Andrei Chira

Blog personal

Nu mai răspundeți la notificări

Bipăie câteodată telefonul soției încontinuu. Bling. Bling. Bling. Aaa, stai liniștit, îmi zice, e grupul de Whatsapp de la școală. A anunțat doamna dirigintă că miercurea viitoare la ora 5 e ședință și toată lumea răspunde acum cu „ok, mulțumesc”.

Ok, mulțumesc. Ok, mulțumesc. De 30 de ori.

Mă uit de curiozitate să văd dacă a întrebat doamna dirigintă ceva. Nu, n-a întrebat nimic, doar i-a anunțat când e ședința.

Acum, întrebarea care se naște în capul meu este de ce răspunde lumea la un anunț. Înțeleg să răspunzi la o întrebare, dar de ce ai răspunde la o notificare?

E o notificare. Un anunț. Nu te întreabă nimeni nimic. Nu vrea nimeni părerea ta. Înțeleg să zici că nu poți veni sau ceva de genul, dar dacă nu ai nimic de obiectat la anunțul respectiv, ce sens are să zici că e ok, mulțumesc?

Dacă mergi pe stradă și vezi o hârtie A4 prinsă cu scotch în vitrina unui magazin – AVEM TACÂMURI PUI – ce faci? Scoți o cariocă din buzunar și scrii acolo „ok, mulțumesc”?

Dacă îți vine în poștă revista Kaufland cu super promoție tacâmuri de pui la 3,99 lei, ce faci? Le scrii înapoi?

Dragă Kaufland,

Sper ca această scrisoare să te găsească bine.

Am primit promoția ta la tacâmuri de pui.

Este ok.

Mulțumesc.

6 răspunsuri

 1. Avatar Mike

  Aproape la fel și pe grupul părinților de la școala. Sau când doamna anunța ca a trimis un formular unde sa completam cine vrea excursia x sau cartea y și unii părinți simt nevoia sa scrie ca “cutărică nu poate sa vina in excursia x” sau “vrem și noi pentru cutărel cartea y”. Putini se uita și citesc sau înțeleg mesajul, la final unii întreba și afla la un mesaj repetat ca e jn link cu jn formular de completat.
  Analfabetism disfuncțional’ și nesimțire totala in a face un minim efort de a citi mesajele alea din wtapp, greu de citit tot din cauza ca ei umplu ecranul și cu răspunsuri nesolicitate de genul ok mulțumesc sau alte tâmpenii.

 2. Avatar Madalin

  Ok, multumesc! :))

  1. Avatar Andrei Chira

   ok, mulțumesc.

 3. Avatar Robert

  Super. O seara frumoasa!
  *pai ce, numai Madalin sa iasa in evidenta?!

 4. Avatar Cătălin

  Fix prezența care se făcea la școală când eram mici.. toată lumea ridica mână sus. Așa și aici.. toți fac prezența, chiar dacă de fapt nimeni nu i-a întrebat de sănătate ci doar i-a informat. Zi mersi că nu întreabă „unde se ține ședința? ok, mulțumesc” :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *