Nu-i pasă nimănui, stați chill

Au erupt știrile cu falși profesioniști – falși doctori, falși avocați, falși instructori de schi, falși antrenori de fitness.

E strigător la cer, inacceptabil, incredibil, terifiant, bla bla bla… zic știriștii, vizibil marcați de aceste evenimente de care nu bănuia nimeni nimic.

Pe bune? Ați uitat că trăim în România?

Când IT-iștii de cartier trăgeau cabluri ilegal pe toți stâlpii ați făcut reclamație sau ați fost bucuroși că aveți internet?

Când v-ați luat iPhone nou la un sfert de preț de pe Okazii/OLX ați avut mustrări că erau furate sau ați fost bucuroși că aveți iPhone?

Deci rămâne cum am stabilit, dacă românul primește fix ceea ce vrea, adică ieftin și bun, ignoră orice ilegalitate.


Comments

8 răspunsuri

 1. Desi ai perfecta dreptate in ceea ce expui, trebuie sa tii cont de nivelul de trai si nivelul de educatie al populatiei din Romania. Daca veniturile le-ar permite sa acceseze servicii si bunuri cu un cost mai ridicat si de o calitate superioara, atunci rebuturile acestea din piata s-ar cerne automat. Ce pretentii sa ai de la o persoana care castiga minimul pe economie ca sa fie morala. In realitate la acel nivel salarial nu si-ar permite abonamentul la telefon, daramite un iphone nou. Romanii in special traiesc peste posibilitatile lor reale, indatorandu-se si achizitionand din economia subterana. Cu buzunarele goale si creierul neted nu faci civilizatie.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Corect, e despre sărăcie toată ideea. Eu doar mă mir că se mai miră cineva de chestiile astea.

 2. Evident.

 3. Avatar Grigore Zlamparet
  Grigore Zlamparet

  Da Andrei,”trebuie sa tii cont de nivelul de trai si nivelul de educatie al populatiei din Romania”Iar nivelul de trai este strict legat de nivelul de educatia sau mai ales de nivelul de INFORMATIE nu de educatia din scoala ci „educatia de dupa scoala”..educatia „financiara”. Daca vom citi cartile lui Robert Kiyosaki „Scoala de afaceri”sau Napoleon Hill „De la idee la bani: sau Gandeste si devii bogat, gandirea si viata romanilor o sa fie asa cum o meritam. ….sa nu zic ca oricum e asa cum o meritam. Oricum ar fi bine sa stim ca fiecare dintre noi poate mult mai mult decat are acum folosindu-se de o „parghie” :)

  1. Ador cand oamenii citeaza carti de dezvoltare personala sau carti care te invata cum sa te imbogatesti si ei tot saraci raman doar cu idei si vorbe marete. Intr-adevar nu poti avea un nivel de trai ridicat fara o populatie educata. Dar nici educatie pe stomacul gol nu se poate face, astfel ca cele doua sunt interconectate.
   Cadrul in care populatia isi defasoara activitatea, inclusiv cea educationala, este construit de stat. Atat timp cat avem un stat corupt care doreste sa mentina populatia indobitocita si muritoare de foame, astfel incat acestia sa fie usor de manipulat, nu ai cum sa speri la un upgrade al nivelului de trai, al nivelului de educatie, si in special al informatiei care este manipulata grosolan de televiziuni, principala sursa de informare a romanului de rand.
   Iar ca sa schimbam ceva toti vor spune ca trebuie sa iesim la vot. Dar adevarul este ca romanul este condamnat sa voteze mereu raul cel mai mic si niciodata solutia salvatoare. Si atunci ce solutie ne ramane? Spiritul civic si anume protestul. Dar pentru asta trebuie sa fim uniti si perseverenti. La noi se protesteaza 2 zile si dupa plecam acasa cu coada intre picioare fara sa se fi schimbat nimic. In occident de cate ori se protesteaza rezultatul este macar partial favorabil protestatarilor. Dar ei nu accepta „Nu” ca raspuns.
   Oricum asta este o discutie lunga mai potrivita la o bere unde poti dezbate mult eficient astfel de idei.
   Live long and prosper! ;)

 4. Avatar Giorgiana

  Buna!

  Am citit articolul si sunt de acord cu tine, Andrei.
  Dar cred ca totusi este o diferenta intre a face meseria de doctor si a cumpara diverse de pe OLX.
  Doctorii falsi nu au ce cauta in spitale, idem si ceilalti „profesionisti” enumerati.
  Eu cred ca problema consta in aceea ca nimeni nu mai verifica nimic.

  Cat de asa zisa saracie din Romania, hai sa fim seriosi! Suferim de grandomanie.
  Cred ca scazut nivelul educatiei de cand cu scolile desfiintate, fara spitale in unele orase, politistul care nu mai este politist.
  Sunt multe de sus, dar ma rezum la articol: „Nu-i pasă nimănui, stați chill”

 5. Ce zici de Laurentiu Primo , Andrei?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu știu cine e, o să caut pe Google și revin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *