Voi știți ce stă în calea internetului?

Nu-mi mai merge internetul acasă. Ca să parafrazez un client mai vechi – „stă ceva în calea lui”. Și nu știu ce.

Am un abonament la RDS și, pentru că echipamentul lor nu merge mai mult de 40 Mbps pe WiFi, mi-am luat un router Archer C5. L-am conectat prin cablu la echipamentul RDS, am intrat în admin, i-am dat un quick setup și aia a fost tot, mergea cu 400 Mbps.

Asta a fost acum 4 luni.

Acum, dintr-o dată, nu mai merge netul. Dacă mă conectez la WiFi-ul echipamentului RDS, merge, deci RDS îmi dă net. În admin-ul routerului Archer vede că primește net, e conectat, toate becurile sunt aprinse și pe el. Calculatorul se conectează la WiFi-ul Archer fără probleme, și pe 2.4Ghz și pe 5 Ghz, dar mai departe nimic. Nu se încarcă nicio pagină web, nimic.

Am resetat Archer-ul, i-am dat reboot, am făcut update de firmware, am refăcut quick setup-ul, nimic.

Stă ceva în calea internetului, e clar.

Dar ce oare?

7 răspunsuri la “Voi știți ce stă în calea internetului?”

 1. Încep cu chestii evidente, dar pe care nu știu dacă le-ai încercat. Ai clonat MAC-ul unui device de pe rețea (non-router)? Îți merge dacă nu e conectat router-ul Archer?

  Back in the day, RDS era cam insistent să nu schimbi router-ul așa că blocau serii cunoscute de MACuri de routere. My 2 cents

  • A fost recomandarea lor să iau un router ca să meargă mai bine pe WiFi, nu cred că blochează ei dar o să îi întreb.

   Pe WiFi-ul echipamentului lor îmi merge netul, doar pe Archer nu.

 2. PPoE e pe Archer sau pe router llr? Doar ce am instalat la socrii un router de la ei si acum are doua moduri de functionare. Bridge incare te autentifici de pe routereul tau sj normal in care se face autentificarea de pe routerul lor. Doar ca asts se steaza de RDS nu poti sa modifici tu. Suna la ei ca iti zic pe loc care e statusul.

 3. Am sunat la RDS, mi-au pus echipamentul lor în mod bridge, am setat PPPoE pe routerul meu și merge acum internetul. N-am găsit o explicație pentru care a mers până acum și apoi n-a mai mers, dar asta e viața.

 4. Andrei , nu stiu unde locuiesti insa se intampla peste tot in tara fiindca se lucreaza la reteaua 5G si bulverseaza ruterele din retea , recomandarea este sa configurezi ruterul de oricateori ai aceasta problema , dar trebuie sa tii cont ca sa stergi conexiunea veche si sa o lasi doar pe cea care ai configurat-o ultima altfel windows-ul o valua in considerare pe prima care o identifica si nu se conecteaza !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.