Ce înseamnă dezvoltarea personală cu adevărat

În mod eronat, dezvoltarea personală a ajuns să fie identificată cu antreprenoriatul și afacerile. Nu cred că dezvoltarea personală înseamnă antreprenoriat și afaceri.

Înseamnă să ajungi la un nivel de introspecție încât să te cunoști pe tine însuți și să știi ce bullshit-uri îți spui, cu ce minciuni te minți singur. Să ajungi să te cunoști și să știi ce ți se potrivește, dacă ți se potrivește antreprenoriatul sau nu.

Prin primăvară, voiam neapărat să-mi iau iPhone 6.

Și îmi justificam alegerea prin diverse motive: că am nevoie de ecran mai mare, că am nevoie de un telefon mai performant, mai puternic etc…

De fapt, nu aveam nevoie de nimic. Voiam iPhone 6 pentru că m-a rănit în orgoliu cineva la o discuție într-o seară la o bere.

A venit vorba de câți bani produce Simplenet-ul și reacția persoanei a fost ceva de genul…

– aaa, get a job, credeam că faci și tu bani serioși.

Deși știu foarte bine că ceea ce spun oamenii îți dezvăluie de fapt niște lucruri despre ei înșiși, nu despre tine, totuși chestiile astea te ating, te supără, e greu să le ignori pur și simplu.

Așa că voiam să demonstrez că fac bani și o duc bine. De asta voiam iPhone 6.

Să înțelegi chestia asta despre tine însuți este un pas important, în engleză îi zice metacognition, să știi de ce gândești cum gândești, de ce faci ceea ce faci etc…

Cred că asta înseamnă cu adevărat dezvoltare personală, să ieși din paternele de gândire în care te învârți în cerc, ca hamsterul.

Asta te ajută să înveți din greșelile făcute și să te dezvolți.

mind-blown

10 răspunsuri la “Ce înseamnă dezvoltarea personală cu adevărat”

 1. @ CRAZYMOTHERBAKER: Suficient cât să îşi permită un iphone 6 ?

  @ Andrei Chira: „În mod eronat, dezvoltarea personală a ajuns să fie identificată cu antreprenoriatul și afacerile” – de către cine a ajuns să fie considerată aşa ?

 2. Și eu aveam o idee de aceasta, adică mă identificam prin lucrurile pe care le dețineam.. până și persoanele pe care le aveam în jurul meu. Și la un moment, când pici, și vezi că ușor ușor cei care îi considerai prieteni/iubită etc.. îi vezi dispărând în zare, atunci îți dai seama cu adevărat că de fapt chestiile materiale, sunt doar.. lucruri, persoanele interesate de chestii materiale, acum sunt, mâine nu-s.. și ajungi să gândești foarte individualist, fără să-ți pese de alții/altele sau lucruri. Acum, analizând mai atent orice persoană, lucru etc.. mă întreb întâi.. „ Am nevoie de așa ceva?” „Am nevoie de persoana aia în viața mea?” și iau hotărârea cea mai plauzibilă.

 3. Conform listafirme.ro, Hiperstore SRL Bacau facea in 2014 o cifra de afaceri cam de 60 de milioane lei vechi pe luna (banuiesc faptul ca este si afilierea inclusa) si un profit cam la 33 de milioane le vechi pe luna.
  Eu sunt criptocomunist, vorbesc in lei vechi. :)
  In 2015 cred ca e mult mai mult, oamenii am inceput sa-si dea seama de avantajele Simplenet, iar Mujo.ro pare ca infloreste (sarutari de maini doamnei, are gusturi si mi se pare ca se pricepe).
  Vorba lui „studentului” Marean Vanghelie: Gagal, Goagal, Gugal..iti da toate informatiile necesare, datele financiare sunt la liber pe net. :)
  Sper ca nu v-ati suparat ca „am dat din casa”. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.