu ma insel, cum te-ai impacat cu asta?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu mă deranjează perforația aia. Nu știu a cui a fost vina, adevărul e că și eu m-am cam scobit după operație.

 75. Avatar Mihai

  Salutare! Pe 31 mai voi avea si eu operatie de deviatie sept + micsorarea cornetelor nazale la Dr.Razvan Filip din Bucuresti. Va multumesc tuturor pt comentariile si experientele impartasite. Daca inainte eram ingrozit, acum pot spune ca deabia astept, mari probleme mi-a facut deviatia asta. M-am regasit intr-u totul la relatarea lui Andrei de la dentist, fix la fel la fel am patit si eu.
  Voi reveni aici cu un update dupa operatie, poate vom ajuta mai multi oameni care sufera de problema asta sa isi invinga frica si sa mearga la doctor! Numai bine!

  1. Avatar Florin

   Multa sanatate! Eu inca imi fac curaj, poate poate :)

 76. Avatar Ionela

  Buna,si eu trebuie sa o fac si mai trebuue sa mă operez si de cornete nazale,nu mie frica de operatie,mie frica de acele pansamente.Si de faptul că respir numai pe gura.

  1. Avatar Dana

   Eu am facut operatie de deviatie de sept si micsorare cornete nazale , endoscopic, in noiembrie anul trecut.Am iesit din operatie la ora 15 si am stat cu tuburi in nas pana a doua zi la ora 10 cand s a facut si externarea.
   Senzatia nu este placuta , trebuie sa respiri doar pe gura , nu am avut voie sa beau apa , nu am dormit deloc in noaptea respectiva dar a trecut , nu este ceva insuportabil.
   Te gandesti ca dupa asta totul o sa fie bine.Si chiar asa este!
   Curaj si sanatate multa !

  2. Avatar Mihai

   Buna Dana! La ce doctor ai facut operatia? La anestezie cum a fost? Ce ai simtit? Pentru mine este prima anestezie generala din viata mea, operatia propriu zisa este pe 31 mai.

  3. Avatar Dana

   Buna!
   Dr Cosgarea Marcel a facut ooeratia la Polisano Sibiu.
   M am trezit dupa doua ore la Ati si m au dus in salon.Nu m a durut nimic , m am simtit bine , doar disconfort din cauza tuburilor.F.important sa nu consumi nimic dupa operatie.Mie mi a fost f sete si mi am udat buzele cu un pansament umed.
   Dupa trei zile am inceput sa respir pe nas tot mai bine
   Ma bucur ca am facut operatia .
   Multa sanatate iti doresc !

  4. Avatar Mihai

   Multumesc de reply! Ma bucur ca esti bine. Maine am si eu consultul preanestezic. Luni pe 31 mai am operatia propriu zisa la dl doctor Razvan Filip de la Spitalul Euroclinic din capitala. Dl doctor a zis ca ma voi trezi fara nimic in nas, fara dureri.
   Mie imi este putin frica de anestezie, nu de operatie. Prin sange si durere am mai trecut, insa anestezia generala mi se pare super infricosatoare. Doamne ajuta sa fie totul bn. Voi reveni cu un reply la comentariul meu de mai sus dupa ce voi iesi din operatie.

 77. Avatar Dana

  Am auzit ca dr Razvan Filip este foarte bun.
  Nu trebuie sa ti fie frica!
  Eu m am urcat pe masa am vorbit putin cu asistentele apoi dr anestezist mi a pus o masca la nas , arata ca o palnie , iesea un abur din ea si mi a spus sa inspir .Am tras de doua ori si nu mai stiu nimic.Am fost stresata si eu dar a meritat !Doamne ajuta la toata lumea !
  Numai bine iti doresc!

 78. Avatar Mihai

  Buna ziua!

  Asa cum am promis mai sus, revin cu un update dupa operatia de deviatie de sept si micosrarea cornetelor nazale.

  Operatia am facut-o la Euroclinic, la dl doctor Razvan Filip.

  Totul, incepand de la primul consult pana la externare a fost ca la carte, de nota 10. Nimic de reprosat. Conditiile din spital au fost excelente.

  Eu sufeream de toate problemele enumerate de voi. Aveam o deviatie de sept masiva pe partea stanga, si cornete nazale f mari.

  Atat anestezia cat si operatia au decurs excelent. NU am avut niciun fel de durere/discomfort/neplacere in nas dupa operatie, m-am simtit excelent. Durerea este practic inexistenta la acest domn doctor, are maini de aur, fiecare cuvant scris in acel articol este adevarat.

  Va spune un om ingrozit de ace,injectii, mai ales de operatii si anestezii. Daca nu mi-ar fi cauzat atatea probleme, nu m-as fi operat in veci la ce frica imi era de ace etc.

  Asadar, daca mai sunt oameni in situatia asta, mergeti fara grija la dl doctor Razvan Filip, nu doare nimic, nu se umfla, nu se invineteste nimic, si toate conditiile sunt „ca in vest”.

  Eu regret acum ca nu m-am operat mai devreme.

  Va multumesc tuturor care ati comentat la articol, am primit imboldul necesar sa fac operatia.

  Iar pentru cei care inca sunt pe ganduri, mergeti fara grija!

  O sa va simtiti MINUNAT dupa operatie!

 79. Avatar Anghel Constanța
  Anghel Constanța

  Am facut o programare la o doamna doctor pentru o rinomanometrie si o interpretare a rezultatului. I-am spus doamnei doctor ca am fost in trecut operata de rinita su deviatie de sept, iar cand a auzit ca m-au operat alti doctori, nu a vrut sub niciun chip sa ma consulte. Am rugat-o intr-un mod foarte elegant sa ma consulte totusi, deoarece doream o a doua parere, iar dumneaei m-a invitat sa ies afara din cabinet. A avut in comportament execrabil. Nu ma asteptam la un asemenea comportament din partea unui medic. Parcă erau numiți eroii in halate albe… Nu a impresionat-o cu nimic faptul ca nu pot sa respir, nu am gust, nici miros si am urechile infundate. Am făcut in final rinomanometria, dar nu a vrut sa mi-o interpreteze. Mi-a interpretat-o alt medic si a reiesit ca am intr-adevar obstructie nazala.

 80. Avatar Liana

  Bună Andrei!
  Bună tuturor!
  A trecut ceva vreme de la experienta ta. Poți sa scrii cum mai ești?
  Mulțumesc!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Bună Liana,
   Eu sunt bine, respir bine în continuare deși am momente când mi se mai formează cojițe, încă mai pun din când în când ser fiziologic în nas. În continuare e puțin amorțit vârful nasului, deși au trecut 3 ani de la operație. În principiu, e bine.

  2. Avatar Liana

   Ma bucur sa aud ca ești bine, speram asta. Mai știi cât timp te a durut nasul la atingere? Cu perforatia cum ești?
   Mulțumesc pentru promptitune, sănătate maxima îți doresc!

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Cred că în primul an m-a durut, deși nu era neapărat o durere, cât mai degrabă un fel de senzație de presiune pe care o simțeam în cap.

  4. Avatar Cristina
   Cristina

   Buna ziua! Va rog, spuneti-mi dacă după operație nasul, respirația ( pe nas) era urat mirositoare.
   Băiatul meu a fost operat acum 18 zile, de deviație de sept, polipi și micșorare de cornete. De câteva zile miroase f urat ceva din nasul lui. La control l-a curățat și i-a scos cruste și l-a asigurat că e normal sa mai miroasa așa.
   Va rog după operație v-ați confruntat cu această situație?
   Mulțumesc și vă doresc sănătate!

 81. Avatar Mihai

  Buna seara dl Cristina, asa am patit si eu.

  Este cv normal, mirosul urat este dat de stagnarea secretiilor in nas. Sa spele cat de des se poate cu ser fiziologic.

  Daca tot spala si mirosul persista, tehnica nu e buna, asa am patit si eu. Dupa ce am inceput sa dau 3-4 seringi de ser fiziologic in fiecare nara, s-a dus mirosul urat in cateva ore.

  Sa urmeze cu strictete tratamentul dat de dl chirurg. Pe mine m-a ajutat foarte foarte mult Rhinoil.

  O seara frumoasa si multa sanatate!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Și eu am pățit la fel, se duce cu ser fiziologic.

  2. Avatar Cristina
   Cristina

   Mulțumesc mult pentru răspuns.

  3. Avatar Cristina
   Cristina

   Mulțumesc mult pentru răspuns. Sănătate și numai bine va doresc!

  4. Avatar Cristina
   Cristina

   Mulțumesc mult pentru raspuns și sfaturi. Multa sănătate va doresc!

 82. Avatar George

  Salut Andrei.
  Sa sti ca aventura ta m-a pus pe ganduri si am fost la un medic de curand care mi-a zis ca am nevoie de operatie. Problema la mine e ca din cauza deviatiei am suferit de atacuri de panica iar numai gandul ca o sa am nasul umplut cu chestiile alea de silicon si nu o sa pot sa respir deloc pe nas cateva zile imi ridica putin tensiunea… Tu ai zis ca medicul ti-a recomandat ceva ”pastile de curaj”, poti sa elaborezi si crezi ca ar ajuta in cazul meu?
  Sanatate!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu mai rețin ce mi-a dat, dar era ceva naturist care ajută la calmare.

  2. Avatar Cristina
   Cristina

   Buna ziua!
   Există tehnici de operație a deviației de sept și fără tampoane postoperatorii. Am citit pe site-ul Regina Maria despre Dr Răzvan Filip.
   Sper sa va fie de folos.

 83. Avatar GABRIEL

  Salut, ieri am facut si eu operatia de deviatie de sept si rinoplatie. Deviatia era pe partea stanga. Operatia a fost facuta la o clinica privata, costul a fost maricel, in ideea ca am fost pe o recomandare a altor 3 persoane care au fost operate inaintea mea la acelasi doctor, cu rezultate satisfacatoare. In momentul trezirii dupa anestezii, poit spune ca am fost bine fara dureri, am respirat ok, insa seara cand am ajuns acasa am devenit infundat, iar astazi a doua zi dupa operatie am fost mai bine , insa spre seara iar m-am infundat iar narile ma ustura. Mie mi s-a zis sa iau Nasic spray, cate 2 picaturi in fiecare nara si toaletarea cu betisoare si spray apa de mare in primele 7 zile. Ma bucur ca dureri in zona nasului nu am nici acum, cu usturimea narilor si infundatul acestora nu este prea confortabil, iar de dormitul pe spate nici atat. Mi s-a spus primele 48 de ore de la operatie sa dorm pe spate, pt a nu ma lovi cu nasul in perna. Sambata urmeaza sa merg la control sa scot pansamentul , la mine nu au fost puse atele sau comprese in nas, ci doar un pansament la exterior. Mie doctorul mi-a spus ca nasul se va dezumfla initial la o saptamana, dupa la o luna , iar dupa aceea la 3 luni.

 84. Avatar Agnes

  Buna seara! Si eu m-am operat de deviatie de sept( deviat spre stanga) nu era ft vizibil dar respiram ft greu. A trecut o luna de la operatie si desi inca mi se pare umflat am impresia ca este si putin acvilin ( nu am avut aceasta problema inainte de operatie) este ceva intalnit si la dvoastra sau sa ma ingrijorez. Am vizita programata abia in martie si ma cam ingrijoreaza acest lucru. Tin sa precizez ca respir ceva mai bine, dar aspectul este mai urat ca inainte.
  Multumesc anticipat!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   La mine e mai bine nasul și dpdv estetic, nu am de ce mă plânge la capitolul ăsta.

 85. Avatar Tina

  Mi-am facut si eu curaj… dupa 3 zile in spital au fost scoase compresele din nas si am plecat acasa, la 10 zile dupa operatie o sa merg sa scoata tuburile de silicon din nas. Am facut operatia de sept, micsorarea cornetelor si largirea sinusurilor, fara operatie estetica. Stau in Germania si am facut operatia la un spital de stat. Nasul e inca infundat si respir pe gura, la 5 zile dupa operatie. In primele zile dupa operatie am avut dureri si fața era umflata.
  Daca as putea sa aleg din nou as cauta un spital unde operatia se face endoscopic, fara tampoane si tuburi in nas :) acum astept cu nerabdare sa pot respira din nou pe nas…

  1. Avatar Ionela

   Bunaa Tina si eu am 8 zile de la operatie si luni imi va scoate tuburile de silicon care m au deranjat enorm,nasul meu a fost infundat mereu ……tu cum ai trecut aceste zile cu tuburile astea in nas. Acum esti bine? Lasa mi te rog mail lul tau sa mai vb daca vrei bineinteles. Sper sa fii bine

 86. Avatar Ionuț

  Salut. Am 17 ani si din cauza unei cazaturi de cand eram mic am nasul foarte strâmb(este foarte vizibil). Am multe simptome(nu pot respira deloc pe nas, sunt obosit mereu, urechea e înfundata, am buzele uscate mereu, câteodată cand fac efort ma inteapa inima si nu mai pot respira etc). Vreau sa scap de toate aceste lucruri, simt ca nu mai suport. As vrea sa stiu daca s a mai operat cineva la vârsta aceasta si daca nasul poate fi îndreptat… Si n ar strica niste încurajați.. multumesc!

  1. Avatar Andrei Chira

   Îți recomand să mergi la un doctor (sau la mai mulți) și să vezi ce păreri au fiecare, ce-ți recomandă. Eu am mers prima dată la un doctor care nu face operații, deci nu avea de ce să facă push pe operație (cei care fac operații te bagă imediat la operație).

  2. Avatar Ionuț

   Oare e vreo sansa sa ma programeze la operatie repede?

  3. Avatar Andrei Chira

   Pe mine m-a programat după 3 săptămâni, dar cred că depinde de situație.

  4. Avatar Ionuț

   Dacă vreau sa ma operez la o clinica privata si de deviatie de sept si de rinoplastie, ținând cont că imi agravează respiratia, asigurarea de sanatate o acoperă pe cea de deviatie de sept ?

  5. Avatar Andrei Chira

   Știu pe cineva care a făcut la privat și i s-a decontat deviația de sept și a mai dat separat ceva la doctor ca să-i facă și estetic. Trebuie să vorbești cu doctorul, vezi ce se poate face.

  6. Avatar Ionuț

   Tu ai trecut prin operatie, stii despre ce e vorba, crezi ca septul meu care este foarte deviat poate fi poziționat pe mijloc, acolo unde ar trebui sa fie?

  7. Avatar Andrei Chira

   Nu știu, doar un medic îți poate răspunde la întrebarea asta.

 87. Avatar Tina

  La mine au trecut 4 saptamani de la operatie. Nasul se mai infunda, inca fac dusuri nazale cu apa cu sare si mi-am luat un ulei cu vitamina A.
  Firele inca nu s-au resorbit, am inteles ca poate dura mai multe saptamani.
  Respir mai bine, dar nasul se mai infunda si varful nasului e inca sensibil la atingere.
  La mine deviatia de sept a fost destul de pronuntata, si o nara e mai ingusta acum decat cealalta, ceea ce ma deranjeaza un pic. Rezultatul final al respiratului pe nas e la vreo 2-3 luni de la operatie, din ce am inteles eu.
  Teoretic nu trebuie suflat nasul, eu dupa dusurile nazale cu apa cu sare folosesc un aspirator nazal pentru bebelusi.
  Multa sanatate tuturor!

  1. Avatar Ionuț

   Cam cât de pronunțată a fost?

  2. Avatar Tina

   Deviatia era destul de pronuntata, septul era deviat spre stanga, dupa indreptare nara dreapta e mai ingusta. S-ar putea corecta cu o operatie estetica – rinoplastie, dar rinoplastie nu vreau. Si asa e nasul mai umflat si parca un pic mai borcanat ca inainte, sau poate mi se pare mie de cand ma tot uit la el toata ziua :)

  3. Avatar Ionuț

   Si eu am o deviatie foarte pronunțată, adică septul(osul) e îndreptat spre stanga. Poate sa il poziționeze inapoi in pozitia corecta prin operatia de deviatie de sept?

  4. Avatar Tina

   La mine deviatia de sept era spre stanga, si era in spate unde e os mult mai pronuntata decat in fata, acum septul e drept. Prin operatie se indreapta septul.
   Acum daca ma uit in oglinda, mi se pare ca septul e deviat spre dreapta un pic, dar asta din cauza ca e indreptat fata de pozitia initiala si nara dreapta s-a modificat un pic.

  5. Avatar Ionela

   Buna Tina imi poti lasa mail ul tau sa te intreb cate ceva Si eu sunt operata de 8 zile si asi vrea sa te intreb cate ceva

 88. Avatar Ventina

  Buna Andrei,

  Multultumim ca ai impartasit experienta ta cu noi, e de mare ajutor sa mai afli informatii din experientele celorlalti.
  Am fost si eu operata de septoplastie si turbinotomie, la privat, in urma cu 3 saptamani.
  Respiratia s-a imbunatatit mult, dar inca mai fac cojite, folosesc ser fiziologic si Rhinoil si Vit.A uleioasa.
  Ce ma streseaza este durerea pe care o resimt la nivelul nasului, doctorita spune ca va disparea in timp.
  As vrea sa te intreb pe tine si pe cei care au mai trecut prin aceasta operatie daca au avut dureri si in cat timp au scapat de ele.
  Multumesc.

  1. Avatar Andrei Chira

   Cred că toată viața rămâi cu o sensibilitate la nas și apare durere la presiune sau lovire, chiar și ușoară.

 89. Avatar Mihai

  Salutare, mulțumesc pentru ca ai împărtășit aici experienta ta, și eu urmează sa efectuez operație deviație de sept și hipertrofie cornete tot la Regina Maria și vream sa te întreb experiența anesteziei generale, cum ai perceput-o tu? Am oarece gânduri cu momentul acela… Mulțumesc!

  1. Avatar Andrei Chira

   Mi-a fost frică, am slăbit vreo 5 kg în ultimele 2 săptămâni dinainte de operație. Ajuns la spital am fost ok, dar în sala de operație m-a luat puțin panica. Mi-au pus repede anestezia și nu mai țin minte nimic. E complet blank timpul ăla, ca și cum nu există. Următorul lucru țin minte când m-au trezit, senzația de arsură pe gât când mi-au scos intubația și imediat fericirea că nu sunt mort. :)

  2. Avatar Mihai

   Aha, sunt mai liniștit :) eu voi face în Ponderas cu domnul doctor Claudiu Manea, am fost la un control la dânsul și mi-a explicat toți pașii. La mine va costa în jur de 7000 RON cu toate cele incluse ( analize, o noapte de internare, etc) având și ceva reduceri de la CASMB cu trimitere de la medicul de familie, 750 RON

  3. Avatar Andrei Chira

   O să fie bine, sunt sigur, stai liniștit.

  4. Avatar Mihai

   Mulțumesc Andrei!

  5. Avatar Claudia

   Buna, Mihai!
   Se poate beneficia de reducere de la CAS la un spital privat? daca se poate, care sunt pasii?
   Multumesc!
   Multa sanatate si recuperare usoara!

  6. Avatar Mihai

   Bună Claudia! La Ponderas unde am efectuat eu intervenția trebuie adus bilet de trimitere de la medicul de familie către ORL, iar discount am avut 780 lei dintr-un total de 7250 lei cu toate analizele medicale incluse în aceasta sumă, la final am mai achitat 6450 lei. Fără tamponament nazal, nasul liber imediat după operație. Toate cele bune!

 90. Avatar Dodelu

  salut a făcut și eu operatie de deviere de sept și după o luna e tot înfundat și nu pot sa respir se formează cruste poate cnv sa ami spună e normal și cât durează recuperarea repet am o luna jumate !!! cat mai durează

 91. Avatar Mihai

  Salutare Andrei, salutare tuturor!
  Am efectuat și eu intervenția septoplastie cu turbinotomie la Regina Maria la doctor Claudiu Manea. Nota 10 echipei medicale și spitalului Ponderas. Azi e a doua zi și ma externez, ma simt excelent, respir foarte bine, nu am avut tamponament nazal deloc. Am făcut o curățare dimineață, foarte puține cheaguri. Cred ca diferă de la persoana recuperarea. Anestezia a fost mega ușoară, în 3 secunde eram lemn 😄 de ea am avut cea mai mare teamă. Pentru detalii scrieți și va dau orice e nevoie. Sănătate tuturor care fac aceste intervenții

  1. Avatar Andrei Chira

   Felicitări! Mă bucur că e totul în regulă.

  2. Avatar Simona

   Draga Mihai, peste doua saptamani, urmeaza sa fac si eu interventia la nas cu dr. Manea Claudiu. Fireste, imi este un pic teama si as aprecia enorm daca am putea discuta despre experienta ta. Multumesc frumos, Simona

  3. Avatar Simona

   Revin, Mihai, cu rugamintea de a-mi transmite o adresa de email. As fi recunoscatoare, intrucat am mai multe intrebari. Toate bune si multumesc din suflet!

  4. Avatar Mihai

   Bună Simona, scuze de răspunsul întârziat, azi am primit notificarea pe email. Adresa mea este mi3rlita.mihai@gmail.com, o seară frumoasă!

 92. Avatar Mihai

  Mulțumesc ție și tuturor pentru că au împărtășit cu noi experientele lor, ajută și pe alții în aceste încercări. Numai bine la toată lumea!

  1. Avatar Simona

   Buna, Mihai! Ti-am trimis un mesaj, dar din pacate nu am primit raspuns. Ma intreb daca este corecta adresa de email… Multumesc frumos! Simona

 93. Avatar Gianina
  Gianina

  Buna! Dupa multi ani in care am tot citit pe internet parerile unora si altora despre aceasta operatie de deviatie de sept, in sfarsit mi am facut curaj si m am operat. Ce vreau sa va spun este ca este minunat sa ai nasul liber si sa poti respira. Au trecut doar 5 zile de la operatie, insa este foarte bine, respir si eu pe ambele nari si nu mai sforai. Vreau sa va spun ca interventia a fost facut la un spital militar, in Craiova, costuri o lei fiind asigurat, deci nu mii de euro cum cer unii. Operatia s a facut cu anestezie locala, nu am simtit nici o durere nici in timpul operatiei, nici dupa. Cel mai putin placut a fost momentyl cand s au scos mesele din nas, dar nu este o durere insuportabila. Avand in vedere ca mi s au taiat si cornetele nazale se pare ca acestea sunt mai vascularizate si din cauza lor esre nevoie de mai multe fese in nas, dar am trecut cu bine si sunt deja foarte multumita de operatie deja. Sunt sigura ca va fi foarte bine in viitor. Acum imi curat nasul cu ser, incerc sa suflu arat cat pot, am folosit si batista de bebelusi, dar nu m a ajutat prea mult. Folosesc picaturi bixtonim si mai iau aerius seara. In concluzie, cine are nevoie de o astfel de interventie nu mai stati, mergeti si va operati, nu esre deloc asa rau cum se spune. Mult sanatate!

 94. Avatar Darian

  Apreciez mult ca ai impartit aceasta experienta cu noi!
  Multumesc

 95. Avatar strudel

  O viata sanatoasa distrusa!
  Am fost operat pentru deviatie de sept.
  Am fost complet dezinformat asupra riscurilor, si asupra interventiilor ce le va face. Pe fisa ce am semnat-o ca sunt de acord cu procedura nu a fost trecuta si operatia de turbinoplastie, ca macar sa ma documentez singur asupra riscurilor. Ar fi fost totul ok daca macar ar fi fost facuta cu bun simt.
  Aceasta procedura de turbinoplastie, in felul in care mi-a fost facuta m-a distrus. Trebuia sa fie una minim invaziva cu micsorare minima sau de bun simt a cornetelor nazale. m-a lasat fara cornet.
  Cornetele sunt organe importante care filtreaza, incalzesc si umezesc aerul ce il respiram. Acum am gatul in permanenta iritat (faringita) si cu temperatura de 18grade afara, simt aerul direct in gat, nas complet uscat si altele. Nu mai pot iesii din casa fara fular, nu mai pot sta nicaieri unde e aer uscat si AC: birou, supermarket, restaurant, etc.
  Dupa ce ti-a fost distrus atat de tare cornetul nu se mai poate face nimic, ramai cu o boala cronica care va progresa spre rau in continuare.

  1. Avatar Andrei Chira

   Îmi pare rău. Cât timp a trecut de la operație?

  2. Avatar ENEA ADINA
   ENEA ADINA

   Buna ziua, domnul Strudel care nu va dati numele pe unde scrieti stati doar dupa anonimat, , aceeasi poveste o aveti pe toate saiturile din ce observ am sa va rog sa va dati si numele ptr a identifica problema d-voastra si daca ce vorbiti se confirma.

 96. Avatar Mihai

  Sunt in a 3 zi dupa operatie de deviatie de sept (septoplastie) si reducerea corentelor nazale (turbinometrie). Operatia a fost clasica, nu cu endoscopul, am avut tapoane normale in nas care au fost scoase dupa 12 ore si putut sa respir pe nas, curge putin sange uneori dar nimic care sa ma deranjeze.

  Nasul e putin umflat dar nu foarte sesizabil. In schimb am o durere usora (1-2/10) in zona nasului si a dintilor de sus, si am senzatie ca nasul, obraji si puza de sus sunt umflate. A mai simtit cineva asa dupa operatie? Si cat a durat?

  1. Avatar Andrei Chira

   Cred că este anestezia, și eu mi-am simțit la fel dinții de sus amorțiți după operație.

 97. Avatar CRISTINA
  CRISTINA

  Buns. Tu nu si fost asogurst de casa de sanatate? De ce ai platit atata? Sunt din iasi si tocmai am facut operatis alaturi dr inca 2 procedee dificile tot la nas si doar la privat la arcadia ar costa asa mult. Nu la stat, la cfr.

  1. Avatar Andrei Chira

   Nu am vrut să fac operația la stat, am mers la privat chiar dacă sunt asigurat.

 98. Avatar

  Recomand dc oprescu Silviu Monza

 99. Avatar patrg

  De ce iai scos numele doctorului? Aceasta „doctorita” e una incredibil de periculoasa pentru toti care se lasa operati de ea.

  1. Avatar Andrei Chira

   Din păcate legea nu e de partea noastră la faze din-astea și n-am chef de procese.

 100. Avatar Marius

  salut andrei chira mai esti pe aici?

 101. Avatar Marius

  dupa operatie cand te.ai simtit 100/100 odihnit si fara probleme nas infundat etc ,multumesc !operatie de deviatie de sept

  1. Avatar Andrei Chira

   Nu mai țin minte exact.

 102. Avatar

  dar acum esti bine 100/100?

 103. Avatar Marius

  dar acum e coplet 100%100 cum trebuie plin de viata odihnit cum trebuie?

  1. Avatar Andrei Chira

   Încă mi se mai formează cojițe/muci și mă deranjează la atingeri/lovituri (rămâne o sensibilitate la nas, e clar). E dificil de evaluat chestia asta cu „plin de viață, odihnit cum trebuie” pentru că e afectată de mai mulți factori, nu doar de operația la nas. În principiu, sunt bine, chiar dacă nu e perfect.

 104. Avatar Marcea Dragos
  Marcea Dragos

  Ceea mai buna alegere este la domnul doctor Bogdan Mocanu spitalul Monza, super profesionalism.

 105. Avatar George

  Salut, am citit cu atentie tot articolul tau, fiind interesat mai ales de inconvenientele de dupa operatie. Vreau sa fac si eu aceasta operatie si as vrea sa stiu daca, dupa parerea ta, ar fi mai bine sa ma programez in sezonul cald sau in sezonul rece.

  1. Avatar Andrei Chira

   Eu prefer sezonul cald.

 106. Avatar Alex Marian
  Alex Marian

  Salut!
  La 3 luni de la operație în anumite momente, mai ales seara și în timpul nopții, am nasul înfundat, mai mult nara stângă. Și se formează anumite cojite de mucus.
  Asta ai pățit și tu ?

  1. Avatar Andrei Chira

   Da, mai pățesc și acum, după 5 ani de la operație.

  2. Avatar Alex Marian
   Alex Marian

   Ai idee din ce cauză și dacă o să fie așa toată viața ?

 107. Avatar Balan florin
  Balan florin

  deci pe data de 22.03.24 am fost operat deviație sept-rinită cronica la spiridon iasi la doctor marțu cel mai bun orl-st de pe iasi pe data de 23–04 mu-au scos mesele fara sangeroase/ pe data de 25 au fost scoase tuburile tot fara sangeraresunt 4 zile ma declar ff mulțumit respir ca un nou nascut precizez stat deci se poate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *