Andrei Chira

Blog personal

De ce Michael Jordan e cel mai bun din toate timpurile

Îmi place baschetul și mă mai uit pe Youtube la diverse faze. Fără să vreau ajung să cad în gaura neagră a videoclipurilor similare și, când vine vorba de baschet, se ajunge inevitabil la dezbaterea cine e the G.O.A.T. – cel mai bun din toate timpurile?

În general lupta se dă între Michael Jordan și LeBron James, dar sunt și unii cu Kobe Bryant. Se ceartă fanii cu tot felul de argumente, statistici etc. Mie îmi place Jordan, mi-a plăcut mereu, indiferent de campionate câștigate, coșuri, recuperări și alte statistici. Și criteriul meu ar fi următorul.

Dincolo de ce faci pe teren, contează cum o faci.

LeBron e mai înalt și mai solid decât Jordan, iar asta afectează felul cum se mișcă și felul cum se văd mișcările, ușor nenaturale. Kobe e mai slab și mai scund decât Jordan, ceea ce îl face să fie mai agitat în mișcări, lucru care nu arată ideal.

Jordan pur și simplu arată bine jucând baschet. Nu bine, de fapt, perfect. Nu e nici prea scund, nici prea înalt, nici prea slab, nici prea musculos. Mișcările sunt naturale, nu se chinuie, nu pare că ar face vreun efort. Dacă te uiți la orice mișcare, fie că e dribling, aruncare, săritură, toate arată mai bine când sunt făcute de Jordan.

Jordan are o anumită eleganță în mișcări, o naturalețe pe care puțini jucători o au. E ca o felină, o panteră sau un tigru. LeBron e ca un taur, rupe totul în cale, iar Kobe e ca un câine de talie mică, mereu agitat. Oricât de buni ar fi, pur și simplu nu se ridică la nivelul eleganței mișcărilor unei feline.

Cred că asta e combinația mortală, să fii și bun la ceva, dar să arăți și bine făcând acel ceva.

6 răspunsuri

 1. Avatar harsan cornel
  harsan cornel

  Cu Jordan am crescut, el si Chicago Bulls reprezinta definita pentru ceea ce numim noi baschet. Da, e mult mai elegant Jordan … dar asta vine cumva tot din ideea noastra de perfectiune. Imi place ff tare Kobe .. dar nu-i Jordan :))

  In alta oridine de idei ..imi aduc aminte de Dennis Rodman, Kukoc, Pippen..Harper ..ce vremuri .. Sunt sigur ca si azi Celtics sau Warriors sunt spectaculoase.

  1. Avatar Andrei Chira

   Au fost mulți jucători buni, sunt și acum. S-a schimbat și jocul, se aruncă mai mult de la distanță acum, se și fluieră mult mai ușor faulturile, în schimb se lasă mai lejer pașii. Din cauza diferențelor ăstora, e dificil de comparat jucători din ere diferite.

 2. Avatar Claudiu

  Să te uiți pe Netflix la “The last dance” cu Michael Jordan — este extraordinar de bine realizat.

  https://www.netflix.com/ro/title/80203144

  1. Avatar Andrei Chira

   L-am văzut, e mișto.

 3. Avatar alex

  eu intru pe blog-ul asta doar sa vad ce template ai mai gasit :))

  1. Avatar Andrei Chira

   :)) am rămas la tema default WordPress de data asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *