Andrei Chira

Blog personal

Ce planuri am pentru 2023

Vreau să documentez tot ce se poate documenta despre optimizarea performanței WordPress. Așa cum am început pe pagina din link, vrea să mai fac tutoriale pentru orice îmbunătățire care se poate face, manual sau cu pluginuri.

După ce am toate informațiile, vreau să le unesc într-un ebook care să fie biblia optimizării WordPress. După ce am biblia, vreau să găsesc un programator care să-mi facă un plugin, cel mai complet plugin de optimizare WordPress.

Poate o să-l ofer gratuit clienților Simplenet sau o să fie un plugin premium separat, pe modelul WP Rocket și restul, nu știu încă, dar am un domeniu frumos care stă nefolosit – fasterWP.com. Cam ăsta ar fi deocamdată planul pentru 2023 pe partea de business.

Pe plan personal, aș vrea să fiu mai pozitiv, mai vesel, să mă bucur mai mult de viață. Mi se pare că am o viață frumoasă, nu-mi lipsește nimic, dar uit să mă bucur și să fiu recunoscător pentru asta, mă concentrez pe tot felul de prostii în loc să le las să treacă și să fiu mai zen.

Vreau să scriu mai mult, am încercat recent să scriu câte un articol în fiecare zi, dar n-am reușit să mă țin mai mult de 2 săptămâni. O să încerc să scriu măcar unul pe săptămână.

Vreau să mă întâlnesc cu mai mulți oameni, am intrat în câteva grupuri, am și mers la o întâlnire la Oradea Tech Hub, vreau să ies din izolare și să mai socializez cu lumea.

Cam atât deocamdată. Voi ce planuri mai aveți pentru 2023?

7 răspunsuri

 1. Avatar alex

  Same here.
  Sa ma bucur mai mult de viata si sa socializez mai mult.
  2 lucruri aparent simple, dar destul de greu de realizat :)

  1. Avatar Andrei Chira

   Da, la mine cred că e din cauza ecranelor. Știm cât de mult îi afectează pe copii, dar nu ne dăm seama că ne afectează și pe noi foarte mult statul la ecrane (tv, telefon, calculator). Cred că asta mă face plictisit și lipsit de chef și vreau să încerc să stau mai puțin la ecrane.

 2. Avatar Bogdan

  Eu vreau să scriu, să citesc și să dansez.

 3. Avatar Vlad

  Pentru 2023
  1) sa fiu mai vesel, pozitiv, exact cum zici tu, nu-mi lipseste nimic
  2) sa termin un pet project (o applicatie mobila/desktop in react/react native)
  3) sa petrec mai mult timp cu familia
  4) sa ma las de fumat si sa mananc mai sanatos

  Referitor la WordPress, nu prea am avut tangente, dar am observat ca cea mai mare problema e securitatea. Am vazut destul de multe site-uri „sparte” cu diferite tool-uri de hack, ar fi bine venit un tutorial pe tema asta.

  Numai bine!

  1. Avatar Andrei Chira

   Din punctul meu de vedere, e simplu cu securitatea WordPress:

   – update mereu la tot ce folosești, șters ce nu folosești (teme, pluginuri)
   – nu ține site-urile prietenilor la tine pe cont

   Eu am site WordPress de 15 ani, n-am avut niciodată nicio infecție sau spargere. În schimb, de fiecare dată când facem câte un audit pe serverele Simplenet, 92-93% din site-uri au vulnerabilități (de obicei pluginuri neactualizate). Îi anunțăm pe clienți să-și facă actualizări, dar ce să vezi, la următorul audit e la fel.

   Faza e și că procentul de conturi infectate este extrem de mic, de aia cred că lumea nici nu-și bate capul cu securitatea, pentru că rar se întâmplă spargeri sau infecții, în ciuda faptului că au vulnerabilități pe site-uri.

 4. Avatar Gabi Udrescu
  Gabi Udrescu

  Mi-ar plăcea să revizitez Oradea anul asta. Și dacă ajung, mi-ar plăcea să te cunosc și pe tine în persoană.

  1. Avatar Andrei Chira

   Te aștept. Dă-mi un mail când vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *