Am fost în vizită la Bacău

După un an de la mutarea din Bacău la Oradea, ne-am întors într-o vizită scurtă la părinți.

Primul lucru frumos e că s-a asfaltat drumul din județ, cum ieși din Harghita și intri în județul Bacău ai drum drept până în oraș.

În oraș s-au mai făcut unele chestii, drumul spre aeroport, spitalul, parcul Catedralei, se lucrează la centură, nu e rău.

Chestia de care am fugit a rămas la fel, nici nu prea avea cum să se schimbe, e foarte aglomerat.

Sunt prea mulți oameni pe metru pătrat, n-am loc, simt că-mi stă lumea în cap. În mașină e și mai rău, se merge bară la bară, vin mașini din toate direcțiile, de parcă n-ar exista benzi, e haos, claxoane, nervi, grabă.

Nu știu dacă oamenii își dau seama cât îi afectează aglomerația, zgomotul, toată agitația asta „going nowhere fast” cu nervi și frustrare.

În rest, nu e rău.


Comments

13 răspunsuri

 1. te-ai muta înapoi? :D

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu.

 2. Ba parca e din ce in ce mai rau. Daca ai mai fi aici, ai vedea. Unele chestii se fac pt ca e an electoral, altfel…. Ai uitat sa mentionezi minunata insula (probabil nu ai stiut ca s-a redeschis). Legat de spital, un dr mi-a spus ca e un „cort cu pereti de beton, lipsit de aparatura si personal”, deci egal cu 0. Parcul catedralei era si anul trecut, doar au amenajat portiunea de langa catedrala. La centura da, se lucreaza cu spor, speram doar sa se finalizeze. In rest, oamenii sunt aceeasi, acelasi nivel, aceleasi perspective… Abia astept sa evadez de aici.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Te așteptăm la Oradea.

  2. La Oradea nu stiu cand vom ajunge, dar macar sa o vizitam tot vom veni pentru ca nu am fost niciodata. Brasovul ne asteapta din septembrie 2021 daca vom fi sanatosi. Pana atunci ma voi inspira din descrierea pe care ai facut-o apartamentului cand l-ai pus la vanzare (cred ca o mai gasesc pe blog, pe undeva) , ca sa vindem si noi ce avem pe aici. Sper sa scapam la felde repede. Toate bune!

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Vă doresc numai succes, n-aveți ce pierde.

  4. Despre ce insula e vorba?

  5. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Insula de Agrement Bacău.

 3. Pe uni n’ai frate cum sa ii multumesti. Cand se asfalteaza, de ce tocmai in an electoral? Cand sa imbunatateste pe ici pe colo cate ceva, ca e prea putin.
  Bine ca a descoperit marea problema: aglomeratia de oameni.
  Pai militati bre pt depopulare alaturi de Bill Gates,. Inscrieti-va in fundatia lui ca aveti puncte comune. Scapati dracu de 90% din oameni (copii, femei, batrani) ca asa o sa stati mai bine cu nervii.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Oricum ai lua-o, ce se face în Bacău e puțin și rar. Dacă tu te poți mulțumi să se asfalteze câte o stradă la fiecare 4 ani, e ok. Pentru alții nu e ok.

   În Oradea sunt în momentul ăsta vreo 200 de șantiere, se lucrează la centură, se fac pasaje subterane și poduri ca să fluidizeze, să nu te mai intersectezi cu traficul din laterale, se leagă drumul express de Autostrada Transilvania, se face o parcare mare în centru, se face faleză pe malul Crișului, încă 2 pietonale, se construiește o sală polivalentă, se asfaltează străzi, se fac parcuri (există un proiect ca până în 2030 să existe câte un parc la 5 minute de mers pe jos din orice punct).

   Apropo de parcuri, doar la noi în cartier sunt vreo 7-8 parcuri, 3 parcuri medii și vreo 4-5 mici (din alea de spatele blocului). Și conform proiectului de care ziceam mai sus, se vor mai face încă 2 parcuri medii în zonă. Comparativ, Bacăul are un parc mare și vreo 2-3 medii (asta în tot orașul). Normal că e aglomerat chiar și în parc, toată lumea e acolo, omul n-are nimic la el în cartier, se duce în centru.

   În apărarea Bacăului, pot spune că e vorba și de o limitare de spațiu, efectiv nu este loc. Oradea e întinsă pe 115 km pătrați, Bacăul doar pe 43.

   Deci problema aglomerației există și deranjează, iar soluția noastră a fost să ne mutăm în altă parte.

   Care e soluția ta?

  2. De ce Bacaul nu se poate extinde „inghitind” localitatile limitrofe, Cluj-style?

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Au fost niște proiecte la un moment dat dar nu știu ce s-a ales de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *