De ce nu avem site-uri decente

toolsSăptămâna trecută s-a dus Elena să-și facă programare la un cabinet medical.

Oamenii au un site făcut jumate în Flash, jumate în PHP, pe pagina Galerie Foto nu se afișează nicio poză, pagina Locație e în construcție de 4 ani, funcția de search e varză, nu există prea multă informație relevantă pe site în afară de textele „frumoase” de tip corporatist gen profesionalism, responsabilitate, partenere de încredere, identificăm necesitățile, soluții personalizate, consecvența respectului, etc.

Acum vreo câțiva ani am vrut să le refac site-ul dar nu aveau niciun interes în direcția asta. Și credeam că au ei o problemă, că nu înțeleg importanța online-ului, că totul se mută online, că bla bla și bla bla bla…

Back to the future, au programat-o pe Elena pe 22 aprilie. 22 aprilie.

Suntem la începutul lui martie, deci peste o lună jumate. O lună jumate în care sunt plini ochi și n-au timp să se uite la tine 15 minute.

De ce ar avea oamenii aștia nevoie de site?

Adevarul e că noi, în online, trăim în bula noastră și credem că suntem oarecum importanți, dar în realitate, majoritatea firmelor mici și mijlocii pur și simplu nu au nevoie de site-uri.

De aia trag în jos de prețuri când se întâlnesc cu vreun webdesigner, de aia vor site-uri cu prostii care se învârt în toate direcțiile în loc de site-uri eficiente.

Pentru că banii lor nu sunt online.

Nu încă.

tools


Comments

11 răspunsuri

  1. Avatar Catalin

    Stii vorba aia, toate au un inceput si un sfarsit. Vor realiza cel mai probabil cand va fi prea tarziu.

    1. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      De obicei, nu se trezeste nimeni pana cand nu e deja prea tarziu. Dar asta e, business-urile se nasc, traiesc si mor la fel ca orice altceva in natura.

  2. Cand business-ul este offline iar munca bine facuta duce la recomandari si cresterea bazei de clienti, chiar asa, de ce ar avea nevoie de un site? Probabil ca nici nu au timp sa se gandeasca la el, probabil ca nici nu se gaseste pe cartile de vizita.

    1. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Exact.

    2. Si nu mi se pare nimic rau in asta… nu toata lumea e online; chiar si cei din offline o pot duce bine

    3. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Era doar o constatare, nicidecum un repros. Si in SUA cam 50% din SMB (IMM-uri) nu sunt online.

  3. Desii sunt mult online mi-am dat seama ca ma pacalesc in anumite domenii cautand site-urile pe internet. In anumite domenii daca persoana, afacerea are promovare buna pe internet am patit sa ofere servicii slabe. Cand am vazut pe baza de recomandari ca altii au servicii mult mai bune si nu apar nicaieri online mi-am pus semne de intrebare.

    Normal ca astia incepatori, slabi aveau nevoie de clienti. La cel bun era rand. Asa ca in anumite domenii nu e un atuu neaparat ca are o prezenta decenta in online. Caut mai degraba recomandari.

  4. Avatar Claudiu C.
    Claudiu C.

    Desi sustin ideea ca o firma sa aiba un website simplu si curat de prezentare, realitatea este ca in ziua de astazi nevoia de a avea un website a fost eclipsata de nevoia de a avea o pagina de Facebook.
    In realitate o pagina de Facebook este mai mult decat suficienta pentru multe firme mici si mijlocii. Un website ar fi doar o adresa care ar avea cateva sute de accesari intentionate, si altele intamplatoare de pe Google de oameni care cautau altceva.

    Totodata ar fi putea fi pus argumentul ca o firma are nevoie de o pagina web pentru a putea fi gasita de clienti, dar in cazul acesta majoritatea clientilor noi sunt adusi prin recomandari.

    1. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Cunosc multi patroni de firme mici care fac super treaba cu pagina de Facebook. Cred ca ar face treaba la fel de buna si cu un site dar le e mai usor pe Facebook, fiind incepatori. Adevarul suprem este ca site-urile sunt pentru oamenii care fac business adevarat online.

    2. Avatar Farcas Gelu Danut
      Farcas Gelu Danut

      Am gasit pe net o chestie care mi-a placut foarte mult (in legatura cu pagina de Facebook care ar trebui sa inlocuiasca site-ul web): „tu ti-ai construi casa pe un teren care nu-ti apartine)?
      O pagina de Facebook nu-ti apartine, pe cand un site iti apartine.

  5. Ca sa conduci o firma nu e nevoie sa detii nici o competenta; e nevoie doar sa fii major. Din asta rezulta decizii proaste.

    Pentru multe firme mici, site-urile pot fi foarte utile, chiar daca afacerile lor nu se desfasoara pe internet!

    Insa multi nu au habar de beneficiile unui site web bine conceput, bine executat si bine promovat!

    Nu fac diferenta intre marketingul eficient si publicitatea proasta si costisitoare!

    Un site facut intr-un mod neglijent, arata ca proprietarii nu isi respecta potentialii clienti si ca nu le plac lucrurile bine facute!

    Anton Pann a scris: Scumpul mai mult pagubeste. (= Zgarcitul va pierde mai mult.)

    Un cont de Facebook nu poate inlocui un mic site web bun, dar il poate completa. Si nu toti potentialii clienti au cont pe Facebook.

    Pentru un magazin care nu are nimic diferit fata de altul invecinat, poate ca un site nu este foarte util; in schimb, pentru un cabinet medical site-ul reprezinta un avantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *