Andrei Chira

Blog personal

Cât de bine te cunoști pe tine însuți?

Am câțiva prieteni și cunoștințe care au luat calea antreprenoriatului online.

Unii s-au lăsat imediat, la 2-3 luni după ce au început, alții insistă de ani de zile cu magazine online deși vând într-un an întreg cât vinde declub.ro într-o zi bună.

Ideea e că antreprenoriatul nu se potrivește oricui. Nu e nicio rușine să eșuezi, sau să te reprofilezi, să închizi site-ul și să faci altceva.

Persoanele astea, în general, au cam același profil psihologic. Sunt oameni făcuți pentru middle management.

Simt o nevoie internă de a fi șefi, dar nu șefi supremi, ca să-și asume niște responsabilități sau riscuri, ci șefi mai mici, să aibă măcar un om sub ei căruia să-i facă programul, să îi dea ordine & shit.

Să se simtă superiori cuiva.

Descrierea asta sună ușor răutăcioasă dar e doar o simplă observație, nu sunt oameni răi și cu siguranță nu e nimic rău în a vrea să nu fii pe nivelul cel mai de jos dintr-o firmă. Doar că nu sunt antreprenori, sunt tipul de angajat potrivit pentru middle management.

Și asta e ok.

Ideea acestui articol e o continuare a articolului de aici despre dezvoltarea personală. Să înveți lucruri despre tine, să conștientizezi ce fel de om ești și ce te face fericit pe plan profesional (și nu numai).

Nu mai încerca să fii antreprenor, nu te mai gândi la ce afaceri ar mai merge, la ce afaceri ai putea face, nu te mai chinui, frământa, tortura și perpeli de dorul afacerilor online. Nu faci decât să-ți creezi stres.

Nu ești antreprenor. Și ce dacă?

Fă ceea ce te face fericit! Ești fericit dacă lucrezi în corporație, unde ai proceduri clare, știi mereu ce ai de făcut, nu ai incertitudini, riscuri, decizii dificile? GO DO THAT!

Nu ești antreprenor și asta e ok. Nu ești inferior nimănui. Du-te și fii fericit făcând ceea ce te face să fii fericit!

mountain-hike

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *