Andrei Chira

Blog personal

Mi-a făcut cineva SEO negativ și a funcționat

Vă povesteam într-un articol precedent cum am dispărut din rezultatele căutărilor Google, credeam eu că din cauza unor erori pe care le aveam pe site.

Se pare că nu doar din cauza lor, am mai descoperit că mi-a făcut cineva SEO invers. Dacă nu știți ce e SEO, este optimizare pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimisation) și scopul este să ajungi cât mai sus în rezultatele căutărilor pe Google.

Fără să fac nicio optimizare ieșeam pe prima sau a doua poziție pentru căutarea „deviație de sept” cu articolul în care am povestit despre experiența mea cu operația de deviație de sept.

Se pare că asta nu i-a convenit cuiva și a încercat să mă dea jos de pe primele poziții. Așa că a făcut un mic SEO negativ ca să mă declaseze Google. A creat vreo 20 de bloguri gratuite pe Blogspot și a pus pe ele conținut spammy + linkuri către articolul meu cu deviația de sept.

Google se pare că nu are prea multă minte și a crezut că eu am făcut link building sau ce o fi crezut și m-a penalizat. Sigur, nu a ajutat deloc și faptul că aveam erorile alea pe site, trebuie să îmi asum și asta. În fine, acum mă găsiți pe pagina 16, dacă ajungeți vreodată pe acolo.

Cam ăsta e internetul, copii. Plin de oameni mărunți care nu sunt în stare să aducă plus valoare și tot ce pot face este să-i tragă pe alții în jos. Plus Google care domnește ca un tiran meschin peste o groapă de gunoi.

Ce să zic, o să-mi comand un Purosangue ca să am unde să stau și să plâng.

4 răspunsuri

 1. Avatar Jordan Peterson
  Jordan Peterson

  Cu domain authority 12, cred si eu. Ca in viata. Nu ai autoritate, te sterge orice chestie banala.

  1. Avatar Andrei Chira

   E un blog personal, ce domain authority să am? Și Vali pe zoso.ro are sub 50 și el e #1 în România.

 2. Avatar Ionut

  Cum se poate repara asta? Mereu vad pe Ahrefs siteuri care ne fac backlinkuri dubioase, dar nu stiu vreo metoda usoara de eliminare. Ma asteptam sa fie o bifa sau ceva in Google Search Console… nu e. Am dezactivat Hotlink-ul si sper sa ajute macar putin.

  1. Avatar Andrei Chira

   Am generat din Ahrefs o listă cu linkurile care nu-mi convin. Apoi am încărcat lista aia în Search Console, există un tool pentru disavow links, dar e mai ascuns – https://search.google.com/search-console/disavow-links

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *