Andrei Chira

Blog personal

Renovarea bucătăriei – gresia și faianța

După ce ne-am setat obiectivele și bugetul am purces la căutari.

Am decis să mergem pe ceva deschis la culoare, nuanțe de gri cu bej, deși toată lumea ne recomanda să punem ceva închis, ca să nu se vadă mizeria.

Prima greșeală pe care am făcut-o a fost să mă duc la Atti Creative, au oamenii niște gresie super mișto.

Și după ce am văzut niște gresie de la Mirage la 45 de euro/mp care e superbă dar pe care nu mi-o permit, mai du-te la Dedeman să vezi gresie. Nu poți, că stai și plângi la cât de urâtă ți se pare.

După aventura asta am zis că mă răzgândesc cu renovarea pentru că efectiv părea că nu se găsește nimic de nivel mediu – ori superbități scumpe, ori nasoleli ieftine.

A trebuit să fac o pauză de 2 săptămâni ca să uit de superbități și să privesc cu alți ochi, mai binevoitori, ofertele mai ieftine.

Între timp, m-am mai uitat pe interneturi.

Până nu cauți ceva anume nu-ți dai seama cât de varză sunt site-urile firmelor: fonturi foarte mici, erori, galerii foto făcute cu picioarele etc.

Pe un site de prezentare de gresie am filtrat după preț dar când dădeam pe pagina 2 se reseta filtrul și îmi arăta din nou toate produsele. Am intuit eu cum ar trebui să arate url-ul, l-am scris în bară manual și am reușit să văd pagina 2 corectă. Crazy, right?

Au și mania să pună mult accent pe branduri, colecții și serii, de parcă eu ca și client aș cunoaște colecțiile pe de rost.

Se așteaptă oare să mă uit la toate, pagină cu pagină, până găsesc ceva care-mi place?

One, Avant, Spazio, Prestige, Eterna, Firestone, Musa, Tribeca, Milano, Eterna, Groove, Dust.

Ce să înțeleg eu din asta? Să le iau la rând, să văd toate seriile posibile de gresie?

De ce nu există niște filtre? Filtru după culoare ar fi excelent, eu caut de exemplu ceva bej, crem, gri, ceva deschis la culoare.

Sau filtru după textură: imită lemnul, imită marmura, imita piatra etc.

În fine, unele site-uri au filtre, sunt făcute puțin mai decent, dar majoritatea sunt făcute doar ca să fie, oamenii nu sunt deloc interesați de online. Probabil că vând prea bine offline.

Colindând site-urile de gresie mi-am adus aminte de SSAB, aveam un prieten care lucra acolo la IT, așa că am zis să le facem o vizită. Și am reușit să găsim acolo exact ce voiam, ceva ce ne-a plăcut amândurora, și gresie și faianță de aceeași culoare, simplă, ceva gri-bej, la un preț mediu – 18 euro/mp.

Am dat comandă, a venit în 3 săptămâni, montajul a durat o săptămâna, chiar a mers foarte bine. Cu montajul și materialele, s-a dublat costul și puțin peste.

Pozele de mai jos sunt din hol: înainte, în timpul și după. Bucătăria e și ea gata, mai așteptăm mobila.

4 răspunsuri

 1. Avatar Gabi Miron
  Gabi Miron

  Gresia în online e cam dificilă. Multă lume caută online dar cumpără din magazine offline pentru că diferă enorm ce se vede în imagini și ce este de fapt în realitate.

  În ceea ce privește site-ul, Cesarom.ro arată bine și are filtre decente pentru aspect, culoare, destinație și chiar dimensiune. Doar că ei nu vând decât la distribuitori sau retaileri.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu voiam doar sa gasesc niste modele care sa aiba culoarea dorita (aproximativ, pe fiecare monitor se vede alta culoare, asta-i clar) si sa-mi notez modelul apoi sa ma duc cu lista prin magazine ca sa le vad si „in real life”. Site-urile nu-ti usureaza deloc treaba asta.

 2. Avatar Idrez Oana
  Idrez Oana

  Foarte interesant articolul , daca as fi descoperit blogul tău mai devreme ți as fi făcut o invitație la show-room ul meu de ceramica / finisaje casa care a fost deschis in ideea de a aduce pe piața „superbitati” de calitate made in Italy la un preț corect tocmai pentru a rezolva problema cu care se confrunta destui oameni când vine vorba de amenajarea spațiilor.Daca pe viitor mai renovezi ceva îți las link ul site ului de prezentare. giadadesignpunctro

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *